Recensie: Bovenwereld 1: Drakendal – Scarlett ThomasRecensie, 3,5 sterren, FantasyWereld

9789026142840

Drakendal heeft een wat moeizame start maar weet vanaf het begin de interesse van de lezer op te roepen.

Eufemina Goedhart, door iedereen Fee genoemd, zit op het Tusitala College voor Talenten, Probleemgevallen en Zonderlingen. Hier weet eigenlijk niemand welke leerling in welke categorie valt, maar daar zit Fee niet mee. Ze heeft geruchten gehoord dat de zonderlinge kinderen magie bezitten maar durft daar thuis niet over te praten. Haar vader gelooft niet in magie en wil absoluut niet dat Fee zich met magie bezig houdt omdat dit gevaarlijk is. Heel tegenstrijdig, vindt Fee, maar met haar vader valt hierover niet te praten.

Haar opa lijkt meer over magie te weten, al vertelt hij Fee hier maar weinig over. Wel krijgt ze van hem les in onbekende talen én magisch denken. Na veel aandringen is haar opa eindelijk bereid om haar meer te vertellen. Maar hij overlijdt plotseling en laat Fee achter met vele vragen en een erfenis die haar hele leven op z’n kop zal zetten.

Boekgegevens

9789026142840

Titel :Bovenwereld 1: Drakendal
Auteur :Scarlett Thomas
Uitgever :De Fontein
Verschenen :September 2017
ISBN :9789026142840

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.