Gelezen 18 oktober 2016
151Views 1Opmerking
Gelezen: Aan de slag met Zentangle, theorieboek – Kass HallGelezen
Kass Hall heeft twee boeken geschreven over Zentangle, een theorieboek en een werkboek.
Beide boeken ga ik op mijn blog bespreken en als eerste is het Aan de slag met Zengtangle, theorieboek aan de beurt.
In dit boek maakt Kass Hall je bekend met het tekenproces van Zentangle, een kunstvorm die gebruikt maakt van zich herhalende patronen om kunstwerken te creëren die iedereen kan maken, ongeacht leeftijd of artistieke kwaliteiten.
Kass Hall is een Australische kunstenaar die werkt in gemengde technieken en in de loop van de jaren tal van kunstvormen heeft onderzocht, zoals scrapboeken, schilderen, beeldhouwen en vormgeven. Momenteel concentreert ze zich op het maken van kunstdagboeken en tekenen, met bijzondere aandacht voor Zentangle. Ze is ook gecertificeerd Zentangle docent.
Het boek geeft een duidelijk, uitgebreid en inspirerend beeld aan iedereen die meer over Zentangle wil weten. Het richt zich zowel op beginners als gevorderde en weet voor beide doelgroepen genoeg te bieden.
Naast de inleiding bestaat het boek uit twee delen.
De inleiding is aan de lezer gericht en in de ik vorm geschreven waarin iets over de auteur en over Zentangle verteld wordt. Wat er staat is uitnodigend en inspirerend en maakt dat je zin krijgt om te beginnen zonder je zorgen te maken over talent of prestaties.
In het begin van het boek staat onder andere:
Beginnen met Zentangle is net zo eenvoudig als het vinden van een pen en een ondergrond. We gaan zo naar specifieke materialen kijken, maar voor nu moet je onthouden dat je kunt tanglen als je een pen hebt en een ondergrond die lang genoeg stil blijft liggen.
En dat is precies wat ik gedaan heb tijdens het lezen en doornemen van het boek. Naast me lagen lege blaadjes en potloden waarmee ik tijdens het lezen aan de slag ging. Niet met het doel om alles maar gelijk perfect te kunnen beheersen. Maar door lezen, laten inspireren en gewoon proberen een goed beeld van Zentangle te krijgen. Dat is prima gelukt. Ik heb veel interessants gezien (want er staan volop tekeningen en voorbeelden in het boek), gelezen en op me in laten werken door het één en ander gewoon eens te doen.
Ook hierna trekt het boek me nog steeds om meer mee te gaan oefenen of nog eens iets terug te gaan lezen.
Er komt van alles aan bod in het boek, waarbij er zowel aandacht is voor de beginners als de gevorderde lezer. Het is duidelijk dat de auteur het als een serieuze kunstvorm met vele toepassingen ziet en tegelijkertijd ook vindt dat iedereen het kan doen. De nadruk ligt in het boek niet op moeten maar op mogelijkheden en de ontspanning en rust die Zentangle kan brengen.
Een aantal onderwerpen die aan bod komen zijn:
Het boek sluit af met een mooie fotogalerij van Zentangle werken met een kort stukje informatie ernaast.
Ik ben erg enthousiast over het boek. Niet alleen ziet het het er mooi en overzichtelijk uit, ook de inhoud is de moeite. Het boek weet te inspireren en je aan te zetten om het gewoon te gaan proberen als je net begint. Voor gevorderden staan er moeilijkere uitdagingen in.
De vele voorbeelden geven een prachtig beeld van wat er allemaal met deze techniek mogelijk is.
De theorie biedt interessante achtergrond informatie gecombineerd met praktische tips.
Titel : | Aan de slag met Zentangle, theorieboek |
---|---|
Auteur : | Kass Hall |
Uitgever : | BBNC Uitgevers |
Verschenen : | juni 2016 |
ISBN : | 9789045319773 |
[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789045319773′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]
Connie is de trotse eigenaar van Connie's Blog. Samen met notarishonden Bobbie en Emma plaats ik hier al mijn creatieve nieuws en boekrecensies voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.
Bekijk alle berichten
1 Opmerking
door Story addict
Leuk! Ik heb zelf ook een zengtangle-boek (een ander) en ben na een beetje doorbladeren gewoon aan de slag gegaan met wat patroontjes en inkleuren. In het begin dacht ik nog: ‘waar ben ik mee bezig’, maar moet toegeven dat ik het wel rustgevend vind 🙂