Bespreking: Een moment van rust kleurboekGelezen

9789044762389

In mei verscheen bij uitgeverij Deltas het Een moment van rust kleurboek. Het is een hardcover gebonden uitvoering met leeslint en elastiek. Het formaat is ongeveer A5, een ideale maat om in je tas te doen en gemakkelijk ergens mee naar toe te nemen. Met slechts een paar fineliners of zo kun je dan al snel aan de slag. Door de hardcover uitvoering zal het kleurboek ook mooi in vorm blijven wanneer je het mee neemt.

Een ander voordeel van het formaat is dat het fijn is om zo nu en dan met een wat kleinere kleurplaat aan de slag te gaan. Het is leuk om nieuwe technieken of kleurencombinaties uit te proberen, dat zal ik niet zo snel doen in een veel grotere kleurplaat. Dan is er immers veel tijd in gaan zitten en is het toch extra jammer wanneer iets totaal niet gaat zoals je zou willen.
Tijdens het kleuren in dit boek merkte ik dat ik het ook prettig vond om in relatief korte tijd aan een kleurplaat te beginnen en het resultaat te zien. Leuk om tussendoor te doen wanneer ik met grotere projecten bezig ben.

Het papier is stevig en zal met stiften en fineliners niet snel doordrukken. Het boek is volgens de uitgever bedoeld voor kleurpotloden, viltstiften en brushpennen. Ik heb het ook geprobeerd met waterverf en aquarelpotloden en dat gaat prima mits je tussendoor regelmatig het papier laat drogen of droog maakt met een föhn of heattool. Het papier bobbelt niet en blijft mooi.
Bij de kleurpotloden viel me op dat het papier niet heel geschikt is om in heel veel laagjes te werken.

 

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220603_0005

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220603_0003

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220603_0002

Naast de afbeeldingen staan teksten die over het algemeen inspirerend zijn. Een enkele keer sprak het mij minder aan.
De kleurplaten zijn heel gevarieerd en leuk om aan te werken. Er zijn meer gedetailleerde kleurplaten maar ook kleurplaten met grotere afbeeldingen. Kleurplaten zijn er zowel pagina vullend als ook met open ruimte erom heen waarin je eventueel zelf nog wat kunt doen. Zo heb ik in een van de kleurplaten wat Washi tape gebruikt voor een ander effect.

Voor deze bespreking ben ik met plezier aan dit leuke kleurboek aan de slag gegaan en heb ik 6 kleurplaten gedaan. De materialen die ik gebruikt heb zijn: diverse merken stiften, gelpennen, glitter gelpennen, waterverf, aquarel potloden, fineliners, kleurpotloden en verfstiften.

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220603_0001

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220603_0004

ConniesBoekenblog_JMF_R_20220606_0001

Boekgegevens

9789044762389

Titel :Een moment van rust kleurboek
Auteur :
Uitgever :Deltas
Verschenen :Juni 2022
ISBN :9789044762389
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.