Pimp je T-Shirts met Alpaca’sCreatief, Gelezen

ConniesBoekenblog-JMF-20190725-0003

Deze week ben ik aan de slag gegaan met Pimp je T-shirt met Alpaca’s van Eva Mouton.
Het is een set waarmee je zelf een T-shirt (of wat anders) kunt ontwerpen met behulp van de inhoud van het pakket.
Het doosje waarin alles zit zier er heel vrolijk en lief uit en trekt daardoor direct je aandacht.

9789059089662

De inhoud van de doos bestaat uit

  • 3 kleine buttons in verschillende kleuren
  • 1 zwarte textielstift
  • 3 strijkapplicaties
  • Een inspiratie boekje

Als eerste heb ik twee T-shirts gekocht om op te gaan werken. Die zijn gemakkelijk te vinden en in allerlei prijsklassen dus wanneer je dit zelf ook wil gaan doen is makkelijk te regelen.
Daarna heb ik het bijgeleverde boekje doorgelezen. Naast voorbeelden om te gebruiken staat er ook een duidelijke gebruiksaanwijzing in voor hoe je de applicaties en de textielstift moet gebruiken. Stap voor stap wordt alles uitgelegd en er staan tips in over het wassen van de T-shirts als ze klaar zijn en voor wanneer de applicaties niet goed hechten aan de stof.

ConniesBoekenblog-JMF-20190725-0011

Voor de T-shirts heb ik alleen gebruikt wat in het Alpaca pakket zit, maar thuis kun je het natuurlijk ook aanvullen met andere materialen. Zoals bijvoorbeeld gekleurde textielstiften, textielverf of strijkparels.

De stof waarop je werkt moet eerst gewassen worden voordat je met de applicaties of de textielstift aan de slag gaan.

Als eerste heb ik de twee geborduurde strijkapplicaties op een roze T-shirt aangebracht. De aangegeven strijktijd bleek iets te kort dus heb ik het nog een keer gestreken. Maar verder ging dit als een zonnetje en het resultaat mag er zijn.

Het tweede T-shirt was wat lastiger. Hiervoor heb ik een wit T-shirt gekozen omdat dit goed doorschijnt bij het overnemen van de afbeeldingen uit het inspiratie boekje. 

Het boekje heb ik onder het T-shirt gelegd en heel voorzichtig met de zwarte textielstift de afbeeldingen overgetrokken. De punt van de stift is redelijk dik, daarom heb ik het in kleine stippende bewegingen overgetrokken zodat het met nette dunne lijnen op het T-shirt terecht kwam.
Een stuk karton ertussen tegen het doordrukken op de achterkant van het T-shirt was niet nodig omdat ik het hele boekje gebruikte. Mocht je met losse vellen werken dan is dat wel noodzakelijk.

ConniesBoekenblog-JMF-20190725-0013

Nu kwam het moeilijkste gedeelte namelijk het aanbrengen van de strijkapplicatie die op het plasticfolie zat. Het strijkijzer mag niet te heet zijn. Want dan smelt het plastic, maar wanneer je niet genoeg verwarmd zal een deel van de afbeelding op het plastic blijven zitten. Heel voorzichtig moet je dus proberen of de applicatie loslaat van het plastic. En daarna is het de kunst om nog voorzichtiger en beetje bij beetje het plastic te verwijderen. Dit is een geduld klus maar het lukte en het ziet er op het T-shirt samen met de tekeningen erg leuk uit.

 

De buttons zijn bij de T-shirts te gebruiken maar zelf hou ik niet zo van gaatjes prikken in kleding. Ik zou ze eerder bij een kind op een tasje of schooltas of iets anders doen.

ConniesBoekenblog-JMF-20190725-0014

ConniesBoekenblog-JMF-20190725-0015

ConniesBoekenblog-JMF-20190725-0017

De textielstift en de patronen zijn daarna natuurlijk nog te gebruiken om van alles mee te versieren. Misschien nog een T-shirt of een tas, een kussensloop, er zijn mogelijkheden genoeg. Zowel voor een kind om te gebruiken als om een cadeau te maken voor opa’s en oma’s, juffen en meesters, vaderdag / moederdag of wat dan ook.
Ook kun je de afbeeldingen natuurlijk inscannen en naar wens vergroten of verkleinen en daarna uitprinten.

Een leuk pakket waarmee je na het maken van de T-shirts ook verder nog veel plezier aan kunt beleven.

Productgegevens

9789059089662

Titel :Pimp je T-Shirts met Alpaca’s
Auteur :Eva Mouton
Uitgever :Standaard uitgeverij
Verschenen :Maart 2019
ISBN :9789059089662
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.