Recensie: Liefdesduet – Mary K. FranklinRecensie, 3 sterren

9789492337252

Mary K. Franklin is het ‘romantische pseudoniem’ van Marieke Frankema. Eerder schreef ze al twee fantasy romans, een verhalen bundel en een kinderboek.

Liefdesduet is een boek met twee verhalen waarin romantiek een belangrijke rol speelt. Toch weet Mary K. Franklin er subtiel iets extra’s aan toe te voegen met een heel licht magisch tintje.
Niet voor niets staat er op de achterflap:

“Liefde. Groter dan het leven, sterker dan de dood”.

Het is een dun boekje en de twee verhalen zijn samen slechts 138 pagina’s groot. Een fijn formaat, dus makkelijk mee te kunnen nemen zonder dat je tas meteen loodzwaar wordt. Een nadeel vond ik wel dat ik de verhalen best wel wat uitgebreider en meer uitgewerkt had willen lezen. Er leek nu het een en ander aan opbouw en diepte verloren te gaan door de beperking van het aantal pagina’s.

De zoektocht ten einde gaat over de 28 jarige Mia die een eigen yogastudio heeft in een mooi historisch pand. Wanneer het boek begint is ze ten einde raad omdat de gemeente het pand wil slopen en zij bijna door haar mogelijkheden heen is om dit te voorkomen. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek, namelijk van haar arrogante, maar oogverblindend knappe, huisbaas die het pand graag wil behouden. Echt klikken doet het niet tussen deze twee. Daarvoor zijn ze te verschillend maar aangezien ze hetzelfde doel hebben gaan ze samen werken. En dat voelt vreemd vertrouwd alsof ze elkaar al veel langer kennen.

Dan blijkt er nog een verhaal verteld te worden dat zich in het verleden afspeelt en zowel romantisch als tragisch is.
Is er verband tussen deze verhalen? Kan Mia haar afkeer opzij zetten en de liefde een kans geven?
Deze vragen worden beantwoord in dit eerste verhaal. Dit levert een fijn verhaal op vol romantiek, maar wat eigenlijk te snel voorbij gaat en naar mijn gevoel nog meer mee had kunnen gebeuren. Het einde zou ook bij een uitgebreidere versie heel goed passen, want dat heeft iets onvervalst romantisch dat zeer aanspreekt.

In een nieuw licht probeert Marije na haar scheiding haar leven weer op de rails te krijgen. Ze is verhuisd naar Friesland waar ze behalve een goede vriendin nog niemand kent. Lastig dus om een mogelijke nieuwe liefde te vinden vandaar dat ze zich inschrijft bij een datingsite. Hetgeen voor een aantal ongemakkelijke eerste dates zorgt.
In het dorp maakt ze kennis met de 11 jarige Sietske en haar overbezorgde stugge vader. Tussen Marije en Sietske ontstaat een warme vriendschap. En het is leuk om te lezen hoe deze twee personages met elkaar omgaan. Hun gesprekken zijn levendig en vaak ook grappig. Maar tussen de vader van Sietske en Marije botert het niet. De ongemakkelijke sfeer tussen die twee spat van de pagina’s af. Toch trekken ze op een bepaalde manier naar elkaar toe, waardoor er grappige, lieve en romantische situaties ontstaan.

Ook in “In een nieuw licht” speelt er nog een verhaal. Dit staat in een dagboek dat Marije vindt. En zodra ze erin leest wordt ze meegesleept door het verhaal. Zozeer zelfs dat ze de man over wie geschreven wordt wel heel aantrekkelijk gaat vinden. Het verhaal in het dagboek is een aansprekend en verdrietig verhaal.

De verhalen hebben met elkaar te maken en geven samen een verhaal dat voller en diepgaander aanvoelt dan bij “De zoektocht ten einde”. Het is een liefdevol en romantisch verhaal met een mooi gevonden einde. Het was alleen verwarrend dat er opeens van alles met de namen van de personages gebeurt.

Al met al zijn het twee verhalen die ik met plezier gelezen heb, al wisten ze me net niet helemaal te overdonderen.

Boekgegevens

9789492337252

Titel :Liefdesduet
Auteur :Mary K. Franklin
Uitgever :Nimisa Publishing House
Verschenen :Mei 2017
ISBN :9789492337252

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789492337252′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.