9789045319506

Bespreking van De enige echte mandala kleurkalender 2017Creatief

JMF_20160904-0001De enige echte mandala kleuragenda 2017 van BBNC uitgevers is wat mij betreft een ideale agenda voor kleurliefhebbers. Het is een mooie praktische agenda met als extra prachtige mandala kleurplaten.

Echt een aanrader, agenda en mandala’s vormen een ijzersterke combinatie.JMF_20160904-0007

Als agenda heeft het alles wat ik in een goede agenda zoekt.

 • De omslag is stevig en kan tegen een stootje en ziet er leuk uit. Beide belangrijk want je moet er tenslotte een jaar mee doen en tegenaan kijken.
 • Er is een pagina voor persoonlijke gegevens / een jaarplanner/ een jaaroverzicht met de meest gebruikelijke feestdagen en aan het einde van de agenda is er plek voor notities, dat vind ik altijd erg handig. Ook fijn is dat er een lint in zit om bij te houden waar je bent met kleuren of voor de datum.
 • Op twee pagina’s is er steeds een weekoverzicht waarbij er genoeg ruimte is om het een en ander op te schrijven. Het enige wat ik jammer vind is dat er bij de weekenden minder ingevuld kan worden. De pagina’s zijn overzichtelijk en hebben een kleine versiering langs de randen iedere maand in een andere kleur.JMF_20160904-0005

Ook wat kleuren en de mandala’s die in de agenda staan ben ik erg enthousiast.
Het kleuren is puur genieten vanwege de mooie platen, het dikke papier en omdat eigenlijk alle materialen het goed doen op het gebruikte papier.

 • De kleurplaten staan steeds op een pagina met op (een lichtgekleurde) pagina ernaast steeds een spreuk of quote erop. Zodat je tijdens het kleuren niet je afspreken e.d. ziet staan, wat wel zo ontspannen is. Bovendien ziet het er gezellig uit en is het leuk om de spreuken / quotes te lezen.
 • Het papier is van goede kwaliteit en drukt bijna niet door.
 • Ook leuk vind ik dat aan het begin en het einde van de agenda een dubbele pagina staat om in te kleuren zodat je de binnenzijde van de agenda helemaal naar eigen inzicht kunt kleuren.
 • Aan het einde van de agenda staan wat lege pagina’s om op te doedelen.JMF_20160904-0006
 • Er staan heel veel mandala’s in de agenda om in te kleuren naast de dubbele tekeningen aan de start en het einde staan er meer dan 50 kleurplaten in. Meer dan genoeg dus om je een jaar mee te vermaken.
 • De Mandala’s vind ik mooi en uitnodigend om in te gaan kleuren. Het is fijn dat er mandala’s zijn met wat fijnere en grotere structuren. Zo zijn bijvoorbeeld de wat grotere vakken erg leuk om met kleurpotloden te blenden en is het hele fijne werk ideaal voor fineliners. Maar een ander voordeel is dat je zo mandala’s bij je hebt die wat geschikter zijn om even tussendoor te doen maar ook die je thuis op je gemaakt kunt doen met meer concentratie en materialen tot je beschikking.

Als voorbeelden heb ik 4 mandala’s ingekleurd

JMF_20160904-0002

De eerste heb ik ingekleurd met de stiften van BBNC. Deze stiften geven veel inkt af en drukken op zich niet door. Wanneer je echter grotere oppervlaktes inkleurde moet je opletten dat er niet te veel druk op het papier gezet wordt anders kan het een tikje doordrukken.
JMF_20160904-0003

Deze mandala heb ik ingekleurd met Staedtler fineliners en kleurpotloden uit het Bruynzeel kever blik. Zelfs wanneer er met de fineliners druk op het papier word uitgeoefend drukt het niet door. Ook de Bruynzeel kleurpotloden werken prima op dit papier.JMF_20160824-0130

Voor de derde heb ik alleen een HB potlood gebruikt om eens te kijken hoe ver je komt wanneer je op pad ben en niet veel bij je hebt om mee te werken. Om de mandala wat levendiger te houden en het interessanter te maken om te doen heb ik met potlood stippen, boogjes en lijntjes toegevoegd. Leuk om te doen en een prima resultaat.

JMF_20160904-0004

De feestdagen kunnen in een agenda natuurlijk niet ontbreken dus heb ik ook één van de mandala’s in tinten van een feestdag gemaakt. Met glitter-gelpennen (die niet doordrukken) en potloden heb ik een mandala gekleurd in kersttinten. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Boekgegevens

9789045319506

Titel :De enige echte mandala kleuragenda 2017
Auteur :N. Neven
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :augustus 2016
ISBN :9789045319506

[av_sc_button label=’Bestellen bij BOL.com’ isbn=’9789045319506′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

2 antwoorden
 1. Marjolein
  Marjolein zegt:

  Jammer dat er geen ringband in de rug zit. Dat kleurt echt een stuk makkelijker. Heb deze opmerking ook naar de uitgever gestuurd maar kreeg geen reactie….. Ik hoop volgend jaar met ringband dan ben ik de eerste die hem koopt❗️

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.