Bespreking: Pauwen kraskaartenCreatief

9789022336250

Voor wie een nieuwe creatieve uitdaging zoekt, of een leuke tijdsbesteding in de zomervakantie is er nu in de serie kraskaarten van Manteau de set met Pauwen kraskaarten verschenen
In deze zelfde reeks kraskaarten zijn ook verkrijgbaar: Eenhoorns, Flamingo’s, Hartjes, Katten, Lama’s, Sugar Skulls, Vlinders, Zeemeerminnen.

In de verpakking vind je zes vierkante kraskaarten en een kraspen. Tussen de kaarten zit steeds een beschermvel om te voorkomen dat de kaarten per ongeluk al krassen krijgen op de verkeerde plekken.
De kaarten zijn stevig en daardoor is er goed op te werken en prima geschikt om neer te zetten of op te hangen (plakhanger er achter doen) zodat je van je werk kunt blijven genieten. En dat zal vast wel lukken want het resultaat is prachtig. Het zijn mooie kleuren met een beetje een metallic uitstraling die te voorschijn komen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190621-0023

Wanneer je aan de kraskaarten begint moet je ervan uit gaan dat er veel tijd in gaat zitten voor ze af zijn. Bovendien vergt het best wel wat concentratie dus om netjes te blijven werken kun je het beter niet te lang achter elkaar doen.
Kraskaarten klinkt misschien wat kinderlijk maar dat is het zeker niet, het is best nog een uitdaging om alle vlakjes en lijnen precies weg te krassen. Zeker wanneer er veel dunne lijnen naast elkaar staan is het een precies werkje.

ConniesBoekenblog-JMF-20190621-0025

ConniesBoekenblog-JMF-20190621-0027

De twee kraskaarten die je hier ziet zijn door Jeroen gemaakt. Hij heeft hierbij steeds gebruik gemaakt van een loep-lamp om zo goed mogelijk zicht te hebben. Hij is zeer positief over de kaarten vanwege de uitdaging die het geeft en het mooie eindresultaat. Het is echt iets om steeds even aan te werken en uiteindelijk eer van je werk te hebben.
Bij de kraskaarten zit ook een eenvoudige gebruiksaanwijzing, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf. Je moet de kaart op een vlakke ondergrond leggen en met de kraspen over de grijze lijnen van de pauw heengaan.

ConniesBoekenblog-JMF-20190622-0020

ConniesBoekenblog-JMF-20190707-0017

Zelf ben ik ook met een kaart begonnen maar die heb ik niet afgemaakt. Niet omdat ik het niet leuk vond maar omdat het voor mijn handen te zwaar was. Ik heb een lichte vorm van reuma en merkte dat ik pijnlijke vingers van de kraskaarten kreeg. Jeroen heeft gelukkig nergens last van gehad dus wanneer je geen last van je gewrichten hebt is het absoluut een aanrader om te doen.

Achterflap

Deze kleurkaarten om te krassen zijn een prettige manier om je te ontspannen. Zoek een comfortabel plekje, laat de rust over je heen komen en kras beetje bij beetje de pauwen in de prachtigste kleuren tevoorschijn. Het resultaat zijn kleine kunstwerkjes, voor jezelf of om cadeau te doen.

Boekgegevens

9789022336250

Titel :Pauwen Kraskaarten – mindful kleuren
Uitgever :Manteau
Verschenen :Maart 2019
ISBN :9789022336250
2 antwoorden
  1. Anneke van Dijken
    Anneke van Dijken zegt:

    Ik heb hem besteld en dit keer afgeweken van mijn katten, vlinders en mandala-tic, normaal zou ik voor een van deze drie hebben gekozen, en heb de pauw-versie besteld. Ben heel benieuwd of ik weer een nieuwe hobby erbij heb. Als het mee zit kan ik er morgen al aan beginnen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.