Recensie: Dreaming of the boy next door – Kristina Forest4 sterren, Recensie

9789025878108

Dreaming of the boy next door van Kristina Forest is een heerlijk, Young Adult boek over een roadtrip die het leven van de hoofdpersoon voor altijd verandert.

De 17 jarige Chloe houdt met hart en ziel van ballet. Ze heeft al jaren les en droomt ervan om balletdanseres te worden. Haar liefdevolle maar overbezorgde moeder vindt dat ze een nuttige studie moet gaan doen en haar dansen als hobby moet zien. Maar dat kan Chloe niet, dansen is alles voor haar.
Wanneer ze de kans krijgt om auditie te doen voor een plek en een studiebeurs voor een dansschool grijpt ze deze kans. Zelfs al is de auditie in een andere staat en moet ze ervoor liegen tegen haar moeder.
Wanneer haar moeder vertrokken is voor een vakantie, pakt ze de auto en wil ze vertrekken om haar droom na te jagen.
Helaas gaat het niet helemaal zoals ze gepland had. Haar irritante buurjongen Eli duikt op en vraagt om een lift. Hij gaat naar zijn vader om bij een universiteit te gaan kijken.

Nog voordat Eli een woord gesproken heeft is het al duidelijk dat Chloe beslist geen fan van de knappe Eli is. Hij zet haar voor het blok door te dreigen haar moeder te bellen wanneer hij niet mee mag. Het gesprek tussen Eli en Chloe is levendig, overtuigend en spat van de pagina af en zet hiermee de toon voor de rest van het verhaal.
De interactie tussen deze twee personages maar ook met andere mensen die ze onderweg tegen komen zijn erg goed geschreven. Het is alsof je de personages echt hoort spreken.

Dit is het begin voor een tocht die heel anders uitpakt dan Chloe en Eli verwacht hadden. Door omstandigheden zitten ze langer met elkaar opgescheept dan ze verwacht hadden. In die dagen gebeurt er veel en leer je ze als lezer goed kennen.
Het is al snel duidelijk dat er ooit iets ernstigs gebeurd is tussen Chloe en Eli waardoor ze moeizaam met elkaar omgaan. Wat dat is en hoe ze een manier vinden om hier mee om te gaan is mooi en aannemelijk beschreven.

Tijdens de tocht lees je hoe druk Cloe zich maakt over het liegen tegen haar moeder en haar kansen op een professionele danscarrière. Niet alleen heeft ze het moeilijker omdat haar donkere huidskleur niet gebruikelijk is voor een ballerina, maar ze heeft ook een blessure gehad wat haar doet twijfelen aan haar dansvermogens. Ze hoopt dat ze de auditie goed zal doen, maar is erg angstig en krijgt daar nachtmerries van. En stel dat ze aangenomen wordt hoe moet ze dat dan in hemelsnaam aan haar moeder vertellen.
In de loop van het boek blijkt dat ook Eli andere wensen voor zijn toekomst heeft dan zijn ouders.

Beide moeten ze in het boek de moed en kracht vinden om hun dromen te gaan volgen. De manier waarop dat gebeurt is verwerkt in de roadtrip die ze samen maken. Ze zijn niet alleen met serieuze zaken bezig maar bezoeken ook oude schoolvrienden en maken samen plezier.
Het verhaal wordt met humor geschreven en leest luchtig ondanks dat er toch ook de nodige moeilijke onderwerpen voorbij komen.

Het is een heerlijk verhaal over een roadtrip waarin van alles gebeurt en Chloe en Evi hun eigen beslissingen nemen zonder dat er een volwassene mee kijkt. Het verhaal heeft een tikje romantiek maar dat ligt er niet dik boven op. Vriendschap, liefde, opkomen voor jezelf, loslaten, volwassen worden, confrontaties ouder / kind, zelfvertrouwen krijgen: dit boek heeft het allemaal. Het leest vlot, de personages zijn goed uitgewerkt en wat ze doen en meemaken tijdens hun roadtrip brengt dit alles samen tot een aangename leeservaring.

Boekgegevens

9789025878108

Titel :Dreaming of the boy next door
Auteur :Kristina Forest
Uitgever :Leopold
Verschenen :mei 2021
ISBN :9789025878108

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.