Bespreking: 999 vragen aan jezelf – deel 2Gelezen

9789045324418

Er is een nieuwe editie van het boek 999 vragen aan jezelf. Dus de fans van deel 1 die alle vragen al beantwoord hebben kunnen nu hun hart weer ophalen met heel veel nieuwe nooit eerder gestelde vragen. Maar je kunt natuurlijk ook, net als ik, gewoon met dit deel beginnen.

In de inleiding staat onder andere dat het eerste grote succes van het eerste deel bewijst dat er niets leukers is dan bezig zijn met jezelf. Misschien iets overdreven maar het bekijken en beantwoorden van de vragen is inderdaad erg leuk om te doen. Zeker doordat de vragen op allerlei manieren gesteld worden. Er zijn open vragen, ja/ nee vragen, dilemma’s, drie dingen vragen, testen, diagrammen, punten geven. Echt goed gevarieerd en in een ruime layout zodat het er uitnodigend uit ziet.

De onderwerpen lopen uiteen van heel eenvoudig, feitelijk en praktisch tot persoonlijke en nadenk vragen. Je kunt het zo simpel of gek niet bedenken of het staat erin.
Voorbeelden zijn:

  • Eenvoudige ja of nee vragen als: Lust je spruitjes / Wat voor soort boeken lees je het liefst / In welke serie zou jij willen spelen / Probeer je graag nieuwe dingen uit
  • Kies! Vertraging van 18 uur of bagage kwijt / 1,20 lang of 2,50 lang / Spijkerbroek of joggingbroek
  • In welke mate ben je het eens met de volgende stellingen. Op een schaal van 1 tot 10 kun je hierbij kiezen van helemaal oneens tot helemaal mee eens. Bijvoorbeeld Ik heb een open houding / ik deel graag mijn mening
  • Ook ergens anders kun je aangeven wat je vind met cijfers. Maar hier wordt het lastiger. Het zijn 10 vragen en je kan een cijfer van 1 tot en met 10 geven. Maar je mag ieder cijfer maar 1 keer gebruiken. Dit zijn vragen over hetzelfde onderwerp waar je dus gradaties in aan moet brengen en niet veilig in het midden kunt scoren.
  • Open vragen die je in het boek in kunt vullen: wat doe je als je nerveus bent? / Wat vind je belangrijk aan een vriendschap? / Hoeveel mensen volg je op instagram
  • Wat zie je in deze afbeelding
  • Een pagina waarin je kunt invullen wat je vrienden van je zeggen, of welke emoties je gemiddeld voelt op een dag
  • Een diagram invullen over hoe je dag eruit ziet.

Wie weet leer je nog wat over jezelf en zo niet, dan is het in ieder geval vermakelijk om regelmatig wat pagina’s in te vullen. Mij lijkt me dit ook ideaal om een soort tijdcapsule te maken over hoe je nu denkt en in het leven staat. En om de datum erop te zetten om het dan jaren later nog eens terug te lezen. Of om het samen met vrienden te doen, het boek doorgeven en om en om vragen beantwoorden. Met je partner kan natuurlijk ook, of als je relatie nog pril is. Kun je elkaar meteen wat beter leren kennen.

In het boek hebben ze nog een idee. Je kunt het boek invullen en hebt dan een kant en klare gebruiksaanwijzing / leidraad voor eventuele partner, kids, ouders, broers, zussen of vrienden.
Je kunt in het boek ook aangeven voor wie het bestemd is met een plek voor de naam, de datum en je handtekening. In het boek staat dat je in kunt vullen aan wie je het boek na wil laten maar dat vind ik wat zwaar klinken.

Om het boek zit een losse stevige papieren wikkel (die goed blijft zitten) met de tekst erop. Mocht je liever een effen neutraal boek hebben dan kun je die eraf halen en heb je een boek zonder tekst erop.

Een boek dat voor veel vermaak kan zorgen en een ontzettend leuk is om weg te geven of zelf te geven. Ook een boek dat ingevuld kan worden wanneer je inderdaad iets van je zelf aan een ander na wil laten en dan een meer serieuze inslag kan hebben.

Boekgegevens

9789045324418

Titel :999 vragen aan jezelf – deel 2
Auteur :Diverse auteurs
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Augustus 2019
ISBN :9789045324418

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.