JMF_20160830-0129

Interessante en gezellige avond bij A.W. Bruna Bites – voor bloggers –Nieuws, Fotoverslag

Een tijdje terug ontving ik een leuke uitnodig van uitgeverij A.W. Bruna.
Daar stond o.a. in:
Met plezier sturen we je hierbij de officiële uitnodiging voor ons A.W. Bruna Bites – voor Bloggers – event.
Op 30 augustus van 19:00 tot 21:00 krijg je onder het genot van heerlijke bites & drinks alles te horen over de boeken die dit najaar zullen verschijnen.
Hierbij alvast een greep uit het programma.

screenshot

Ik JMF_20160830-0046was direct enthousiast en heb me aangemeld. Vandaag was het zo ver en ging ik met Jeroen op pad naar Amsterdam. We gingen ruim op tijd weg zodat we nog op ons gemak wat door Amsterdam konden slenteren en een kopje koffie konden drinken.

Tegen zeven uur stonden we bij de uitgeverij op de stoep en werden hartelijk ontvangen waarbij we een klembord kregen met het programma en velletjes papier om eventueel aantekeningen te maken. En een draadloze koptelefoon met de mededeling dat het vanzelf duidelijk zou worden.
Er waren al een flink aantal bloggers aanwezig en een gezellig geroezemoes van stemmen kwam ons tegemoet vanuit de tuin. Zowel binnen als in de tuin was er plek om wat te drinken, iets te eten en natuurlijk om met oude bekenden te kletsen of juist nieuwe mensen te ontmoeten. Het zag er heel erg feestelijk uit.

JMF_20160830-0081Via de koptelefoon werden we welkom geheten en werd verteld dat dit zo gedaan werd vanwege de start van uitgeverij A.W. Bruna met audio boeken. We kregen een luisterfragment te horen van het boek “Orphan X” van “Gregg Hurwitz” ingesproken door Frans van Deursen. Hij had ook speciaal voor de gasten van deze avond een stukje ingesproken wat ik erg leuk vond.
Daarna was er een luisterfragment van “Sevenster” van Alexandra Penryhyn Lowe, dat was ingesproken door Anne van Veen. Pas toen het fragment bijna voorbij was zag ik tot mijn verrassing dat Anne van Veen er live was en echt voor ons voorlas.

Daarna gingen we verder zonder koptelefoons met de rest van het programma.

JMF_20160830-0066Om 19:45 kon je kiezen of je naar de auteur van Nachtrijder of Kracht ging luisteren

Om 20.00 was er voor iedereen een kort interview met Gregg Hurwitz

En om 20:30 moest er weer gekozen worden. Nu tussen meer informatie over Mischling of Financiële Detox.

Daarna kregen we een Goodybag waar ik er blij mee ben met een vooruitlees exemplaar van Mischling en Orphan X. En het boek Wolfsbloed.

Hoewel ik alles erg interessant vind koos ik toch voor de fictie boeken.

JMF_20160830-0138JMF_20160830-0159Alexandra Penrhyn Lowe is de schrijver achter de immens populaire boeken bij de televisieserie Het Huis Anubis, waarvan maar liefst 1 miljoen exemplaren werden verkocht. Daarnaast werkte ze als scenarioschrijver aan jeugdseries en -films zoals Anubis en Vrijland en bedacht ze de serie Vrolijke Kerst. Momenteel adapteert ze de YA-thrillers Vals van Mel Wallis de Vries en De Kick van Helen Vreeswijk tot bioscoopfilms.

In 2012 verscheen haar eigen YA-thriller Sevenster, het eerste boek in de serie ‘De laatste Wachter’. Sevenster werd bekroond met de Crimezone Award voor beste YA-thriller van het jaar. Wolfsbloed, het vervolg op Sevenster, verscheen in het voorjaar van 2015. Nachtrijder, het derde deel, verschijnt in het najaar van dit jaar.

