3D Dieren knutselboek en een voorbeeld video hoe je dit maaktCreatief, Film

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171024-0002

Voor de hobbyisten die houden van uitsnijden, vouwen en bouwen heeft Karakter Uitgevers nu twee erg leuke boeken waarmee je 3D dieren kunt maken.

Met het ene boek maak je een 3D berenfamilie, vos, hert en stokstaartje.
En met het andere boek een nijlpaard en een kameleon.

In dit blog een bespreking en een video (met muziek) hoe je hier mee aan de slag kunt gaan…

9789045212050

Jeroen is met de boeken aan de slag gegaan en heeft tijdens het knutselen van de Berenfamilie een filmpje gemaakt. zodat je een indruk kan krijgen van hoe dat in z’n werk gaat en wat het eindresultaat is.
Het eerste resultaat mag er wezen, de Berenfamilie ziet er mooi uit en staat gezellig op een plank de kamer op te vrolijken.

 

9789045212159

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171024-0003Nu is hij begonnen aan de Kameleon en ook daar gaat hij een filmpje van maken. De kameleon is een heel groot project waar volgens de instructies ongeveer 8 uur aan vouw en knutselplezier in zit. Het wordt dan ook wel een 3D kameleon van 37 cm lang, echt iets om neer te zetten in huis. Ik ben er heel benieuwd naar. Wanneer het af is komt er natuurlijk iets over op mijn blog te staan.

Het is heel inspirerend om te zien hoe beetje bij beetje zo’n 3D dier ontstaat en ik ben dan ook blij dat Jeroen graag bouwt en dit project op zich wilde nemen. Want ik vind het heel interessant om te zien maar vouwen en bouwen heb ik het geduld niet voor.
Jeroen is erg enthousiast en vindt het leuk om te doen. De aanwijzingen zijn duidelijk en het is werkt dat je gemakkelijk in etappes kan doen. Al is het wel handig wanneer je een plekje hebt waar je spullen een tijdje kunnen blijven liggen zodat je steeds direct weer verder kan gaan.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171024-0004Hier en daar heeft Jeroen aan de binnenkant een stukje plakband gedaan omdat dat net iets makkelijker werkte en je sneller verder kunt al voordat de lijm helemaal droog is.

Hoewel de vormen uitgeknipt kunnen worden heeft Jeroen ze uitgesneden met een scherp breekmesje (anders beschadigt het karton).

Ook een vouwbeen heb je zeker nodig, al wordt dat niet op de achterflap vermeld.
Als lijm heeft hij fotolijm gebruikt. Dat duurt wel iets langer voor het droog is maar het grote voordeel is dat het geen vlekken maakt en verwijderbaar is.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171024-0007

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20171024-0008

Achterflap

Op de achterflap van de boeken valt deze informatie te lezen

Totaalpakket : uitknippen, vouwen, lijmen, klaar !
Fantastische eyecatchers voor aan de muur van de (slaap)kamer
Met vouwvoorbeelden en uitgebreide stap-voor-staphandeling

Wie kent ze niet: dierenkoppen als eyecatcher aan de muur van de (kinderkamer). Je kunt ze natuurlijk kant en klaar kopen, of in handige complete DIY – pakketten, maar dan ben je behoorlijk wat geld kwijt.

3D dieren geeft je 2 kant en klare pakketten om zelf dierenkoppen of staande dierenfiguren uit te knippen en in elkaar te plakken. Het enige wat je verder nodig hebt zijn een schaar, goede lijm en geduld.

3D dieren bevat gekleurd papier met daarop exact aangegeven wat je uit moet knippen en over welke lijn je moet vouwen.
Daarnaast krijg je duidelijke instructies én wordt ieder project stap – voor – stap besproken. Kan niet misgaan dus!

Via de links op deze pagina’s van Karakter Uitgevers:
3D Dieren (Nijlpaard en Kameleon)
3D Dieren (Hert, Stokstaartje, Vos en Berenfamilie) kun je de boeken inzien.

Wordt vervolgd ……

Boekgegevens

9789045212050

9789045212159

Titel :3D dieren
Uitgever :Karakter Uitgevers
Verschenen :September 2017
ISBN :9789045212050 / 9789045212159
7 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] 3D Dieren knutselboek en een voorbeeld video hoe je dit maakt Nieuw filmpje van 3D Dieren bouwboeken / Kameleon […]

  2. […] 3D bouwboeken waarmee Jeroen aan de slag is gegaan. Het verslag met wat informatie over de boeken kun je hier vinden. Jeroen heeft (na vele uren werk) de Kameleon in elkaar gezet en daar weer een filmpje van […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.