9789045321387

Gelezen: Love Koffie – Ryan Soeder & Khei MatsunoGelezen

Wanneer je altijd al thuis een lekker maar vooral mooi kopje koffie hebt willen maken, of het gewoon leuk vind om over koffie en Barista technieken te lezen dan is Love Koffie misschien iets voor jou.

JMF-20170420-0001Het boek begint met twee pagina’s waarin de auteurs zich voorstellen.
Ryan Soeder heeft gewerkt voor enkele van de beste koffie bedrijven, heeft meegedaan aan baristacompetities en is leermeester op het gebied van koffie. In dit boek wil hij zijn liefde voor koffie en latte art aan de lezer meegeven.
Kohei Matsuno heeft met zijn 3D latte art meerdere prijzen gewonnen waarbij hij melkschuim weet om te toveren in dieren en voorwerpen. Hij laat zich inspireren door films, kunst, mode, beroemdheden en cartoons.

JMF-20170420-0006Tussen de hoofdstukken door staan regelmatig dubbele pagina’s met een foto en een koffie quote zoals: GELUK kun je niet kopen, KOFFIE wel. Voor koffieliefhebbers zeker leuk om te lezen en het geeft extra sfeer aan het boek. De vele foto’s en tekeningen en het gebruik van verschillende lettertypes draagt daar zeker aanbij. Net als de pagina’s in verschillende (koffie) kleuren en de goed verzorgde en optisch aantrekkelijke pagina’s. Ook als je niet aan de slag gaat met de barista technieken is het boek de moeite waard.

JMF-20170420-0009Het zelf aan de slag gaan valt trouwens nog niet mee. Ik heb het geprobeerd maar het resultaat leek nog nergens naar. De vaste hand die nodig is volgens het boek heb ik (nog) niet.
Het ligt niet aan het boek want de beschrijvingen zijn nauwgezet en stap voor stap wordt (met illustraties) alles uitgelegd en tips gegeven. Ik denk dat er behoorlijk wat tijd en oefening in gaat zitten voor de koffie op mijn tafel er net zo uit ziet als de foto’s in het boek.
In het boek wordt een opschuimer met een stoompijpje gebruikt zodat de melk direct in het schenkkannetje opgeschuimd kan worden. Zelf heb ik een los opschuimapparaat zodat je de melk in het kannetje over moet gieten. Maar dat ging prima en is dus geen probleem

JMF-20170420-0010Na de inleiding van de auteurs worden kort de technieken besproken die in het boek aan bod komen. Met foto’s er bij van latte art artiesten. Erg mooi om te zien en zeker kleine kunstwerkjes.

  • In hoofdstuk 1 begint het bij de absolute basis. Het koffie zetten en het opschuimen van de melk Hierbij is er aandacht voor o.a. de juiste materialen en ingrediënten. Maar ook voor praktische basisbeginselen zoals de dikte van de melk en de afstand van de schenktuit
  • Hoofdstuk 2 gaat over het gebruik van Sjablonen, waarvan er een aantal meegeleverd worden met het boek. Ook hier is de informatie duidelijk en staat het vol extra tips bijvoorbeeld hoe je zelf sjablonen kunt maken.
  • Free pouring wordt in hoofdstuk 3 besproken. Hiervoor hen je nodig: donkere expresso / romige witte melk / een schenkkan en een vasts hand. Eerst wordt er van alles over Free pouring uitgelegd. Daarna zijn er beschrijvingen hoe je o.a. een hart of een Rosetta of zelfs een zwaan kunt maken.
  • In hoofdstuk 4 wordt dit op dezelfde manier gedaan met de techniek Etching. Dit is tekenen met puntig gereedschap in een schuimend oppervlak. De voorbeelden beginnen “eenvoudig” en worden steeds moeilijker.
  • Het laatste hoofdstuk is ware kunst en een lust voor het oog. Ongelofelijk knap dat mensen dit kunnen. Hier wordt van alles verteld over 3D – Schuim sculptuur.
    Ieder hoofdstuk heeft illustraties waarbij alles stap voor stap uitgelegd wordt en foto’s van de resultaten.

Al met al een leuk boek om als koffie liefhebber te bekijken of mee aan de slag te gaan.

JMF-20170420-0005

Achterflap

Van de coolste espressobar in Seattle en het hipste café van Melbourne tot het gezelligste koffietentje van Amsterdam, je kunt tegenwoordig geen koffiespeciaalzaak meer inlopen zonder er een BARISTA te treffen die – naast goede koffie- de mooiste melkschuimkunst in je kopje tevoorschijn tovert. En met de overweldigende keuze aan koffie machines zet je nu ook thuis het lekkerste kopje koffie.

Maar daar houdt het niet op. Dankzij LOVE KOFFIE maak je een heerlijk zelfgemaakt kopje koffie dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook fantastisch uitziet. Het enige wat je thuis nodig hebt is een koffiezetapparaat en wat melk. Van een klassieke tulp tot een verfijnde lauwerkrans, je maakt ze allemaal zelf met gestoomde melk, een rijke espressobasis…en EEN VASTE HAND.

Boekgegevens

9789045321387

Titel :Love Koffie
Auteur :Ryan Soeder / Kohei Matsuno
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Februari 2017
ISBN :9789045321387

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789045321387′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.