79212_pos1_s-high

Filmrecensie: De vampierzusjes 2 – Vleermuizen in je buikRecensie, 3,5 sterren, Film

Vandaag verschijnt de film: Vampierzusjes 2 – Vleermuizen in je buik, een familiefilm voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is een Nederlands gesproken film, hoewel de film oorspronkelijk in het Duits gesproken is.
Dit is het vervolg op de eerder verschenen film De vampierzusjes.
Voor mijn blog heb ik een preview van de film gezien om er een recensie over te schrijven.

gehmDe films zijn gebaseerd op de kinderboeken van Franziska Gehm en zijn in meerdere talen verschenen.

Franziska Gehm (1974) is geboren in Sondershausen. Na haar studie werkte ze onder andere bij een radiozender, als lerares aan een gymnasium en bij een kinderboekenuitgeverij. Momenteel woont en werkt ze met haar gezin in München. Haar boeken werden in vele talen vertaald en de boeken over de Vampierzusjes zijn ook verfilmd.

In Nederland zijn er ondertussen 5 boeken verschenen en een filmeditie (uitgeverij Holland)
Een bijtend probleem017Een smakelijk avontuurEen vriendin om in te bijtenHartsgeheimenTicket naar vampierstadvampierzusjes - het boek van de film=

In 2013 verscheen de eerste film in de bioscoop.

Hierin maak je kennis met de twaalfjarige tweeling zussen Dakaria (meestal Daka genoemd) en Silvania. Ze wonen in Transylvania bij vampiers omdat hun vader een vampier is. Hun moeder is echter een mens dus besluiten hun ouders om naar Duitsland te verhuizen. Zo kunnen Daka en Silvania ook kennis maken met het mensenleven.
En dat valt niet mee omdat ze niet mogen laten zien dat ze halfvampieren zijn en hun speciale krachten (zoals bijvoorbeeld vliegen) verborgen moeten houden.
Naar school gaan en vrienden maken is dan ook een hele klus. Net als het accepteren dat ze halfvampieren zijn.
Na veel verwikkelingen en aanvaringen met een vampierjagende buurman hebben ze aan het einde van de film hun weg hierin gevonden.

Vampierzusjes 2 – Vleermuizen in je buik

Vleermuizen in je buik

Het is twee jaar na de eerste film en Daka en Silvania zijn helemaal ingeburgerd in hun nieuwe leven. Het lukt ze om overdag wakker te zijn (i.p.v. ’s nachts), hebben vrienden gemaakt en gaan ’s nachts vliegen wanneer niemand het ziet.
Het is zomervakantie en Daka en Silvania spreken met hun vrienden af om te gaan kamperen. Maar daar komt weinig van terecht wanneer de zussen stiekem naar de vampierband Krypton Krax vliegen om hun concert bij te wonen. Silvania ontmoet daar de gevaarlijke vampier Xantor, die nog een appeltje met haar ouders te schillen heeft en nu zijn kans ziet om wraak te nemen. Daka wordt smoorverliefd op Murdo, de zanger van de band, en laat haar zus en vrienden links liggen.
Zonder dat de zussen het weten zijn ze in groot gevaar want Xantor heeft onheilspellende plannen met hen. Het is maar de vraag of de zussen en hun vrienden genoeg op elkaar kunnen bouwen om Xantor te verslaan en aan een vreselijk lot te ontkomen.

Film met humor, avontuur en romantiek

De film heet niet voor niets Vleermuizen in je buik want er is volop romantiek in de film te vinden. Daka wordt smoorverliefd op een vampier-rockzanger, iets wat ze liever niet aan haar ouders verteld (waarschijnlijk zullen de jonge kijkers dat prima begrijpen). De ouders van de zussen ruziën omdat hun vader jaloers is op een vriend van hun moeder (iets dat zorgt voor complicaties en misverstanden). Silvania is dol op haar vriend maar hij weet niet dat ze een vampier is (dat zorgt voor lastige situaties voor haar die erg grappig zijn voor de kijker). slijmdierOok het schattige slijmbeest van Daka krijgt vleermuizen in z’n kleine buikje. Hoe het allemaal verloopt is behoorlijk voorspelbaar maar als je van romantiek in een film houdt toch leuk om naar te kijken.
Zelfs de lastige buurman uit de eerste film ontkomt er niet aan, hij krijgt vlinders in z’n buik (hij is een mens dus geen vleermuizen) van een knappe vrouw die hij ontmoet. Hij wil er bijna zijn plannen voor opgeven om zijn buren als vampiers te ontmaskeren. Voor deze gestreste buurman heeft de regisseur nog een interessante twist aan de film toegevoegd.

Humor is een sterk punt van de eerste en ook van deze tweede film. De buurman is soms iets te klungelig en gek neergezet maar echt storen doet het niet. Er zijn leuke woordgrappen en situaties waarin je als kijker moet glimlachen. Dat de zussen half vampiers zijn en dat deels verborgen moeten houden, of het juist weten te gebruiken leidt tot grappige situaties.
Het avontuur zit meer in het tweede deel van de film wanneer de vampier Xantor zijn plannen uitvoert en de zussen in groot gevaar komen. Er zijn dan een aantal spannende momenten waarbij bijna iedereen een rol speelt. Zelfs de rare buurman blijkt van enig nut te zijn…

Vriendschap, liefde, familie en hoe het is om een half vampier te zijn in een mensenwereld geven samen een vermakelijke film. Hier en daar wat over de top en redelijk voorspelbaar maar zeker de moeite.
Het enige grote minpunt is de nasynchronisatie, die vind ik echt gekunsteld en onecht. Maar toen mijn kinderen jonger waren en naar series keken die nagesynchroniseerd waren zaten ze daar echt niet mee, al vond ik het vreselijk. Dus ook bij deze film zal de doelgroep dit waarschijnlijk geen punt vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.