Mark Lommert

Interview met Marc Lommert – auteur #1 van Boek10Interview

Na de hele leuke boekpresentatie van Boek 10 volgt op mijn blog nu iedere dag een interview met één van de auteurs. Ieder interview start met een korte introductie van de schrijver/schrijfster en daarna een aantal keuzevragen waar iedereen uit mocht kiezen.

Het eerste interview is met Marc Lommert, schrijver van De eerste wereld.

De eerste Wereld

Godijn-logo-379

JMF_20160923-0001-2Vertel in het kort even iets over jezelf.

Marc Lommert (1984) is een sportieve duizendpoot met een grote liefde voor de natuur. De (berg)wandelingen die hij overal ter wereld maakt inspireerden hem bij het creëren van de fantasiewerelden waar zijn verhaal zich afspeelt.
Triatlon, fotograferen en kaartspellen spelen zijn slechts een greep uit zijn hobby’s. Plezier hebben in alles wat je doet vindt hij belangrijk. “Je baan, is een bijbaan, bij je leven.” Aldus Marc. Het liefst besteedt hij zijn tijd daarom aan het ontdekken van nieuwe landen met zijn vriendin Rimalda.

Vertel iets over je boek. Dat mag over de inhoud maar ook over het tot stand komen van het boek of andere interessante onderwerpen zijn.

Mijn boeken zijn een weerspiegeling van mijn gedachten. Ik schrijf waarvan ik vind dat het geschreven moet worden, en niet waarvan ik denk dat de lezer het graag leest, of waarvan ik verwacht dat het commercieel de slimste keuze is. Verwacht daarom geen standaard format qua opbouw, romances of happy end. Drie Werelden zal je blijven verrassen tot het eind.

Ik zet hier 10 vragen neer waaruit jullie 4 vragen kunnen kiezen om te beantwoorden. (meer vragen beantwoorden mag natuurlijk ook).

 1. Las je als kind veel en welke boeken? Lees je nu nog veel en welke genres lees je graag? Wat is je favoriete auteur en waarom? Kun je een top 3 noemen van jouw beste boeken ooit?
  Ik heb niet heel veel boeken gelezen in mijn leven, en als kind al helemaal niet. Als ik in een boek zit dan ga ik er helemaal in op, maar ik besteed mijn tijd (wanneer ik de keuze heb) toch liever aan schrijven.
  Mijn favoriete auteur is JRR Tolkien, schrijver van oa Lord of the Rings. Hij heeft mij met zijn verhaal geïnspireerd om zelf te gaan schrijven. In mijn kast heb ik 450 boeken (zo’n 23 meter) met verschillende Tolkien boeken staan.

  Logischerwijs komt de hele Middle Earth reeks (The Lord of the Rings, The Hobbit, The Silmarillion, The History of Middle Earth) op #1 in mijn top drie.
  Op #2 noem ik de boeken van Dan Brown. Mijn eigen serie Drie Werelden wordt veelal beschreven als een combinatie van de fantasie van Tolkien en de spanning van Brown.

  Op #3 zou ik Wild van Cheryl Strayed zetten: een boek over de mooiste wandeling ter wereld die ik nog een keer hoop te doen.

