JMF_20160923-0001

Fotoverslag Boek 10 – Feestelijke lancering van 10 boekenFotoverslag, Boekpresentatie

In de Verkade fabriek in Den Bosch werden gisteren op feestelijke wijze 10 boeken van Godijn Publishing gepresenteerd: Boek 10.
Tien auteurs lanceerden tijdens het schrijfevent van Heel Nederland Schrijft hun boek. Boeken in totaal verschillende genres en zowel voor volwassen als jeugd.
Het was een groots en goed opgezet gebeuren en erg leuk om mee te maken.

JMF_20160922-0220Heel de dag was er in de Verkade fabriek van alles te doen zoals een (kleine) boekenmarkt, workshops en ontmoetingen met auteurs.
Jeroen en ik arriveerden aan het einde van de middag en konden zo nog net iets van de sfeer van het middagprogramma oppakken. Het was een leuke en sfeervolle locatie waar we vriendelijk ontvangen werden door Godijn Publishing.
Jeroen ging foto’s maken van de auteurs van Boek 10 (deze komen bij alle interviews te staan) en ik vermaakte me prima met kennis maken met een aantal auteurs van boek 10, kletsen met bekenden die ik tegenkwam en met collega bloggers.
Het was goed te merken dat de auteurs best wel zenuwachtig waren voor de presentatie van hun boek en hoe het ontvangen gaat worden. En dat kan ik me heel goed voorstellen, wanneer je zo lang en hard aan je boek gewerkt hebt is het toch heel speciaal als het daadwerkelijk verschijnt.

Na het middag programma konden we aanschuiven bij een lekker buffet waar we in leuk gezelschap heerlijk gegeten hebben en gezellig over boeken gekletst hebben. Na een kopje koffie was het tijd voor het grote moment, de presentatie van de boeken.

JMF_20160922-0323In de theaterzaal stonden 10 lege stoelen klaar en werd er op een groot scherm afgeteld tot het event echt ging beginnen. Martijn Adelmund presenteerde op vlotte wijze de avond. Hij stelde de auteurs voor door kort wat over ze te vertellen en het laten zien van een kort filmpje. Ook sprak hij met familie / vrienden die in het publiek zaten.

ZJMF_20160922-0333o werd o.a. de trotse moeder van Marc Lommert gevraagd om iets over haar zoon te vertellen.
Eén voor één werden de auteurs voorgesteld en dat gebeurde op grootse en feestelijke wijze. Op een groot scherm verscheen de cover van het boek, daarna kwamen ze over de rode loper naar Martijn Adelmund toe. En werden ze kort geïnterviewd over hun boek.
Alle 10 kregen de volle aandacht en steeds een warm applaus van het publiek.

Marc Lommert – De eerste wereld
Silvia Vermont – Strikverhalen
Jan Zegers – De Witpenmerel
Jolanda Zuydgeest – Angst regeert de vulpen
Lily Mitchel- One for the Birds
Aloysius Keller – Symfonie der Dagelijkse dingen
Fiona A. Hack – Nadja en Najip
Titia Muizelaar – What goes around comes around
Bibi Boom – Drijfzand
Nienke Pool – Falco en de gestolen stympha’s

JMF_20160922-0425JMF_20160922-0321En dan is het bijna zover, alle auteurs zitten op het podium en krijgen over enkele minuten voor het eerst hun boek echt in handen. Maar eerst roepen ze uitgever Elly Godijn naar voren om haar (en haar team) gezamenlijk te bedanken voor het mogelijk maken dat hun boek uitgegeven wordt en voor alle steun. Elly lijkt blij en overdonderd en bedankt de auteurs voor hun vertrouwen en de mooie boeken die nu de wereld in gaan.

Weer wordt er op het grote scherm afgeteld en het publiek telt hardop mee waarna de auteurs 1 voor 1 hun boek ontvangen en een grote bos bloemen. Het is geweldig om te zien hoe er gestraald wordt wanneer het boek overhandigd wordt en het aan het publiek getoond wordt.
Een aantal auteurs nemen kort het woord om uit te drukken hoe blij ze zijn of om een bijzonder iemand te bedanken. Dit zorgde voor vreugdevolle maar ook ontroerende momenten.

JMF_20160922-0339JMF_20160922-0345JMF_20160922-0354JMF_20160922-0358JMF_20160922-0364

JMF_20160922-0375JMF_20160922-0387JMF_20160922-0395JMF_20160922-0406JMF_20160922-0409

Als slot is er nog een kort gesprek tussen Martijn Adelmund en Elly Godijn over het begeleiden van de auteurs.

JMF_20160922-0473Na afloop was er gelegenheid om de auteurs te ontmoeten en / of een boek te laten signeren. Tien tafeltjes met daarbij een stralende auteur naast een stapel van zijn / haar boeken en een mooie ingelijste afbeelding van hun cover.
En natuurlijk volop tijd voor een drankje, ontmoetingen en leuke gesprekken.

Het was een groots en feestelijk opgezette presentatie waar ik echt van genoten heb.
Maar het is voor mij hierbij nog niet afgelopen.

Vanaf morgen verschijnt er iedere dag een interview met één van de auteurs op mijn blog. En de komende 10 maanden verschijnt steeds 1 boekbespreking (en een winactie) van deze boeken op mijn blog. Ik heb zin om te gaan lezen en ben heel benieuwd naar de boeken.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.