Bespreking: Maanvallei Kleurboek – Maria TrolleCreatief

9789045327242

Maanvallei is het tweede kleurboek van Maria Trolle waarin ik, voor een bespreking op mijn blog, mee aan de slag ben gegaan. De stijl is herkenbaar ten opzichte van het eerste boek op een positieve manier. Toen ik dit boek voor de eerste keer doorbladerde vond ik het geweldig om weer ondergedompeld te worden in een wereld vol planten, bloemen en een tikje magie.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220703_0011Dit kleurboek heeft iets dat uitnodigt om er in te beginnen en gewoon te kijken waar je uitkomt met je creativiteit. Het heeft iets heel laagdrempeligs waardoor je heel ontspannen gaat beginnen. Het zijn kleurplaten die ik ook best nog een een zou willen kleuren en waar ik niet snel op uitgekeken zal raken.
Het is een prachtig en sfeervol kleurboek waar ik heel ontspannen en met veel plezier mee aan de slag gegaan ben.

Maanvallei

  • Bevat 88 pagina’s
  • Heeft een mooie hardcover
  • Start met een pagina waarmee je het kleurboek kunt personaliseren met je naam.
  • Achterin is een test pagina om je materialen uit te proberen
  • Het papier is stevig en werk erg prettig, met kleurpotloden kun je veel lagen aanbrengen en het papier kan het prima hebben wanneer het nat wordt bij bijvoorbeeld het gebruik van aquamarkers
  • Heel fijn in dit boek is dat er ook kleurplaten zijn waarvan de achtergrond zwart is. Dat geeft toch weer een heel ander effect bij je kleurplaat.
  • Het boek is veelzijdig in de kleurplaten. Er zijn kleurplaten die over twee pagina’s doorlopen / zwarte achtergronden en crème / gedetailleerd of juist met wat grotere vlakken / pagina’s die helemaal vol staan maar ook pagina’s met open ruimte zodat je hier zelf je creativiteit op los kunt laten
  • Het is een boek vol met bloemen, planten en dieren iets wat ik ontzettend leuk vind om te kleuren. En de fantasievolle toevoegingen met bijvoorbeeld, draakjes / elfjes of andere wezens op een aantal van de kleurplaten geeft een vrolijke magische sfeer. Daarnaast zijn er allerlei kleurplaten met tekeningen zoals het meisje op de cover.
  • Achter in het boek vind je een register van planten en dieren die voorkomen in het boek. Dit is per pagina, mocht je een bloem of plant niet kunnen vinden dan is dat omdat deze door Maria Trolle zelf verzonnen zijn. Mocht je deze planten of bloemen natuurgetrouw willen kleuren kun je ze dus opzoeken.

Voor deze bespreking heb ik vier kleurplaten ingekleurd
ConniesBoekenblog_JMF_R_20220713_0003Bij het register van dieren heb ik met aqua markers de bij en de bloemen gekleurd waarna ik het als laatste wat bijgewerkt heb met een witte en zwarte posca verfstift

De zwarte pagina net de muis en vlinders heb ik met de Derwent inktense potloden ingekleurd en ook hier heb ik voor de afwerking witte en zwarte posca verfstiften gebruikt.

De pagina met de gele achtergrond is gedaan met Panpastel en pastelpotloden. Voor de details gebruikte ik fineliners en posca verfstiften

De laatste kleurplaat waar de slak opstaat heb ik gedaan met als inspiratie de cover van het boek. Hiervoor gebruikte ik kleurpotloden: Faber Castell polychromos. Die werkten ontzettend fijn op dit papier. Voor de laatste details gebruikte ik ook hier posca verfstiften.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220713_0004

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220713_0005

Achterflap

Welkom in de Maanvallei, waar elke hoek gevuld is met magische wezens en oogverblindende natuur. Maak een wandeling door een weelderig bos, duik in een prachtig woudmeer en ontdek de mooiste bloemenschatten in de weide. Laat je geest tot rust komen terwijl je de prachtige planten en figuren in de betoverende Maanvallei inkleurt.
In dit boek vind je een register van plant- en diersoorten die in de tekeningen voorkomen.

Maria Trolle is grafisch ontwerper en illustrator. Haar liefde voor tuinieren loopt als een groene draad door haar kunstenaarschap en geven haar inspiratie voor de drukke en veelzijdige kleurplaten met voorstellingen van de natuur en bij voorkeur van haar eigen tuin.

Boekgegevens

9789045327242

Titel :Maanvallei
Auteur :Maria Trolle
Uitgever :MUS
Verschenen :Augustus 2022
ISBN :9789045327242
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.