9789022576403

Gelezen: Een ster van vuur – Nora RobertsGelezen

Al jaren lees ik met veel plezier de romans van Nora Roberts. Vooral haar series waarin sprake is van een tikje magie vind ik erg leuk.
Haar nieuwe boek Een ster van vuur valt daar precies onder. Het is het eerste deel van de Sterren – trilogie. Romantiek, avontuur en wat fantasy geven, samen met zeer aansprekende personages, een heerlijk boek om te lezen.

Het boek begint met een proloog over iets dat zich heel lang geleden heeft afgespeeld. Er wordt verteld over de godinnen van de maan die drie prachtige sterren schiepen om aan hun koningin te geven. Maar een duistere godin wilde de sterren misbruiken om de wereld te vernietigen. Daarom zijn de sterren van vuur, ijs en water verstopt en zullen, ver in de toekomst, door een groep uitverkoren mensen gevonden worden en de duistere godin verslaan.
Dit is de rode draad die door de boeken heen loopt. In dit boek wordt er gezocht naar de ster van vuur. Magie, godinnen, bijzondere gaves en figuren uit legendes spelen hierin een belangrijke rol. Voor een fantasy lezer zou dit wat tegen kunnen vallen want er wordt weinig achtergrond gegeven of uitgelegd. Als lezer moet je maar ter kennisgeving aan nemen dat er werkelijk magie bestaat; dat personages de meest vreemde gaves hebben en dat er van alles mogelijk lijkt te zijn. Maar wanneer je het leest als roman met wat extra’s, of als Nora Roberts fan die meer van dit soort boeken heeft gelezen is het een genot om te lezen. Als je gewoon aanneemt dat dit soort dingen bestaan, weet Nora Roberts je door haar manier van vertellen en haar levendige personages mee te nemen in het verhaal vol romantiek, magie en spanning.

Er zijn zes hoofdpersonen die elkaar in de loop van het boek vinden. Waarna ze moeten leren om samen te werken en elkaar te vertrouwen om de sterren te kunnen vinden en de godin te verslaan. Iedereen heeft zo z’n eigen geheimen en een persoonlijk verhaal dat in de loop van het boek geheel of gedeeltelijk verteld wordt.
Sasha en Bran zijn het liefdeskoppel van dit verhaal en vinden elkaar uiteraard aan het einde van het boek. De manier waarop en de grappige, heftige, romantische manier waarop ze met elkaar omgaan maakt het lezen absoluut de moeite waard. Nora Roberts gebruikt haar vaste recept in de ontwikkeling van de romance maar weet het zo te doen dat het tijdens het lezen compleet nieuw aanvoelt.

Sasha is degene die de groep bij elkaar brengt en er een eenheid van weet te maken. Hierbij moet ze leren om te vertrouwen op haar gave als zieneres in plaats van die te onderdrukken. Ook leert ze meer vertrouwen in zichzelf te hebben en ontdekt ze dat ze een sterkte vrouw is die weet wat ze wil en kan.
Haar interactie met Bran is levendig, vaak amusant en de vonken springen ervan af.
Wie de andere twee stellen moeten gaan worden in de volgende delen is ook al snel duidelijk. Maar ook hier geldt dat deze voorspelbaarheid één van de charmes is van de boeken van Nora Roberts. Herkenbaarheid en verwachtingen waaraan voldaan wordt, gecombineerd met nieuwe sprankelende karakters en een spannende zoektocht, vormen zo samen een onweerstaanbare combinatie.

Het verhaal over de zoektocht naar de ster en de tegenwerking van een duistere en wrede godin heeft zeker iets en geeft net wat mysterieus en spannends aan het verhaal. Nora Roberts weet je ondanks alle onwaarschijnlijke gebeurtenissen toch het verhaal in te trekken en je tijdens het lezen het idee te geven dat het echt gebeurt.

Ik heb veel leesplezier beleeft aan het boek en zie dan ook uit naar de volgende delen.
De titels hiervan zijn :

 • De baai der Zuchten (met Annika en Sawyer in de hoofdrollen)
 • Het glazen eiland (met Riley en Doyle in de hoofdrollen)

Achterflap

Sasha Riggs, een wat teruggetrokken kunstenaar, zet haar levendige dromen en nachtmerries om in bijzondere schilderijen. Haar visioenen leiden haar naar het Griekse eiland Corfu, waar vijf zielsverwanten ook naar toe zijn getrokken om de Ster van Vuur te zoeken. Sasha herkent hen direct en brengt hen bij elkaar. Samen vormen zij de wachters.
In een van hen,de goochelaar Bran Killian, ziet Sasha een man vol kracht en compassie. Als Sasha worstelt met haar zeldzame gave, is Bran er om haar te steunen, uit te dagen en in haar te geloven. Maar hun streven naar vertrouwen, eenheid en liefde wordt bedreigd door de duistere macht die uit is op totale heerschappij over de drie sterren…..

Boekgegevens

9789022576403

Titel :Een ster van vuur
Auteur :Nora Roberts
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Oktober 2016
ISBN :9789022576403

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789022576403′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

3 antwoorden
 1. Elly
  Elly zegt:

  Ik lees Nora Roberts graag en heb net de magische Ierse trilogie gelezen.
  Ik herken dus zeker de patronen die de schrijfster volgt, maar elke keer weer is het toch weer anders…….
  Heerlijk om te lezen tussen wat moeilijker boeken door.
  Bedankt voor je recensie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.