 2. Wat korte vragen om de mens achter de auteur een beetje te leren kennen
  • Koffie of thee?
  • IJs of chocola?
  • E-book of papieren boek?
  Serie of losstaand boek?
  • Hond of kat?
  • Eerst de boekverfilming zien of eerst het boek lezen? Maakt mij weinig uit. Films zijn soms een laagdrempelige manier om interesse te ontwikkelen voor bepaalde genres of verhaal-lijnen.
  • Winter of zomer? Meer lente. Aangename temperaturen & besneeuwde bergtoppen.
  Thriller of roman?
  • Wijn of bier? Drink ik allebei niet.
  Boekenlegger of pagina omvouwen?
  • Leen jij je boeken uit? Mijn Tolkien verzameling gaat nergens heen, net als de reisgidsen die emotionele waarde hebben. Andere boeken mag iedereen lenen.
  • Vind je de cover van een boek belangrijk? Nee, daar hecht ik geen waarde aan.
  • Kijk je wel eens aan het einde van een boek om te zien hoe het afloopt? Nee, daar zie ik werkelijk de lol niet van in.
 3. Wat is je schrijfritme? Schrijf je op vaste tijden? Kun je overal schrijven of moet je een vaste plek of een rustige omgeving hebben? Schrijf je met de hand of op de computer?
  Ik schrijf wanneer mijn inspiratie komt, en dwing mijzelf niet te gaan schrijven wanneer ik geen ideeën heb, geen motivatie heb of wanneer mijn hoofd vol zit met andere zaken. Dan duurt het maar wat langer. Ik schrijf voornamelijk op de computer, maar heb ook een boekje dat ik meeneem en waar ik mijn ideeën in noteer en gedichten in schrijf.
 4. Hoe ben je op het idee gekomen voor je boek? Wat was je inspiratiebron?
  Begin 2009 reisden mijn vriendin en ik rond in Nieuw Zeeland en omdat ik wist dat de films van Lord of the Rings daar opgenomen waren, heb ik het boek daar voor het eerst gelezen. Er ging letterlijk en figuurlijk een wereld voor mij open. Overal waar ik uit de auto keek, overal waar we wandelden of kampeerden, overal zag ik Middle Earth. Ik zat helemaal in de ban van het verhaal tot op 27 maart mijn boek uit was. Omdat mijn vriendin nog wel in haar eigen boek bezig was, ik mij een beetje verveelde, maar met mijn hoofd nog helemaal in Tolkien sferen verkeerde, besloot ik zonder enige ervaring of enig voorteken: ik kan ook wel zo’n boek schrijven! De Eerste Wereld was het resultaat.
 5. Had je van te voren het hele verhaal, de opbouw, de karakters en het einde al vast staan? Of gebeurde dat tijdens het schrijven? Is er veel veranderd t.o.v. het eerste plan voor je boek?
  Zoals uit het vorige antwoord al blijkt, ben ik uit het niets begonnen. Toen ik in mijn schriftje bij de tent begon te schrijven had ik nog nul ideeën, die kwamen naar mate ik verder schreef pas. In de loop der jaren is er van alles meermaals veranderd (zowel qua opbouw, als qua einde, als qua karakters) en is het verhaal gegroeid van dat verhaal in een schriftje tot een complexe fantasy-reeks.
 6. Zijn de karakters gebaseerd op bestaande personen? Of kunnen familie / bekenden wat trekjes van zichzelf herkennen in personages uit je boek? Lijkt een van de personages op jou?
  Vrijwel alle karakters zijn zowel qua naam, als qua uiterlijk, als qua persoonlijkheid gebaseerd op personen uit mijn sociale omgeving. Zij zijn hier overigens van te voren over geïnformeerd en vinden het allemaal een eer 😉
 7. Heb je research voor je boek moeten doen? En kun je daar iets over vertellen? Hoe kwam je aan de namen van je personages? Hebben die een speciale betekenis?
  Nul komma nul research.
 8. Heb je tijdens het schrijven van je boek al geschrapt / opnieuw geschreven of pas toen het boek klaar was? Heb je het boek tijdens of na het schrijven laten lezen door proeflezers? Waarom wel of juist niet? En hoe is het om, wanneer je zoveel tijd en passie in het schrijven heb gestoken, om het dan voor het eerst door anderen te laten lezen?
  Er is ontzettend veel veranderd sinds 27 maart 2009. Hele delen zijn geschrapt, hoofdstukken aangepast, personages van “good” naar “evil” overgestapt en ga zo maar door. Uiteindelijk komt alles bij elkaar en is het een waanzinnig verhaal geworden.
  Ik heb mensen pas verteld over mijn passie voor schrijven toen het eerste boek af was. Toen heb ik het aan een select groepje mensen laten lezen. Hun enthousiasme heeft mij over de streep getrokken om verder te gaan met schrijven en zelfs tot publicatie over te gaan.
 9. Vertel waarom iedereen jou boek zou moeten lezen.
  Mijn verhaal is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fantasy-lezer. Het begint rustig, maar bouwt al snel in spanning op en naar mate het boek vordert voel je als lezer de twijfels en verdenkingen. Wie de Schim precies is houdt de meeste lezers tot de laatste pagina bezig, en het feit dat iedereen na het uitlezen van het boek vraagt: “waar kan ik De Tweede Wereld bestellen?” zegt denk ik al genoeg.
 10. Wat is je grootste droom op schrijversgebied?
  Mijn droom is dat mensen net zo veel plezier in het lezen van dit verhaal hebben, als ik heb (gehad) in het schrijven ervan en dat Leëvion, Morjan en Vodym voor hen net zo tot leven komen als voor mij.

Boekgegevens

De eerste Wereld

Titel :De Eerste Wereld
Auteur :Marc Lommert
Uitgever :Godijn Publishing
Verschenen :2016
ISBN :9789492115096

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789492115096′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.