Bespreking: De enige echte kleurkalender 2018Creatief

9789045321462

In september zie je overal de kalenders en agenda’s voor het volgende jaar verschijnen. De enige echte kleurkalender 2018 is ideaal wanneer je zelf een stempel wil drukken op je kalender en van mooie grote kleurplaten houdt.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170903-0023Voor het nieuwe jaar alle kleurplaten doen is natuurlijk een mogelijkheid, zeker wanneer je het aan iemand als cadeau wil geven. Een mooi handig en persoonlijk geschenk maar wel intensief om in een paar maanden alle kleurplaten te kleuren. Toch vind ik het idee erg aantrekkelijk zowel om te doen als om te krijgen. Wat dat betreft zou een enige echte verjaardagskalender erg leuk zijn.

Maar waneer je van kleuren houdt is het natuurlijk een perfecte kalender om zelf ergens in huis op te hangen en iedere maand 1 van de mooie kleurplaten te maken. En ook steeds een maand lang van je kleurwerk te genieten.

Duidelijke kalender
En natuurlijk om al je afspraken te kunnen zien en onthouden. Vanaf september kun je daar in deze kalender al mee beginnen. Op 1 blad staan (met kleurplaat) september, oktober, november en december waarin je (mits klein geschreven) wat kunt noteren. Aan het einde is er geen extra maand voor de eerste afspraken in januari…

De kalender is groot en heeft per maand een kleurplaat en een kalenderblad. Het kalendergedeelte is ruim met duidelijke grote cijfers en letters. Per dag kun je makkelijk een aantal notities neerzetten. Voor mij is het niet ruim genoeg omdat de hele familie mijn kalender gebruikt om alle feestjes, afspraken en …. in op te schrijven. Ik ga dan ook altijd voor een familie planner. Jammer genoeg ben ik die nog niet tegengekomen met kleurplaten.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170903-0022Mooie gevarieerde kleurplaten
De kleurplaten zijn mooi en maken in dat je zin krijgt om aan de slag te gaan. Ze zijn heel verschillend in stijl en sfeer maar alle hebben ze iets aantrekkelijks.
Er zijn geen thema’s zoals jaargetijden of feestdagen in de kleurkalender.

Om een goed beeld van de kalender te kunnen geven ben ik er niet bepaald zachtzinnig mee omgegaan. Ik had namelijk moeite met het kleuren wanneer de hele kalender open lag; dat vond ik lastig en onhandig kleuren. Dus heb ik de kalender dubbelgevouwen zodat alleen de kleurplaat boven lag. Geen enkel probleem want de kalender kon er prima tegen en bleef goed in vorm.

Het zijn kleurplaten waar je echt wel even mee bezig ben en die uitdagen om er iets moois van te maken. Maar vooral geven ze plezier en ontspanning en dat is voor mij bij het kleuren erg belangrijk.

Twee kleurplaten heb ik gekleurd:

De maand december
Deze heb ik in kerst en winterkleuren gedaan maar het kan natuurlijk net zo goed in andere kleuren. Hier ben ik lang mee bezig geweest vanwege de vele details en omdat ik de kleurpotloden in meerdere laagjes aangebracht heb.
Materialen: pastelkrijt, (glitter) gelpennen, goudkleurige stift, kleurpotloden…

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170903-0026

De maand augustus (mijn verjaardagsmaand)
Hiervoor heb ik voor het eerst mijn Faber Castell stiften gebruikt die ik net voor mijn verjaardag had gekregen. De stiften drukken niet door en werken geweldig, ik ben er helemaal weg van.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170903-0024

Dit schrijft BBNC uitgevers over de kleurkalender

Achterflap

De enige echte kleurkalender 2018 is voor iedereen die langer van zijn eigen tekeningen wil genieten. Kleur de platen in en hang de kalender op waar iedereen hem kan zien! De enige echte kleurkalender 2018 is een overzichtelijke maandkalender, voorzien van een perforatie zodat je de kalender makkelijk kunt ophangen, waar je maar wilt.

Boekgegevens

9789045321462

Titel :De enige echte kleurkalender 2018
Uitgever :BBNC
Verschenen :September 2017
ISBN :9789045321462
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.