Gelezen: Liefde, bedvogelen en andere treurnis – Krista MiddelGelezen

9789492115645

Liefde, bedvogelen en andere treurnis is de eerste gedichtenbundel van Krista Middel.

De gedichten hebben uiteenlopende titels zoals bijvoorbeeld Spiegelbeeld / Ebola / Arm schaap / ziekte bestaat niet / dode vader. Het zijn titels die vaak je interesse prikkelen en waarbij je je afvraagt wat de inhoud van het gedicht zal zijn.

De onderwerpen zijn divers maar er zijn wel thema’s die regelmatig terug komen zoals relaties en liefde.

Het is een bundel waar ik heel dubbel over ben. Omdat ik de inhoud van de gedichten vaak erg toegankelijk vindt en herkenbaar en het gevoel krijg dat er onder dit kleine stukje tekst een heel verhaal ligt waarover heel veel te vertellen valt. Gedichten die iets bij me opriepen om over te denken, of waarbij ik bij mijn aantekeningen tijdens het lezen bijvoorbeeld bij schreef:

  • The day after: gevoelig
  • Prins: Nice, weer geen prins op het witte paard
  • De wind waait: mooi
  • Dus dat: eenvoudig, krachtig

Maar anderzijds vond ik de inhoud vaak wel wat hebben maar lag de manier van schrijven me niet zo. Ik miste iets van een fijne cadans in de gedichten. Zo vond ik bijvoorbeeld de inhoud van het gedicht Oma de moeite maar vond ik het gewoon niet prettig lezen.
En er waren gedichten waar ik werkelijk geen touw aan vast kon knopen of waarbij de zinnen bijna zonder verband los van elkaar lijken te staan. Dat is iets wat mij niet ligt en mij ook niet aanspreekt.

Een bundel dus die ik als zeer wisselend ervaren heb en die denk ik heel persoonlijk is hoe die ervaren wordt. Dus gewoon lezen en kijken wat jij ervan vindt.

Achterflap

Met Liefde, bedvogelen en andere treurnis debuteert Krista Middel als dichter. In heldere taal schrijft zij over de liefde en het leven. Over bloedrode bieten in familiesoep, een brief aan een spannende minnaar en het geheim van een vergeten witte tandenborstel.

Krista Middel (Groningen, 1967) is schrijver, dichter en docent creatief schrijven. Meerdere verhalen en gedichten van haar hand zijn gepubliceerd in verschillende bundels. Het gedicht Dode Vader is eerder verschenen in de bundel Goudlicht en avondschijn van de Turing Foundation.

Boekgegevens

9789492115645

Titel :Liefde, bedvogelen en andere treurnis
Auteur :Krista Middel
Uitgever :Godijn Publishing
Verschenen :Oktober 2018
ISBN :9789492115645

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.