Gelezen: Levenslessen van een hondGelezen

9789045324838

De feestdagen komen er weer aan waarbij veel mensen elkaar gaan verrassen met lieve en leuke cadeaus. Voor een perfect geschenk aan een honden liefhebber tip ik het boek Levenslessen van een hond van Emma Block. Succes verzekerd.
Het boek wist mij te vertederen en vrolijk te maken omdat ik er zoveel in herkende van onze eigen honden Emma en Bobbie. Wie mijn blog vaker leest kent ze vast omdat zij altijd de lootjes trekken bij de winacties. Bobbie is 8 jaar en Emma 2 jaar oud en beide zijn zwart-zilveren dwergschnautzers. Het zijn de zonnetjes in mijn leven en ik ben iedere dag weer blij dat ze bij ons wonen. Dit boekje laat hier een heleboel van terug zien.

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0019In haar voorwoord schrijft de auteur dat ze is opgegroeid met honden en dat ze altijd van honden heeft gehouden en dat ook altijd zal blijven doen.
Ze schrijft Ze zijn altijd vrolijk, lekker gek, speels, vergevingsgezind en oneindig trouw – en daarom kunnen we allemaal iets van ze leren.
Hier kan ik me helemaal bij aansluiten en het boekje laat op herkenbare wijze zie waarom mensen zo dol zijn op hun honden.

Iedere pagina heeft een leuke / vrolijke illustratie van één of meer honden met daaronder met dikke letters een korte maar krachtige levensles. Soms staat er op een pagina de illustratie en de tekst op de pagina ernaast. Er komen allerlei verschillende hondenrassen voorbij, zelfs de schnautzer ontbrak niet.
De levenslessen passen bijna allemaal bij het leven van een hond. En op de momenten dat de wijsheden niet helemaal op honden slaan zijn er wel passende illustraties met honden bij. Maar vaak is er als hondenbaasje veel herkenning.

Om wat voorbeelden te noemen:
Laat je geliefden zien hoeveel je om hen geeft, met een illustratie van een hond die zijn baasje een lik geeft. Als er iets is waar honden goed in zijn dan is het wel in het enthousiast tonen hoe lief ze je vinden. Iets waar ik iedere dag opnieuw van geniet
Ga door het leven in je eigen tempo. Hierbij zie je iemand die een hond uit laat en de hond sjokt er rustig achteraan. Ook onze Bobbie en Emma hebben zo hun momenten dat ze zich beslist niet laten haasten.
Laat je fouten achter je. Hierbij zie je een hond met achter zich iets dat gesloopt is. Hoe lief en geweldig onze honden ook zijn ook zij maken zich hier wel eens schuldig aan. Maar honden vergeten dat en gaan vrolijk verder met hun leven.

Naast de herkenning en de leuke illustraties krijg je ongemerkt toch een hele lading aan positiefs mee. Want hoewel ze het grappig verpakt is als levenslessen die van honden afkomen zijn het toch reële en nuttige tips. Zaken die we allemaal wel weten maar zo nu en dan vergeten. Zoals Neem genoeg rust. Dat klinkt makkelijk maar ik weet het uit ervaring en zie het in mijn omgeving hoe lastig dat vaak is. De illustratie hierbij past helemaal bij honden want je ziet een hond die helemaal uitgestrekt en ontspannen ligt. Op het wasgoed! Niet dat het mag maar zowel Emma als Bobbie doken als pub regelmatig boven op mijn schone wasgoed.

Een heerlijk boekje dus met echte wijze lessen op eenvoudige en grappige wijze en in hondenstijl gebracht.

Achterflap

BETER LEEF JE ALS EEN HOND
Wie de uitdrukking ‘een hondenleven‘ heeft bedacht, had eerst de levensstijl eens moeten proberen! We kunnen namelijk heel veel afkijken van onze favoriete harige vrienden wat betreft vriendschap, romantiek en self care.
Dit boek bevat 100 essentiële levenslessen van onze trouwe hondgenoten. Van de waarde van onvoorwaardelijke liefde en het belang van leven in het moment tot tevreden zijn met wat je hebt, honden herinneren ons eraan dat het echte hondenleven binnen pootbereik is.

Boekgegevens

9789045324838

Titel :Levenslessen van een hond
Auteur :Emma Block
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Oktober 2019
ISBN :9789045324838
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.