Boekpresentatie: UitgelezenBoekpresentatie

ConniesBoekenblog-JMF-20190926-0007

Op 26 september was de boekpresentatie van het boek UitgelezenBoekselen: verander een boek in je eigen creatieve speeltuin. Ik was hiervoor uitgenodigd door Loes Vork omdat het boek aansluit bij mijn twee grote hobby’s Lezen en Knutselen.
Boekselen is het creatief werken in en met oude boeken. En als echte boekenfan schrok het me toch ietwat af om in boeken te gaan knutselen. Maar het bleek om oude afgeschreven boeken te gaan en mijn nieuwsgierigheid was gewekt dus ik wilde er graag meer over weten.

ConniesBoekenblog-JMF-20190926-0010Samen met Jeroen ging ik naar Gouda waar in een zaaltje in de bibliotheek de presentatie gehouden werd. De zaal was feestelijk versierd met mooie boekenknutsels en op de tafels stonden schalen met allerlei lekkers en er lagen overal boeken. Na een kop koffie begon de presentatie.

Loes Vork heette iedereen welkom en zei hoe blij ze was met de grote opkomst. Daarna vertelde ze het een en ander over Boekselen en het tot stand komen van het boek. Hierbij bedankte ze ook een aantal mensen die haar in grote en kleine dingen bijgestaan hadden.

ConniesBoekenblog-JMF-20190926-0013

Het begon allemaal met een vakantie waarin ze door een vriendin aan het tekenen werd gezet op kleine kaartjes. Al had ze zelf beslist niet het idee dat ze kon tekenen. Dit beviel zo goed dat ze al er al snel meer mee ging doen en uiteindelijk overstapte op het werken in boeken. Voor wat zij doet in de boeken bestaan al allemaal Engelse termen die Loes heeft samengevoegd tot het woord Boekselen. Het begon puur voor zich zelf, later liet ze haar werk op een creatief platform zien. Daarna kwamen er workshops die ze ging geven en ontstond het idee van het boek.

ConniesBoekenblog-JMF-20190926-0044Van boek idee naar boek is een lange weg waarover Loes geanimeerd vertelde. Zoals het zoeken naar uitgevers en de uiteindelijke stap naar het zelf uitgeven van het boek. En over haar twijfels en enthousiasme en de vele zaken die er bij komen kijken wanneer je een boek uit wil geven.

In haar boek gebruikt Loes teksten van boeken en aan alle uitgevers van deze boeken heeft ze toestemming gevraagd om dit te mogen gebruiken. Tot haar grote vreugde gingen bijna alle uitgevers direct akkoord.
Na hard werken kwamen de laatste lootjes zoals het controleren van de drukproef en kon het boek naar de drukker. En nu was het zover dat ze haar boek aan de wereld kon presenteren.

ConniesBoekenblog-JMF-20190926-0023Vervolgens vertelde ze op geanimeerde wijze over Boekselen waarmee ze me absoluut wist te overtuigen dat dit de moeite waard is om het zelf ook eens te gaan proberen. Ik ben dan ook heel benieuwd of ze dit in haar boek over weet te brengen.

De boeken op de tafels bleken er niet alleen voor de sier te liggen, we kregen een kleine workshop om te ervaren wat Boekselen is. En om zelf ook te merken dat de eerste stappen van Boekselen heel eenvoudig zijn en geen tekentalent vereisen.

Erg leuk om te doen en ik denk dat een workshop volgen bij Loes Vork niet alleen erg leuk en leerzaam is maar ook een lage instapdrempel heeft. Ook wat dit betreft hoop ik dat ze in het boek dezelfde sfeer op kan roepen. Daarna werden er nog vele voorbeelden en tips gegeven die we ook konden zien door de uitvergrootte voorbeelden die Loes bij zich had.

Nadat Loes al eerder in het zonnetje was gezet door een goede vriendin was er nu nog een verassing. Haar vader had wat voor haar geschreven om haar te feliciteren met haar boek.

Na afloop was er tijd voor een drankje en een hapje en kreeg iedereen een leuk Boekselgeschenk mee naar huis.

Mijn bespreking van het boek komt eerdaags op mijn blog. Op het moment ben ik het boek aan het lezen en uitproberen.
Hou mijn blog in de gaten want ik mag eerdaags ook een winactie met het boek doen.

Achterflap boek

BOEKSELEN IS CREATIEF WERKEN IN EN OM BOEKEN. IEDEREEN KAN HET !
Dit boek beschrijft stap voor stap hoe je een uitgelezen boek verandert in je eigen creatieve speeltuin, ook als je niet creatief bent. Boekselen is spelen, maar ook ontspannen naar jezelf kijken. Het is heerlijk om allerlei technieken te gebruiken in een afgedankte oude roman, helemaal voor jezelf. Het is altijd goed.

PAS OP, DAT BOEKSELVIRUS IS AANSTEKELIJK…..

Over de auteur

Loes Vork (1969) is neerlandica en woont en werkt in Gouda. Creativiteit, aandacht en verbinding lopen als een rode draad door haar werk als comunicatiestrateeg en social media trainer. Maar zeker ook door haar uit de hand gelopen hobby’s zoals boekselen, journalen, stempels maken en tekenen.
Ze houdt het graag nuchter, praktisch en vrolijk. En ze is gek op boeken !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.