Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het ultieme barbeque boek voor echte mannen

Thomas Krause schrijft in zijn voorwoord over de fascinatie die veel mannen hebben met het bereiden van voedsel op de barbecue en de reden waarom de titel van het boek “Het ultieme barbecue boek voor echte mannen“ is. Het is om meerdere redenen een prachtig cadeau voor de vaderdag die er aankomt en voor iedereen die van barbecueën houdt. Wat mij betreft mag je de titel van het boek dan ook met een flinke korrel zout nemen.

Het is een boek dat ik iedereen die graag barbecuet en die wil variëren van heel eenvoudige gerechten tot culinaire hoogstandjes. Alles wat je nodig hebt staat in het boek en het daardoor zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.
In de start staat basisinformatie over alle aspecten van de barbecue, zoals gereedschap, welke barbecues passen bij dit boek, brandstof, afkoelen en schoonmaken, en oefeningen met het grillen.
Hieraan hen je meer dan genoeg om aan de slag te gaan.

Bij een barbecue zijn bijgerechten, sauzen en marinades en rubs natuurlijk erg van belang. Ook hier wordt ruim aandacht aan besteed zodat je allerlei nieuwe smaken kunt ontdekken. Achterin het boek staan nog wat extra’s die je erbij kunt maken.

Daarna is het tijd voor de recepten. Van alles komt er aan bod in recepten en ingrediënten, waarbij er ook wat vegetarische recepten in staan. Om de maaltijd (naast de bijgerechten die ook in het boek staan) compleet te maken staan er ook zoete nagerechten in het boek. Naast vleesgerechten vind je in het boek ook gerechten als groentepannetje en pizza in het boek. Wij hebben het boek als inspiratie gebruikt en we hebben “luie“ pizza’s gemaakt met kant en klare pizza bodems. Mocht je het allemaal zelf willen doen dan staat het recept voor het pizza deeg in het boek.

Bij de meeste recepten staan er mooie grote foto’s, wat het boek een lust voor het oog maakt. En ik vind het fijn om te zien hoe mijn gerecht er uit gaat zien. De lay-out is ruim en overzichtelijk. De uitleg is duidelijk en goed verdeelt in herkenbare stappen.
Het enige wat me hierbij verbaasde is dat er aangeraden wordt om de kip te wassen voor gebruik. Zo loop je het risico dat de salmonella je keuken besmet.

 

Ook de manier van grillen, indirect of direct, op de plaat of grill, in een pan wordt goed uitgelegd. Wij hebben voor het eerst grote hamburgers op de barbecue gemaakt en die waren knapperig van buiten en gaar en mals vanbinnen. Geen gedoe met te harde buitenkant of de binnenkant die niet gaar was. Dit recept was echt geweldig.

Het leuke aan dit boek is dat het alles heeft om aan de slag te gaan en dat er zowel eenvoudige recepten in staan (zoals de hamburgers, de kleine kipspiesjes, gehaktlolly’s …) als complexe gerechten als een vegetarische paella, regenboog Forel, wildzwijnbout, …) in staan. Om over de lekkere na en bijgerechten nog niet te spreken. Ook met de marinades kun je het boek volgen, met vaak nieuwe aparte en uitgebreide bereiding, of het recept volgen met je eigen vertrouwde recepten.

Hoe je het boek ook gebruikt ik vind het beslist een aanrader.

Achterflap

Echte mannen weten dat barbecueën meer is dan alleen maar vlees en worstjes op het rooster omdraaien. In dit boek vind je de lekkerste recept ideeën voor vlees, vis groente en zoetigheid van de grill.

De bijpassende marinades, rubs, dips en bijgerechten maken van iedere barbecue een feest voor de smaakpapillen. Dankzij de duidelijke aanwijzingen en handige trucs wordt iedere man een barbecue-held.

Boek gegevens

Titel Het ultieme barbeque boek voor echte mannen
Auteur Thomas Krause
Uitgever Deltas
Verschenen April 2025
ISBN 9789044769821
Toon reactiesReacties sluiten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest