Recensie: Een onverwachte kerst – Natalie CoxRecensie, 3,5 sterren

9789022585726

Charly is nooit een kerstfanaat geweest en dit jaar heeft ze al helemaal geen zin in kerst. Haar vriend heeft haar ingeruild voor een jonger model, haar huis is door een gasexplosie onbewoonbaar en ze heeft een hersenschudding. En alsof dat niet genoeg heeft haar moeder geregeld dat Charlie gaat logeren bij haar nicht (Jez) in Devon. Iets waar ze niet naar uitkijkt omdat het ver van Londen is en een saaie uithoek op het platteland is. Bovendien heeft haar nicht een hondenpension en Charly is absoluut geen fan van honden. Maar omdat ze gewond is en geen dak boven haar hoofd is gaat ze toch maar naar de feestdagen bij Jez doorbrengen. Ze hoopt op rustige dagen waar ze de honden van het pension en de kerstsfeer zo veel mogelijk kan ontlopen.

Maar dat is haar niet gegund, want Jez laat Charly meehelpen in het pension zodat ze met diverse viervoeters te maken krijgt. Nog veel meer wanneer Jez plotseling vertrekt en het reilen en zeilen van het pension in handen van de onhandige Charly ligt. Ze ontmoet hierdoor allerlei mensen uit het dorp, en wordt met tegenzin betrokken bij de kerstactiviteiten. Ook maakt ze kennis met twee razend knappe mannen die helaas beiden zo hun nadelen hebben. Dierenarts Cal mag dan een stuk zijn maar hij is ook nors en arrogant. Hugo, die zijn hond Malcolm naar het pension brengt, is vlot, rijk, aantrekkelijk maar verloofd.
Mannen die haar hart op hol brengen, een hondenpension runnen zonder ervaring en kerstdagen waar Charly een hekel aan heeft. Wat Charly betreft kan het niet erger maar misschien loopt alles toch net anders dan ze verwacht had.

Een kerstroman met humor, romantiek en vertederende viervoeters.

Een onverwacht Kerst is een fijn feelgood boek dat makkelijk weg leest en me tijdens het lezen regelmatig liet glimlachen. De inhoud van het verhaal moet je als lezer met een flinke korrel zout nemen want dat dit allemaal zo gebeurd is niet erg waarschijnlijk. De kans dat Jez haar goedlopende pension in de handen van Charly achter zou laten is heel klein. Zeker omdat je in het begin van het boek al kennis maakt met het klunzige gedrag van Charly. Gedrag waardoor deze 31 jarige vrouw veel jonger overkomt dan ze is en daardoor net niet helemaal echt overkomt in het begin van het boek.
Maar na een paar hoofdstukken bekommerde ik me hier niet meer over en kon ik volop genieten van de perikelen van Charly in het pension, de liefde en met de bewoners in het dorp.

Het is echt leuk om te lezen hoe Charly ondanks twee linkerhanden en een hekel aan honden aan de slag gaat. Met de nodige beginnersfouten veel doorzettingsvermogen en op geheel eigen wijze weet ze zich te redden. En heel langzaam komt ze er achter wat iedere hondeneigenaar allang weet, namelijk dat honden hele fijne huisgenoten zijn. In het boek hebben de honden waar ze voor zorgt ieder een eigen karakter en hun bijzonderheden en hebben ook echt een rol als (honden)personage in het boek. Zoals de zwangere huishond Peggy of de dove Deense dog Malcolm.
Natalie Cox heeft, naast Charly, een aantal sprankelende personages neergezet die ieder een eigen verhaal hebben en kleur geven aan het verhaal. Zoals haar moeder die Charly zelfs vanuit Australië op haar zenuwen kan werken. Of de buurvrouw Stella die haar vriendelijk een oerlelijke kerstboom komt brengen die ze dus niet kan weigeren. En natuurlijk Cal, met wie ze vreselijk ruzie kan maken maar soms ook mee kan lachen. En de voor de vierde keer verloofde Malcolm die ondanks dat hij verloofd is met een perfecte vrouw toch steeds bij Charly langskomt.

Boekgegevens

9789022585726

Titel :Een onverwachte Kerst
Auteur :Nathalie Cox
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Oktober 2018
ISBN :9789022585726

2 antwoorden
  1. Charlotte
    Charlotte zegt:

    Wat een heerlijk boek lijkt me dit, hou van Kerst en van lieve honden 😀 Een winnende combi dus, hoop het eens te kunnen lezen, je recentie beloofd iig vele uren vermaak 🙂

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.