Creative nieuwsflits juli 2021Creatief

Hoi, aangezien ik veel en graag knutsel en een deel van wat ik knutsel op mijn blog verloot wordt lijkt het me leuk om hier regelmatig te laten zien wat ik gemaakt heb en waar ik mee bezig ben. Ook Jeroen is meestal wel met een creatief project bezig en daar wil ik in de creatieve nieuwsflits ook het een en ander van tonen.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0004

Op het moment is Jeroen bezig met het verven van een huisje dat hij gemaakt heeft voor in de plantenbak. Dat klinkt misschien vreemd maar het is voor een behoorlijke grote plantenbak (die hij zelf gemaakt heeft) waar ook een waterval in staat. Als het af is zal ik een foto plaatsen. Het schilderen van dit huisje is een oefening voor een groot project waaraan Jeroen gaat beginnen. Hij heeft de Hagglethorn stad gekocht en gaat die helemaal schilderen. Omdat er grote hoeveelheden verf nodig zijn heeft hij geen hobbyverf gekocht maar bussen verf bij een bouwmarkt. Dat was een tip van de ontwerpers van de stad, die zelf al prachtige huizen e.d. hebben geschilderd.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0003

De afgelopen tijd ben ik met een aantal dingen bezig geweest die ik hier laat zien
Boekenleggers vind ik leuk om te maken en ik verloot ze vaak bij de winacties op mijn blog. Ook als cadeau zijn ze gewild, de boekenleggers vliegen als het ware de deur uit. Ik heb heel verschillende soorten gemaakt in kleur en in afbeeldingen. Een aantal hebben een effen achtergrond, maar meestal is de achterkant ook bewerkt. Soms heb ik die gekleurd, geverfd, versierd of…, andere keren heb ik papier gebruikt met een mooi motief.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0005

Notitieboekjes maken doe ik ook graag, deze keer heb ik er twee gemaakt in roze tinten. De een in een vintage stijl de andere met een vrolijk zomers motief. Deze notitieboekjes hadden een erg gladde kaft en dat vind ik lastig werken met verf. Daarom heb ik ze met stukjes papier en wit rijstpapier beplakt. Bij het boekje met strandmotief heb ik er daarna nog een laag overheen geplakt met rijstpapier dat ik van te voren gestempeld had. En als laatste wat vrolijke Embellisments er op.
Ook bij het vintage boekje heb ik er gestempeld rijstpapier op geplakt, daarna met zwarte en witte acryl verf bewerkt, en na het drogen helemaal beschilderd met een verf die anders reageert op een zwarte of witte achtergrond zodat er zonder al te veel moeite een mooi kleurpatroon ontstaat. Als laatste heb ik het boekje versiert met o.a. plakpareltjes en strikjes.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0008

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0010

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0011

Twee van mijn artjournals met een bruine omslag (ideaal om zelf te versieren) heb ik een andere look gegeven.
Degene die mijn blog al langer volgen weten dat ik grote fan ben van het werk en de producten van Julia Woning. Ik heb een Artjournal helemaal vol geplakt met hartjes die ik met een van haar foam stempels gemaakt had.
Het andere Artjournal heb ik eerst versierd met lint, gaas en bloemen en daarna alles geverfd met zwarte Gesso. Daarna heb ik met spuit flesjes acrylverf kleur aangebracht, en na het drogen heb ik er foto’s van Bobbie en Emma op geplakt.

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0006

ConniesBoekenblog_JMF-6D-20210710_0013

Tassen die lekker dun zijn en lange hengels hebben gebruik ik vaak. Ze nemen weinig ruimte in en er past redelijk wat in wanneer je gaat winkelen. Een tas die er gezellig uit ziet vind ik daarbij toch net iets extra’s hebben. Op mijn blog heb ik al heel wat tassen verloot, en de tas die ik nu versierd heb ga ik ook verloten.
Deze tas was al bedrukt met de bladeren die er op staan, ik heb ze ingekleurd met textiel verf en met textielstiften.

Werk in uitvoering

Hier kan ik een heel blog over vol schrijven en behoorlijk wat foto’s laten zien, aangezien dat wat te veel van het goede is hou ik het kort. In een volgende creative nieuwsflits laat ik meer zien.
Op het moment ben ik bezig met het versieren van een schrift en een notitieboek. Ook ben ik met nog wat boekenleggers bezig en met een inkleur verjaardagskalender.
Er liggen nog wat spullen die ik alvast in de gesso gezet heb maar al maanden verder niets mee gedaan heb.

Bij het winkelen vorige week vond ik leuke servetten met schelpen erop, daarvan heb ik de witte laagjes eraf gehaald en de schepen op een stikkervel geplakt. Dan zijn ze wat steviger om mee te werken. Dat ligt nu klaar om een keer uitgeknipt te worden.
Er ligt hier van alles in verschillende stadia van hoeverre het af is. De hartjes die ik op het Artjournal geplakt heb zijn niet gemaakt toen ik mijn Artjournal wilde versieren. Die lagen in een bak met kant en klare uitgeknipte stempels.
In vele stappen zijn de hartjes gemaakt, sommige zijn ingekleurd, ander gestempeld op papier dat ik eerder bewerkte met verf, inkt of….. Ik heb ook een doos met vellen papier die ik alvast bewerkt heb om later te gebruiken. Een deel daarvan is klaar om te gebruiken een ander deel is nog wat saai, mist nog iets en ga ik een andere keer mee verder.
Zo kan ik heerlijk doen waar ik op het moment zin in heb, of de tijd inspiratie voor heb. En ik heb altijd wat liggen voor wanneer ik bijvoorbeeld een Artjournal wil versieren of boekenleggers ga maken.

Tot de volgende creatieve nieuwsflits en laat het weten wanneer je ergens meer over wil lezen of zien.

Groetjes van Connie

4 antwoorden
  1. Yvon
    Yvon zegt:

    Heel lang geleden heb ik wel eens een boekje van je gekregen. Ik heb hem nog steeds. Vind hem eigenlijk te mooi om te gebruiken.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.