3 belangrijke redenen om ramsj boeken te kopen!Gastblog, Nieuws

Boekenkasten vol en dozen met stapels dikke pillen. Komt het je bekend voor? Wanneer we een boek hebben gelezen, kunnen we hier vaak moeilijk afstand van doen. En dát is niet vreemd. Verhalen roeren ons en de personages raken een gevoelige snaar. Maar bovenal: boeken zijn duur en dat lijkt óók een reden te zijn waarom boeken maar in ons huis blijven liggen. Maak schoon schip en koop voortaan ramsj boeken. Zo haal je de beste titels in huis voor bodemprijzen.

Ramsj is de Jiddische term voor ongeregeld of rommel. Een term waarover valt te twisten. In de boekenwereld gaat het om partijen boeken waarvan de eerder bepaalde boekenprijs is komen te vervallen. Bijvoorbeeld omdat de groot ingekochte titels door de snelle omloopsnelheid van boeken plaats moeten maken voor nieuwe pareltjes. Tegen titels kunnen dan tegen gereduceerde prijzen verkocht worden. Aan groothandels bijvoorbeeld. Of een boekenwinkel online. Doe er je voordeel mee en koop voortaan toptitels voor een topprijs. Door het aanschaffen van ramsboeken profiteer jij van:

 1. Lage prijzen
  Boekenliefhebbers zijn het er allemaal over eens. De geur van nieuwe boeken doen denken aan thuiskomen na een lange vakantie. Jammer dat de centjes na een vakantie haast op zijn. Gelukkig hebben we goed nieuws. Je zult je portemonnee voor ramsjboeken niet binnenstebuiten hoeven te keren.
 2. Tweede kansjes
  Boeken zijn magisch. Diep. En vaak, heel vaak, meeslepend. Niet voor niets zijn wij een boeken minnend land en barsten boekenkasten bij menig mens uit hun voegen. Zorg dat niet al je kapitaal naar nieuwe boeken gaat, maar schaf juist tweede kansjes aan. Na het lezen geef je deze gewoon door aan een collega-boekenliefhebber. Mooi meegenomen: je boekenkast zal nog even niet door zijn hoeven zakken.
 3. Duurzaamheid
  Wist je dat er maar liefst één op de zeven gekapte bomen voor de papierindustrie wordt gebruikt. Draag je steentje bij aan een gezonder milieu en koop eens een ramsjboek. Zo voorkom jij dat deze nieuwe boeken in het rijk der vergetelheid belanden (lees: de papierbak) en verklein je je ecologische voetafdruk.

Dit gastblog is gesponsord door de Boekenkraam via het beschikbaar stellen van twee winacties die binnenkort volgen.

2 antwoorden
 1. Jenneke Bleumers
  Jenneke Bleumers zegt:

  Ik heb mijn boekenkast kritisch uitgemest en geef aan familie en vrienden boeken waarvan ik zeker weet, dat ik ze geen tweede keer ga lezen. Zo circuleren ze en hebben anderen er plezier van. Ook haal ik veel uit boekenkastjes van particulieren en na lezing doe ik ze weer in een ander boekenkastje. Zo ben ik als oud bibliothecaresse nog leuk bezig.

  Beantwoorden
 2. Elly
  Elly zegt:

  Goed idee, ja men heeft doorgaans genoeg om te lezen in huis en dan is het lezen van iets oudere titels ook niet erg, wij brengen onze boeken naar de kringloop of de minibiebs in onze omgeving, zo kunnen mensen met een kleine portemonnee er ook van genieten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.