Bespreking: De mooiste boekenleggers om in te kleurenGelezen, Creatief

Voor boekenliefhebbers en vooral voor degenen die naast lezen ook graag creatief bezig zijn heeft uitgeverij Deltas nu iets waar ze vast heel enthousiast van worden. Namelijk drie verschillende sets met boekenleggers om zelf in te kleuren: katten / vogels / magische wezens. Deze zijn zowel online als in de boekhandels verkrijgbaar.

ConniesBoekenblog-JMF-20191109-0003In iedere set zitten 36 mooie en stevige boekenleggers met een gekleurde achterkant. Bij de vogels is dit donker rood, bij de katten goud / bruin en bij de magische wezens donkergroen. Dit maakt de boekenleggers wanneer ze klaar zijn extra mooi om te zien.
Op witte boekenleggers zijn de afbeeldingen zwart gedrukt en zijn er vaak al wat accenten aangebracht in de kleur van de achterkant.

Bij alle drie de sets zijn het allemaal verschillende en gevarieerde boekenleggers in zowel afbeeldingen en in het inkleuren. Het wisselt tussen heel fijn priegel kleurwerk tot grote vlakken; van slechts 1 afbeelding tot vele. Vaak is de achtergrond open zodat je die zelf in kunt kleuren, andere keren is die (deels) al ingekleurd met dezelfde kleur als de achterkant.

ConniesBoekenblog-JMF-20191109-0002Bij de Katten vind je: katten alleen / kittens / meerdere katten samen (Bijvoorbeeld op het dak of in de tuin) / katten in allerlei situaties zoals spelend met wol, of een kat die probeert een vis te vangen en regelmatig ook combinaties met bloemen en planten.
Ook bij de Vogels is er van alles te vinden: allerlei soorten vogels onder andere een zwaan en een Pauw / afbeeldingen van veren / vogels in allerlei maten / vogels in combinatie met bloemen en takken / vogels in vogelkooitjes.
De Magische wezens zijn het meest verschillend in de afbeeldingen die op de boekenleggers staan. Je vind hierbij onder andere: elfjes / paddenstoelhuisjes / kabouters / fantasie dieren / eenhoorn / boomwezens.

De boekenleggers zien er mooi uit en zijn ook zonder dat je er iets mee doet leuke boekenleggers om te gebruiken. Maar het is wat mij betreft nog leuker om er mee aan de slag te gaan om er je eigen persoonlijke boekenleggers van te maken. En natuurlijk ook heel leuk om een persoonlijk geschenk te maken voor een boekliefhebber. Achter op de boekenlegger kun je de naam of een persoonlijke boodschap schrijven.
Ik ga een aantal van de boekenleggers verloten bij de winacties op mijn blog.

Voor deze bespreking heb ik een aantal boekenleggers gemaakt en heb diverse materialen gebruikt: kleurpotloden, diverse merken stiften, verfstiften, gelpennen, write-over pennen, Derwent inktense kleurpotloden en blocks (en daarna met water verwerkt), fineliners, markers.
En alle materialen die ik gebruikt heb deden het prima op de stevige boekenleggers. Er waren geen stiften die doordrukten bijvoorbeeld en ook met de natte materialen bleven de boekenleggers prima in vorm.
Ik ben dan ook ontzettend enthousiast over deze boekenleggers en hoop dat de serie nog uitgebreid wordt met meer sets. Vlinders en bloemen staan daarbij hoog op mijn wensenlijst omdat ik die graag kleur en merk dat veel mensen om me heen iets zelf gemaakt met vlinders of bloemen altijd zeer waarderen.

ConniesBoekenblog-JMF-20191109-0004De boekenleggers heb ik gelamineerd en bij een aantal met een perforator een gaatje in gemaakt om er een lintje doorheen te kunnen doen. Wanneer je geen lamineerapparaat hebt kun je de boekenleggers ook plastificeren. Wanneer je er geen plastic laag overheen wil doen dan raad ik wel aan om goed te kijken of het materiaal waar je mee werkt niet afgeeft.

Het zijn leuke kleine projectjes om aan te werken waarbij je eindeloos kunt variëren en heerlijk mee kunt ontspannen en dan heb je daarna ook nog iets wat je goed kunt gebruiken. Een prachtig cadeau om te geven, om voor je verjaardag of Sinterklaas te vragen of om jezelf gewoon lekker mee te verwennen.

Wat heb ik gekleurd:
Bij een aantal van de boekenleggers ben ik eerst de achtergronden gaan doen en daarna ben ik ze pas in gaan kleuren.
De rode boekenlegger met de kleine vogels erop heb ik niets aan gedaan behalve lamineren en een lintje erdoor.
Aangezien de feestdagen eraan komen heb ik van alle drie de sets een boekenlegger in kerstkleuren gemaakt.
De andere boekenleggers heb ik steeds één per keer gemaakt. Hierbij ben ik zonder plan begonnen en heb gewoon mijn gevoel gevolgd.

Ik ga er zeker nog meer maken / kleuren want het is ontzettend leuk om te doen en de boekenleggers zijn fijn om op te werken en zijn van goede kwaliteit.

ConniesBoekenblog-JMF-20191103-0005

ConniesBoekenblog-JMF-20191109-0001

Boekgegevens

9789044755275

Titel :De mooiste kleurboekenleggers om in te kleuren – Katten
Auteur :Deltas
Uitgever :ZNU
Verschenen :Oktober 2019
ISBN :9789044755275

9789044755268

Titel :De mooiste kleurboekenleggers om in te kleuren – Vogels
Auteur :Deltas
Uitgever :ZNU
Verschenen :Oktober 2019
ISBN :9789044755268

9789044755282

Titel :De mooiste kleurboekenleggers om in te kleuren – Magische wezens
Auteur :Deltas
Uitgever :ZNU
Verschenen :Oktober 2019
ISBN :9789044755282
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.