Bespreking: Magische Mandala’sCreatief

9789045325330

Met veel plezier heb ik in het Magische Mandala’s kleurboek 4 kleurplaten gemaakt. Het magische zit niet in afbeeldingen met een magisch tintje, maar in het effect wanneer je een kleurplaat af hebt.
Door de mooie afbeeldingen en het grote formaat van de kleurplaten (30 x 30 cm) ontstaat er een prachtig effect. Dat extra benadrukt wordt door de ruime vierkante kleurplaten en de lege pagina’s ernaast: de bladzijden zijn namelijk enkelzijdig bedrukt.

Buiten dat dit mooi staat, kun je zo met allerlei materialen in het het kleurboek werken zonder je bezorgd te maken over de afbeelding op de andere zijde van de pagina. Voor mij is dat een belangrijk pluspunt in een kleurboek.
Er zit geen uitscheurrand in het boek om de pagina’s er gemakkelijk en netjes uit het boek te halen. Iets dat ik meestal wel doe als het kan omdat ik dat prettiger vindt kleuren. Bij dit boek is het geen gemis omdat het boek heel goed plat blijft liggen en net zo prettig werkt als op een losse pagina.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200321_0000Het papier is stevig en kan behoorlijk wat aan zonder te gaan bobbelen of door te drukken. Ik heb onder andere met aquarel blocks gewerkt en ruim water gebruikt en dat was geen enkel probleem. Ook diverse soorten stiften en fineliners drukte niet door het papier heen. Alcoholmarkers zullen dat waarschijnlijk wel doen maar daar is geen enkel papier tegenop gewassen. En omdat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn kunnen ook al alcoholmarkers gebruikt worden.

De afbeeldingen zijn mooi en nodigen uit om aan de slag te gaan. Toen ik ging beginnen met het boek vond ik het moeilijk om een keuze te maken omdat er zoveel mandala’s in stonden waar ik aan wilde beginnen. En nu ik er vier gedaan heb is mijn enthousiasme voor het boek alleen maar toegenomen. De kleurplaten zijn heerlijk ontspannen om te doen, ik echt kan genieten van de herhaling van de patronen en het steeds meer tot leven zien komen van de mandala.
Door het formaat en de patronen heeft het eind resultaat voor mij net iets extra’s, zelfs wanneer ik niet helemaal tevreden ben met mijn Kleurtechniek.

Wat het boek voor mij ook iets extra’s geeft is dat er een aantal mandala’s met vlinders in het boek staan. Vlinders inkleuren is toch wel 1 van mijn favorieten als het om kleuren gaat en er staan een aantal prachtige kleurplaten met vlinders in het boek.
Daarnaast is er ook genoeg variatie, er zijn mandala’s met hele fijne details tot ruim opgezette vormen. Allerlei vormen komen er voorbij met onder andere bloemen, abstracte vormen en ook 1 mandala met pauwen er in (die er ook heel mooi uit ziet).

De cover van het boek is (net als de rest van het boek) mooi en uitnodigend, maar ik vind het jammer dat deze afbeelding nergens in het boek te vinden is. Buiten dat niets dan lof voor dit boek wanneer je van mandala’s kleuren houdt kan ik je dit boek van harte aanbevelen.

Uit het boek heb ik vier mandala’s gekleurd.

ConniesBoekenblog-DSCN1922

Vlinders
Deze heb ik gekleurd met glitter en gewone gelpennen en met Faber Castell stiften. Het glitter komt mooi uit en glans echt op de kleurplaat wat een mooi effect heeft. Op de foto is dat helaas minder goed te zien.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200321_0007

ConniesBoekenblog-DSCN1889

Inka gold achtergrond
De achtergrond heb ik met Inka gold gedaan. De rest met (posca) verfstiften.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200321_0003

ConniesBoekenblog-DSCN1919

ConniesBoekenblog-DSCN1921

Hiervoor ben ik aan de slag gegaan met Derwent inktense blocks en Derwent inktense kleurpotloden en een waterbrush. Het resultaat is niet helemaal naar wens, maar het was heel leuk om te doen en met deze aquareltechniek bezig te zijn. Het bewees in ieder geval dat het papier van dit boek al dat water prima aan kan.

 

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200321_0005

ConniesBoekenblog-DSCN1886

Rood / oranje mandala
Voor deze mandala heb ik Stabilo fineliners en stiften gebruikt.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200321_0001

Achterflap

Magische Mandala’s een kaleidoscopisch kleuravontuur.

Dit mandalakleurboek is niet zomaar een kleurboek. Het is een kleuravontuur, een boek waarin je wordt meegenomen op een kaleidoscopische reis door de mooiste figuren en patronen.
Tijdens het vullen van de ronde vormen kom je compleet tot rust en kun je je gedachten de vrije loop laten. De bladzijden in het boek zijn enkelzijdig bedrukt, waardoor je er met veel verschillende soorten materialen in kunt werken. Op het extra grote format (30 x 30) komen de platen nog meer tot hun recht.
Kleur, geniet en ontspan!

Boekgegevens

9789045325330

Titel :Magische Mandala’s
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Februari 2020
ISBN :9789045325330

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.