Alexandra is al 5 jaar auteur bij Uitgeverij A.W. Bruna. Ze vertelde dat ze het erg leuk vond dat er zoveel mensen waren. Zeker omdat ze veel mensen nu in het echt ontmoette die ze alleen via social media kende.
Over haar schrijven en boeken vertelde ze o.a. dat:

  • Ze al bezig is met deel 4
  • Dat ze vaak schrijft vanuit haar eigen angst
  • In Nachtrijder is de hoofdpersoon uit de eerste twee delen volwassen aan het worden. En wat ze meemaakt maar ook zelf doet is in deel drie nog net een tandje erger als in de andere delen. Dit deel is dan ook heftiger dan de eerste delen.
  • Deel twee Wolfsbloed was een moeilijk boek om te schrijven maar Nachtrijder ging juist heel vlot
  • Nachtrijder verschijnt 1 november 2016

Als laatste las Alexandra een stukje (zonder spoilers) voor uit Nachtrijder en dat klonk inderdaad behoorlijk creepy. Ik ben benieuwd naar het boek, deel 1 en 2 heb ik met plezier gelezen.

JMF_20160830-0172Daarna was het tijd voor een kort interview met Gregg Hurwitz. Dit had van mij veel langer mogen duren want hij praat vlot en geanimeerd en heeft volgens mij nog veel meer interessants te vertellen.
De auteur kreeg een hele lading korte vragen op zich afgevuurd waarbij hij steeds uit twee opties moest kiezen. Zo koos hij b.v. bier boven wijn en boeken boven films.
Hij vertelde uitgebreid over wat hem nu juist zo fascineert in een donker karakter als hoofdpersonage. Een van de redenen die hij noemde was dat het een karakter een meer menselijk tintje geeft.

Ook sprak hij over zijn nieuwe boek Orphan X dat volgende maand verschijnt. Er komen nog vier boeken in deze serie. En dit boek wordt verfilmd!

JMF_20160830-0181Gregg Hurwitz groeide op in de omgeving van San Francisco en woont tegenwoordig in Los Angeles. Hij is auteur van onder andere “jij bent de volgende” en “Dan sterft ze”. Naast zijn thrillers heeft hij ook screenplays voor bekende Hollywood producties geschreven en bedacht hij tv-series voor Warner Studio’s en schreef hij comics voor Marvel.
Hij heeft meerdere Awards voor zijn boeken gewonnen. Voor zijn boeken doet hij altijd grondig onderzoek.

Samenvatting van zijn nieuwe boek “Orphan X”
Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…
Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

JMF_20160830-0205JMF_20160830-0209Als laatste ging ik luisteren naar wat de uitgever van Mischling van Affinity Konar over het boek vertelde.
Affinity Konar behaalde haar Master of Fine Arts voor fictie aan de universiteit van Colombia en woont in Los Angeles. Mischling verschijnt in meer dan 15 landen.

Mischling samenvatting
Het is 1944 als de onafscheidelijke tweelingzusjes Perle en Stacha in Auschwitz aankomen. Ze zijn mischling: blond haar en bruine ogen, Arisch en Joods tegelijk. Nazidokter Mengele plaatst ze meteen in zijn experiment. Ze proberen de gruwel te overstijgen met hun zelfverzonnen taal en magische wereld. Tot Perle verdwijnt. Stacha kan niet geloven dat Perle dood is. Na de bevrijding trekt ze met een jongen uit het kamp, die ook zijn tweelingbroer verloor, door het verwoeste Polen op zoek naar Perle. Een tocht vol hoop en gevaar, gedreven door wraak: ze willen ook Mengele vinden… In een onthutste wereld gaan ze op zoek naar een mogelijke toekomst.

Van te voren had ik mijn twijfels of ik dit boek wel wilde lezen, het is een heel heftig onderwerp. Maar na het luisteren naar de gloedvolle en enthousiaste beschrijving van het boek ben ik helemaal om. Het onderwerp is nog steeds heftig, maar uit wat ik hoorde is het een mooi en subtiel geschreven verhaal gezien vanuit de beide zussen. Ook trekt het me zeker aan dat er goed invoelbaar in het boek wordt gemaakt hoe het is om tweeling te zijn.
Het taalgebruik werd beeldend genoemd en het stukje dat voorgelezen werd kon ik inderdaad zo voor me zien.
De auteur heeft ruim 10 jaar aan het boek gewerkt en heeft heel veel onderzoek gedaan.

