Bespreking: PAC-MAN puzzelboek – James A. GallandGelezen

9789045325262

In 1980 maakte de wereld kennis met één van de populairste videospel karakters aller tijden: PAC-MAN. Het spel had een eenvoudig uitgangspunt: eet alles in de doolhof maar vermijd de vier spookjes. Zodra alle PAC-PUNTEN en POWERPILLEN (waarmee de rollen tijdelijk zijn omgedraaid en PAC-MAN de spookjes kan opeten) van het level opgegeten zijn, begint een nieuw level.
Het PAC-MAN puzzelboek is gebaseerd op dit klassieke arcadespel. Maar in plaats van je joystickreflexen test het je observatievermogen en intuïtie.

ConniesBoekenblog-JMF-6D-20200421-0001Het boek begint met een inleiding waarin het een en ander over het spel en het puzzelboek wordt verteld.
Daarna komen uitgebreid de regels en de manier waarop je het puzzelboek moet gebruiken aan bod. Het wordt duidelijk en met voorbeelden erbij uitgelegd. Toch moest ik het wel een paar keer lezen voordat ik het helemaal door had. Waarschijnlijk ook omdat ik vroeger nooit PAC-MAN gespeeld heb. Jeroen (mijn man) die het puzzelboek ook uitgeprobeerd heeft had direct door hoe hij met het puzzelboek aan de slag moest gaan.

Het boek bevat zowel traditionele als puzzeldoolhoven. In de traditionele doolhoven moet je PAC-MAN helpen het midden van de doolhof of de sleutel aan de andere kant van de doolhof te bereiken. Deze puzzels vonden Jeroen en ik de makkelijkste om te doen.
In de puzzeldoolhoven wordt het een stukje moeilijker. Hierin moet je punten scoren door PAC-MAN over voorwerpen te laten bewegen, die je daardoor opeet. Elk voorwerp levert punten op. Deze puzzels zijn behoorlijk pittig zeker wanneer je verder komt in het boek. Jeroen vond dit een prettige uitdaging waar hij veel plezier aan beleefde. Ik vond het leuk om te proberen maar heel ontspannen om te doen vond ik het niet.

Binnen de doolhoven zijn er vier soorten PAC-MAN – puzzels. Er is dus variatie genoeg in de puzzels.

  1. Kortste route – Je doel is om een precies aantal punten te scoren in zo weinig mogelijk happen…
  2. Spokenjacht – Dit is hetzelfde als kortste route, maar je moet daarnaast ook een bepaald aantal spookjes eten om te winnen
  3. Scoor zo veel mogelijk punten door voorwerpen te eten
  4. Je mag van elk voorwerp maar eentje eten. Niet meer, niet minder. Kies de juiste route

De puzzels worden in de loop van het boek steeds moeilijker en complexer. Net als in het spel waarbij je steeds een lever hoger gaat.
Achterin staan de oplossingen en die zijn goed en duidelijk weergegeven. In de inleiding wordt verteld dat het kan voorkomen dat je een puzzel op een andere manier kunt oplossen en wordt daar nog iets meer over geschreven.

Het is een ideaal puzzelboek voor de fans van PAC-MAN en / of van mensen die houden van stevige hersenkrakers.

Tekst achterflap

Stel je skills en vindingrijkheid op de proef en loods PAC-MAN door meer dan 80 puzzeldoolhoven om de ultieme highscore te halen!
Elk doolhof heeft zijn eigen regels die PAC-MAN moet volgen.
Verzamel onderweg zo snel mogelijk kersjes en andere doelwitten – maar verwijd de sprookjes, anders is het GAME OVER.

Boekgegevens

9789045325262

Titel :Pac-Man puzzelboek
Auteur :James A. Galland
Uitgever :BBNC Uitgevers
Verschenen :Maart 2020
ISBN :9789045325262
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.