9789045211787

Bespreking – Inkleurkaarten De Savanna en Tropisch Paradijs van Millie MarottaCreatief

Een tijdje terug heb ik kerstkaarten gekleurd en sindsdien heb ik de smaak van het kaarten inkleuren te pakken. Het inkleuren van kaarten is leuk en ontspannen om te doen en is toch net weer anders als het kleuren in een kleurboek. De kleurplaten zijn klein wat ideaal is om technieken uit te proberen of wanneer je minder tijd hebt en toch een mooi resultaat wil zien.
En persoonlijk vind ik het ook iets hebben om tijd en moeite in een kaart te steken en het dan naar iemand te sturen of bij een cadeau te doen. Zo geef je de ontvanger net een beetje meer aandacht.

JMF-20161207-0005De afgelopen tijd heb ik een aantal kaarten van twee erg mooie kaartenboekjes gekleurd en ik ben erg enthousiast. Het gaat om boekjes met ieder 30 kaarten om in te kleuren en te versturen van Millie Marotta, De Savanne en Tropisch paradijs.
Hierbij heb ik gebruik gemaakt van verschillende materialen, glitter gelpennen en gewone gelpennen, fineliners, diverse merken stiften, kleurpotloden en pastelkrijt.
Eigenlijk werkt alles wel goed op het papier en van doordrukken was geen sprake. De gelpennen sprongen eruit met het inkleuren. Dat ging erg makkelijk en dekte goed. Met de kleurpotloden moest ik iets meer moeite doen om het mooi egaal te krijgen maar toch lukte dat prima.

De kaarten zijn van dik papier zodat ze prima los als kaart verstuurd kunnen worden. Ze passen net aan in een standaard envelop maar dat kost moeite. Wat mij betreft had het net iets kleiner mogen zijn zodat versturen in een envelop makkelijker gaat.
De kaarten zitten in een stevig boekje en gaan er goed uit maar het is wel belangrijk om het voorzichtig te doen anders vouw of kreukel je de kaart.

De illustraties in beide boeken zijn mooi om te zien en maken dat je zin krijgt om te gaan beginnen met kleuren. Er zijn kaarten met hele fijne tekeningen en wat grotere kleurvlakken. Een aantal kaarten zijn helemaal vol en zijn na het kleuren af. Andere hebben veel lege ruimte om de afbeeldingen. Hier kun je zelf je fantasie uitleven op de achtergrond, of het zo laten waardoor de tekening beter uitkomen. Er zijn kaarten met slechts één dier, geheel of slechts de kop, en met meerdere dieren.
JMF-20161207-0013

Het enige minpuntje is dat bij een aantal dieren de ogen erg groot en leeg zijn, wat ik niet zo mooi vind en ook lastig om zelf er in te tekenen.
Bij De Savanne en bij Tropisch paradijs is er keuze genoeg om aan de slag te gaan. Het leuke is dat je zowel natuurgetrouw kunt werken als de meest fantasierijke dieren en bloemen kunt maken. 

De Savanne
 

In De Savanne vind je een aantal kaarten met dieren in de natuur maar vooral heel veel dieren. Zoals struisvogels, giraffen, zebra’s, herten, apen, nijlpaarden, olifanten en nog veel meer.

 
Tropisch Paradijs
 

In Tropisch Paradijs zijn er dieren te vinden zoals een beer, zeepaardjes, apen, een krab en ook vogels zijn flink vertegenwoordigd. En er zijn veel kaarten met bloemen en natuur.

 

Beide zijn de moeite waard en een aanrader voor iedereen die van kleuren houdt of voor wie een leuk cadeau zoekt voor een kleur liefhebber.

Boekgegevens

9789045208954

Titel :Tropisch paradijs – 30 kaarten om in te kleuren en te versturen
Auteur :Millie Marotta
Uitgever :Karakter
Verschenen :Januari 2016
ISBN :9789045208954

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789045208954′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

9789045211787

Titel :De savanne – 30 kaarten om in te kleuren en te versturen
Auteur :Millie Marotta
Uitgever :Karakter
Verschenen :Oktober 2016
ISBN :9789045211787

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789045211787′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

Tags:

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] besprak ik op mijn blog al de kleurkaarten van Millie Marotta. Nu ben ik aan de slag gegaan met het boek Kleur jezelf kalm Fantastische fauna. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.