Bij de presentatie van Kracht en Financiële Detox ben ik niet geweest maar ik heb wel wat informatie opgezocht en Jeroen heeft foto’s gemaakt.

JMF_20160830-0144JMF_20160830-0151Marlies Coenen: Boek Kracht
Coenens MMN debuut was op 22 november 2000 op 19 jarige leeftijd. Zij won vanaf toen acht wedstrijden op rij, waarbij ze ook de 2000 ReMix World Cup won.
Coenens broers en grootvader hielden zich bezig met vechtsport. Haar grootvader, die twintig jaar ervaring had in jiu-jitsu, hielp haar in haar ontwikkeling in deze sport. Op 14-jarige leeftijd ging ze trainen bij Pierre Drachman en Martijn de Jong van Shooto Holland.

JMF_20160830-0232JMF_20160830-0249Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden zijn de oprichters van How 2 Spend It. Beide dames zijn van mening dat financiële onderwerpen echt niet zo saai en ingewikkeld hoeven zijn, en dat het juist heel fijn is wanneer je je geldzaken op orde hebt. Daarom hebben zij How 2 Spend It opgericht.

Samen hebben ze het boek: De financiële detox geschreven dat verschijnt in januari 2017.

Deze informatie vond ik over hen op hun site:

Over Joëlla:
Ik ben Joëlla, Ik heb de internationale aftakking van Commerciële Economie afgerond met een half jaar marketingstage in…… Costa Rica! Na deze opleiding ben ik aan de slag gegaan in het bankwezen en heb ik me daar verder opgeleid. Financiële opleidingen, salesopleidingen, maar ook bedrijfskunde. Leergierig typje dus 🙂 In 2007 (net voor de crisis) zag ik steeds meer klanten die in financiële problemen kwamen en heb ik een opleiding Schuldhulpverlening gedaan. Na 1,5 jaar learning-on-the-job bij de Gemeente Rotterdam als schuldbemiddelaar, ben ik voor mezelf begonnen. Ik begeleidde medewerkers van multinationals op het gebied van sociale & financiële problematiek, begeleidde trajecten van maatschappelijke instellingen, gaf les in schuldhulpverlening en schreef een opleiding Budgetcoaching. In alle activiteiten zag ik steeds voornamelijk vrouwen en geloofde dat dat grotendeels in de onaantrekkelijke financiële communicatie zat. Nathalie zag dat ook in haar werk en samen zijn we how2spendit.nl gestart.

Over Nathalie:
Ik ben Nathalie, wonend in Rotterdam! Qua studeren heb ik eerst een HBO studie Culturele & Maatschappelijke Vorming gevolgd. Daarna wilde ik me wat specifieker verdiepen. Toen heb ik mijn Master Gender Studies in Utrecht gehaald. Toen was het tijd om een ‘serieuze baan’ te zoeken. Ik heb bij verschillende overheden en non-profit organisaties gewerkt.
Op een dag ontmoette ik Joëlla. We raakte in gesprek over financiën: we vonden beide dat financiële communicatie beter kon: minder saai, minder ingewikkeld. We begonnen een blog over financiën, met handige en prettig geschreven artikelen die we zelf ook zouden willen lezen. Inmiddels is onze blog een volwaardig bedrijf geworden. Dat had ik toen nooit durven dromen. We maken de meest leuke dingen mee. Werken voelt vaak niet eens als werken: hoe fijn is dat.

JMF_20160830-0258Daarna was er nog tijd om wat te drinken en te kletsen en om het boek Wolfsbloed en / of Orphan X te laten signeren.

Uitgeverij Bruna: bedankt voor een fantastische avond!

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.