Boekpresentatie: Zoeter dan wraakBoekpresentatie

ConniesBoekenblog-JMF-20191116-0004

Afgelopen zaterdag waren Jeroen en ik bij de boekpresentatie van Zoeter dan wraak, een bundel met tien korte thrillerverhalen van Nederlandse auteurs.
In de bundel staat verhalen van: Iris Boter / Jacqueline Coppens / Svea Ersson / Marjolein van der Gaag / Aefke ten Hage / Diana van Hal / Linda Jansma / Marcella Kleine / Katja Schoondergang / Anita Terpstra.
Ik heb al een aantal van de verhalen gelezen en die waren absoluut de moeite waard.

ConniesBoekenblog-JMF-20191116-0039De opbrengt van het boek gaat naar de Diabetes stichting.
Het initiatief kwam van Jacqueline Coppens. Zij heeft zelf diabetes type 2 en is columniste voor het blad van de diabetesvereniging waarin ze schrijft over de uitdagingen van van een gezonde leefstijl. Haar korte verhaal “Zoeter dan wraak“ waarin iemand met diabetes de hoofdrol speelt werd in 2018 uitgegeven als bijlage bij dit blad. (De overige verhalen hebben trouwens niets met diabetes te maken en zijn allemaal verschillende thrillerverhalen)
Zij heeft negen andere thrillerschrijfsters bereid gevonden om een kort verhaal te schrijven, te publiceren in het boek en vervolgens hun royalty’s ter beschikking te stellen aan Diabetesvereniging Nederland. Uitgever Elly Godijn, van Godijn Publishing, geeft het boek kosteloos uit.

ConniesBoekenblog-JMF-20191116-0053De boekpresentatie was in de bibliotheek van Zwolle waar we met koffie en thee ontvangen werden. Het was fijn om een aantal mensen weer te zien en om een aantal nieuwe te ontmoeten.
De opkomst viel wat tegen, waarschijnlijk omdat die middag in Zwolle (en op meer plaatsen in het land) Sinterklaas binnenkwam. Onderweg hadden we al heel wat ouders met kinderen zien fietsen, waaronderj een aantal schattige mini-pietjes.

ConniesBoekenblog-JMF-20191116-0060

Na het welkomstwoord van uitgever Elly Godijn spraken vervolgens twee mensen van de Diabetesvereniging. Zij vertelden het een en ander over diabetes en over het werk dat de stichting doet. Hierin kwam duidelijk naar voren hoe belangrijk goede zorg en voorlichting is maar ook dat mensen met diabetes met een gezonde manier van leven heel ver kunnen komen. Ook uiten zij hun zorgen over het toenemen van diabetes zelfs bij jonge kinderen al.

Elly Godijn interviewde kort Jacqueline Coppens over het tot stand komen van de bundel. Zij vertelde onder meer dat alle auteurs die zij benaderde direct positief reageerden en mee wilden werken aan deze bundel. Omdat ze door het hele land verspreid wonen en het ook niet lukte om datums te prikken waarop ze alle tien konden komen is het contact allemaal digitaal geweest. Een aantal auteurs ontmoeten elkaar die dag pas voor de eerste keer. Ze hebben elkaars verhalen gelezen en geredigeerd.
Jacqueline Coppens is in mei van dit jaar begonnen aan dit project dat in november helemaal afgerond was. De auteurs hadden verder de vrije hand bij het schrijven van hun verhaal.

ConniesBoekenblog-JMF-20191116-0096Het eerste exemplaar van “Zoeter dan Wraak“ werd overhandigd aan een van de bestuursleden van de Diabetesvereniging.
Een aantal van de aanwezige auteurs vertelden iets over hun boeken en/of waar de inspiratie voor het verhaal in deze bundel vandaan komt. En er werden drie intrigerende en veelbelovende fragmenten van verhalen uit “Zoeter dan wraak” voorgelezen.
Jeroen, die de cover gemaakt had, vertelde het een en ander over het tot stand komen van de cover zelf.

Als laatste werd aan de aanwezige auteurs het boek overhandigd en was er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. De boeken vlogen weg, iets wat ik me goed voor kan stellen want een mooi boek dat ook nog eens een goed doel steunt is ontzettend leuk om aan iemand cadeau te geven, of een prima excuus om jezelf te verwennen met een goed boek!

Na nog wat gezellig na kletsen en wat drinken zijn we nog uit eten geweest met een flink aantal van de aanwezigen bij de boekpresentatie. En dat was heel erg gezellig.

ConniesBoekenblog-JMF-20191116-0110

Tekst achterflap

Een lijk in een moeras, een onverwacht overlijden in een chique villa, onverklaarbare doden. Ongelukkige omstandigheden of kwade opzet? Hoe sluw moet je zijn? Vergelding, liefde en moord spelen de hoofdrol in tien zinderende verhalen.

Motief voor deze bloedstollende bundel: het goede doel.

De opbrengt van de bundel ‘Zoeter dan wraak‘ is bestemd voor Diabetesvereniging Nederland DVN. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd en is een chronische stofwisselingsziekte waarbij er te veel suiker in het bloed zit. Iedereen kan diabetes krijgen met lichamelijke complicaties tot gevolg. Op dit moment hebben ruim een miljoen Nederlanders diabetes: daar komen wekelijks ongeveer twaalfhonderd mensen bij.
Voorlichting en ondersteuning zijn daarom van het grootste belang.

Boekgegevens

9789493157125

Titel :Zoeter dan Wraak
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :Godijn Publishing
Verschenen :November 2019
ISBN :9789493157125
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.