Bespreking: Rollercoaster knikkerbaanGelezen, Creatief, Fotoverslag

978945323091

Met het Rollercoaster Knikkerbaan boek kun je een echte knikkerbaan van papier bouwen die 69 centimeter hoog is en 34 centimeter breed.
Het boek bevat alle kartonnen onderdelen die je nodig hebt voor het bouwen en uitgebreide stap-voor-stap instructies. Er is ook een video beschikbaar om je op weg te helpen, daarvoor kun je de QR-code in het boek scannen.
Dit blog bevat ook een eigen fotoverslag van de bouw…

Op de eerste pagina staan de twee basis instructies.

 1. Maak ruimte
  Hierin staan een aantal voorbereidingen voor je aan de slag gaat. Zoals een goede werkplek.
 2. Volg het plan
  Hierin wordt de basis van het bouwen uitgelegd en wat tips gegeven. Ook wordt er verteld hoe de onderdelen zijn genummerd en hoe je (eventuele) kleine beschadigingen kunt verhelpen.

En daarna kun je beginnen met bouwen. Hier is Jeroen aan de slag gegaan met het bouwboek en heeft een prima werkende knikkerbaan gemaakt waar onze buurkinderen erg blij mee waren.
Het werken aan de knikkerbaan vond hij erg leuk maar nam meer tijd in beslag dan hij gedacht had. Er zitten behoorlijk wat bouwtechnieken in die prima te doen zijn maar soms ook wel veel concentratie vragen en waarbij nauwkeurig gewerkt moet worden. De looping vond Jeroen, zowel om in elkaar te zetten, als om deze werkend te krijgen, het moeilijkste onderdeel.

Een andere reden waarom er flink wat tijd in ging zitten is dat Jeroen halverwege ergens een fout gemaakt had waardoor een deel van de baan niet stijl genoeg naar beneden liep. Om dat op te lossen is hij best wel even bezig geweest. Zijn tip is dan ook om de gebruiksaanwijzing en de beschrijving heel goed te lezen, heel gedetailleerd naar de voorbeeld afbeeldingen te kijken en daar dus ook ruim de tijd voor te nemen.

Jeroen heeft een heleboel foto’s gemaakt waarop te zien is hoe het bouwen verliep maar ik heb ook wat van zijn bevindingen op een rijtje gezet.

 • Het is ontzettend leuk om te doen al is de looping een beetje lastig.
 • Er worden allerlei bouwtechnieken gebruikt en goed uitgelegd
 • Het is een prachtige en goed werkende knikkerbaan geworden met allerlei interessante
  Rollercoaster elementen erin zoals een looping en een splitter.
 • De beschrijvingen zijn over het algemeen heel duidelijk, alleen bij het laatste onderdeel had een iets meer gedetailleerde afbeeldingen wel fijn geweest.
 • Het eindresultaat is een stevige knikkerbaan die ook goed verplaatst kan worden, vooral ook door de dikke onderlaag (de achterkant van het boek) en die er prachtig uit ziet (de buurkinderen waren echt onder de indruk)
 • Voor het bouwen is er vooral gebruik gemaakt van lijm, plakband en knijpers (om de stukken aan elkaar te houden tijdens het drogen) en zo nu en dan een lijmpistool (dat gaat sneller)…
 • De uitleg is leuk om te lezen en geeft ook veel extra informatie over bouwen zoals bijvoorbeeld hoe je kunt verstevigen. Hierdoor is het ook erg leuk om samen met kinderen te doen. Het bouwen is ook voor oudere kinderen zeer de moeite, het spelen met de knikkerbaan is waarschijnlijk meer iets voor jongere kinderen.
 • Nauwkeurig lezen en kijken naar de afbeeldingen is belangrijk om fouten te voorkomen.

Knikkerbaan-1

Knikkerbaan-2

Knikkerbaan-3

Knikkerbaan-4

Knikkerbaan-5

Knikkerbaan-6

Knikkerbaan-7

Knikkerbaan-8

Knikkerbaan-9

Knikkerbaan-10

Knikkerbaan-11

Knikkerbaan-12

Knikkerbaan-13

Knikkerbaan-14

Knikkerbaan-15

Knikkerbaan-16

Knikkerbaan-17

Knikkerbaan-18

Knikkerbaan-19

Knikkerbaan-20

Knikkerbaan-21

Knikkerbaan-22

Knikkerbaan-23

Knikkerbaan-24

Knikkerbaan-25

Knikkerbaan-26

Knikkerbaan-27

Knikkerbaan-28

Knikkerbaan-29

Knikkerbaan-30

Knikkerbaan-31

Knikkerbaan-32

Knikkerbaan-33

Knikkerbaan-34

Knikkerbaan-35

Knikkerbaan-36

Knikkerbaan-37

Knikkerbaan-38

Achterflap

Met dit boek bouw je je eigen, 70 centimeter hoge knikkerbaan helemaal zelf van papier! Laat twee knikkers tegen elkaar racen door ze op hun eigen startpunt te laten beginnen en ze door trechters, toffe tunnels, zwaartekracht tartende loopings en steile hellingen naar beneden te laten razen. Het enige wat je nodig hebt is dit boek, wat plakband en… knikkers natuurlijk! Je kunt alle onderdelen makkelijk uit dit boek drukken en met behulp van de instructies makkelijk aan elkaar maken. Zo bouw je steeds hoger en hoger, tot je eigen knikkerbaan klaar is en de strijd kan losbarsten.

Boekgegevens

978945323091

Titel :Rollercoaster knikkerbaan
Auteur :Andrew Gatt
Uitgever :BBNC
Verschenen :Mei 2018
ISBN :978945323091
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.