Bespreking: Galgje 2Gelezen

9789045322827

Waarschijnlijk kent iedereen het spelletje galgje wel, waarbij je op tijd een woord moet vinden voor je (op papier gelukkig) aan de galg bengelt. Een tijdloos, eenvoudig en leuk spelletje dat in mijn schooljaren menig saaie les wat opgevrolijkt heeft.
Ook thuis heb ik het als kind veel gespeeld en later vonden mijn kinderen het ook erg gezellig om even een paar keer galgje te spelen. Eerst op papier en later in de spel uitvoering van Hasbro, en ook dat was een groot succes.
Nu heeft BBNC uitgevers het boekje Galgje 2 waarmee je ook in je eentje Galgje kan spelen. Een klein, makkelijk mee te nemen boekje met 125 woorden er in om te gaan raden.

Voorin het boekje staat een beschrijving:

HOE SPEEL JE GALGJE?
Met dit boek is Galgje net zo spannend, frustrerend en leuk als vroeger. In dit deel vind je 125 splinternieuwe puzzels om op te lossen. Het doel is om het woord onder aan de pagina te raden voor je hangt. Dat doe je door vakjes open te krassen.

Als je de letters juist raadt, komen er onder de vakjes een of meerdere cijfers vandaan. Die cijfers vertellen je op welke plek de betreffende letters komen in het woord dat je zoekt. Komt er een X tevoorschijn, dan heb je verkeerd geraden. In dit geval moet je één van de gestippelde onderdelen van de galg invullen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180507-0001

Je kunt tien keer een verkeerde letter raden: Je kunt vier onderdelen van de galg invullen, het hoofd, het lijf, twee armen en twee benen.

Vind je het juiste woord niet op tijd ….. dan hang je! Succes

De woorden zijn wisselend van lengte en zeker niet allemaal makkelijk te raden. Het is een heerlijk klein boekje om in je tas bij je te hebben of om thuis lekker even een puzzeltje te doen.

 

 

 

Wat mij betreft een aanrader.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180507-0002

Achterflap

IEDEREEN HEEFT DIT SPELLETJE WELEENS GESPEELD: GALGJE
Kun je geen slachtoffers meer vinden, of speel je dit frustrerende spelletje liever in je eentje? Dan heb je nu een waardige – en sterke – tegenstander gevonden: dit boek.
Bij elk woord krijg je 10 pogingen om letters te raden. Heb je daar niet genoeg aan, dan hang je!

Kies een letter, kras het vakje open en zie onder de kraslaag of het woord die letter bevat en – zo ja – op welke plaats. We hebben 125 nieuwe, lastige galgjewoorden voor je uitgezocht. Succes

Boekgegevens

9789045322827

Titel :Galgje 2
Auteur :BBNC
Uitgever :BBNC
Verschenen :Maart 2018
ISBN :9789045322827
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.