Bespreking: Planet Prudence washitapeGelezen, Nieuws

9789045327174

Bij uitgeverij MUS boeken is er een mooie set met washitape verschenen. De set zit in een doos en bevat 15 rolletjes tape.
1 keer 40 mm. Deze is met lijntjes en dus ideaal voor planners
9 keer 15 mm. In allerlei verschillende motieven die goed bij elkaar passen. En een aantal met herkenbare Planet Prudence motieven. Die perfect passen bij het Planet Prudence schetsbook dat in het najaar verschijnt. Ook heel leuk hierbij is de rol tape met oranje katten kopjes erop.
5 keer 8 mm. Ook een fijne maat om erbij te hebben. Deze rolletjes zijn effen of heel rustig bedrukt.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220723_0013De kleuren en patronen kun je zien op de foto met het zwarte Bullet journal en de tags. De tags zijn nog niet af maar liggen nu klaar om een andere keer makkelijk en snel af te maken. Bijna alles van de spullen die ik gebruikt heb bij het knutselen met het Washi tape had ik al liggen. Er ligt hier van alles in allerlei stadia van hoe ver ik er mee ben. Zo kon ik me nu concentreren op het Washi tape en in relatief korte tijd meerdere items maken.

Prudence Geerts is het gezicht achter het populaire Instagramaccount Planet Prudence, dat meer dan 770.000 volgers heeft. Prudence is een Vlaamse selfmade illustrator en striptekenaar. Met Planet Prudence heeft ze een community opgebouwd waarin mensen elkaar vinden en steunen rond de thema’s body positivity, body acceptance en selflove.
Voor de haar fans is deze set met washitape dus echt iets speciaals. Maar ook als je nog nooit van Planet Prudence gehoord heb zijn deze rolletjes met tape een erg mooie en leuke set om mee aan de slag te gaan.
De mogelijkheden om met washitape iets te doen het is een fijn en makkelijk materiaal om mee te werken. Het geeft al snel een vrolijk resultaat en is heel veelzijdig.

Washi tape kun je eigenlijk nooit genoeg hebben, het komt altijd van pas. Daarnaast is het als hobbyist gewoon ook heerlijk om steeds weer nieuwe motieven te kopen en te gaan gebruiken.
Mocht je er zelf even niet uitkomen wat je met Washi tape kunt doen of wil je eens iets anders doen kijk dan eens op internet. Het staat vol met foto’s, video’s en afbeeldingen met ideeen over wat je met Washi tape kunt doen.
Voor deze bespreking heb ik een aantal voorbeelden gemaakt, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk.

  • Twee pagina’s in een Bullet journal. In het ene bulletjournal maakte ik een dagboek pagina voor een huisdier en een moodtracker.
  • De basis van een aantal tags om die later af te maken.
  • Een cadeau tas met bijpassende tag waarbij het washitape als accent gebruikt is
  • Een Goodybag waarbij alles in de motieven gemaakt is van het washitape. Een tasje met bijpassend label, versierde waxinelichtjes ( hier ga ik waarschijnlijk nog een bijpassende lucifersdoosje bij maken ), een versierd notitieboekje en een boekenlegger.
  • En als laatste drie kaarten. Het Washi tape met de katten kopjes is leuk om aan een kattenliefhebber te sturen. De decoratie op de bloemenkaart heb ik zelf gemaakt, de vlinder op de paarse kaart komt uit een dye cut book.

Een fijne en leuke set waar ik met veel plezier mee aan de slag ben gegaan en waar natuurlijk nog veel meer mee mogelijk is.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220723_0006

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220723_0010

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220723_0011

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220723_0014

Achterflap

Planet Prudence maakte voor deze kleurrijke set met 15 rolletjes washitape vrolijke designs. Haar herkenbare look & feel heb je nu altijd bij de hand om je eigen journal op te fleuren. De washitape is van stevige kwaliteit en scheurt makkelijk af. Mocht het net op de verkeerde plek terechtkomen, je haalt het gemakkelijk los en plakt het weer stevig vast.
De designs zijn veelzijdig waardoor je met de tape veel kanten op kunt van het decoreren van artjournalpagina’s, tot het ophangen van posters, inpakken van cadeaus, en het versieren en indelen van je agenda.

Boekgegevens

9789045327174

Titel :Washi tape by Planet Prudence
Auteur :Planet Prudence
Uitgever :MUS
Verschenen :Juli 2022
ISBN :9789045327174
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.