9789076174792

Gelezen: Hannah – Renske GerstelGelezen

JMF_20161002-0002Voor iedereen die een origineel en erg leuk boek voor jonge kinderen zoekt is Hannah van Renske Gerstel absoluut een aanrader.
Hannah is een uitvouwboek voor kinderen van 3 tot 6 jaar en volgens de uitgever eigenlijk voor iedereen.
Het is een klein compact boekje dat zonder worden het verhaal van Hannah verteld wanneer het stap voor stap uitgeklapt wordt.

Er kan door de verteller samen met het kind een verhaal verzonnen worden of als inspiratie het verhaaltje gebruikt worden dat achter op het boek staat:
Het is al bedtijd, maar vanavond gaat Hannah nog lang niet slapen.
Ze pakt haar banjo, en klimt uit het raam hoog de bomen in. Een oorwurm, een sprinkhaan en een groene specht sluiten zich bij haar aan.
Als later die avond ook een das en drie regenwormen zich bij het gezelschap hebben gevoegd, maken ze muziek op een ondergronds feest.

JMF_20161002-0001
Het uitklappen en beetje bij beetje het verhaal vertellen samen met een kind is met dit boekje vast puur genieten. Ik heb vroeger mijn kinderen altijd voorgelezen en in de kinderopvang gewerkt en zou het boekje direct gekocht hebben als het toen in de winkels lag.
Het prikkelt de fantasy en de jonge “lezer” kan zelf op zijn haar manier het verhaal van Hannah vertellen. En het ziet er heel anders uit dan een gewoon boek, wat het oom de moeite waard maakt om op te pakken.

In mijn enthousiasme heb ik het in mijn vrienden en familiekring aan een aantal mensen met jonge kinderen of die met kinderen werken laten zien. Het oordeel was unaniem heel positief.
Een vriendin die in de kinderopvang werkt was zo enthousiast dat ze het boek mee naar haar werk heeft genomen om het samen met de peuters van haar groep te lezen. Ook de peuters waren heel enthousiast.

JMF_20161002-0003Dit schreef ze over het boek:

“Zullen we een boekje lezen?”
Deze vraag is altijd een aandacht trekker in de groep (2-4 jaar)
Het boekje ‘Hannah’ prikkelt de fantasie door de eigen invulling en steeds een volgende stap die aansluit bij de gedachten gang van de peuter/kleuter. De ongewone manier waarop het uitvouwen van het boek bedacht is blijft de aandacht vasthouden tot het einde, en maakt de kinderen dubbel zo nieuwsgierig. De jongste peuters benoemen alles wat ze zien op de afbeeldingen, de oudste peuters laten hun eigen fantasie de vrije loop. Het is een heel leuk boekje om samen te lezen. Doordat de kinderen het verhaal maken is het verhaal elke keer een beetje anders! Verfrissend dus!
Bedankt voor het lenen Connie, het was een succes!

Kortom een geweldig boek en zeker een aanrader!

Boekgegevens

9789076174792

Titel :Hannah
Auteur :Renske Gerstel
Uitgever :De Harmonie
Verschenen :September 2016
ISBN :9789076174792

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789076174792′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.