Gelezen: Zomer in het kunstcaféGelezen

9789492585349

Zomer in het kunstcafé is het debuut van Sue McDonagh en het eerste deel in de serie over het kunstcafé. Haar liefde voor schrijven en motorrijden inspireerde de auteur om de serie te gaan schrijven.
Motorrijden neemt dan ook een belangrijke plek in het boek in nadat Lucy een prachtige paarse motor heeft gewonnen. Dit is het begin van het nieuwe en turbulente leven van Lucy.

De vijfendertig jarige Lucy is een talentvolle en sympathieke vrouw die samen met haar vrienden Richard en zijn vrouw Nicola een kunstcafé  heeft in Wales. Daarnaast is ze kunstenares en ze verkoopt haar werk onder andere in hun café. Ze is niet op haar mondje gevallen en geliefd bij haar vele vrienden.
Toch is ze in de relatie met haar man een hele andere vrouw. Thuis laat ze zich onder de duim houden en kleineren.

Wanneer ze een prachtige paarse motor wint wil haar man dat ze die verkoopt. Ze kunnen het geld volgens hem goed gebruiken en bovendien is het idee dat zij rijles gaat nemen te belachelijk voor woorden. Ze krijgt te horen dat ze te onhandig is om een motor te kunnen rijden en veel te dik is voor een leren motorbroek. En dat had hij beter niet kunnen zeggen want hierdoor komt ze eindelijk in verzet tegen haar man. Ze gaat rijles nemen! En daar ontmoet ze rij-instructeur Ash met wie ze het in eerste instantie beslist niet kan vinden. Zo timide als ze thuis is zo fel is ze in haar discussies met Ash.
Ze mag die man beslist niet, maar wanneer ze hem beter leert kennen en ziet hoe liefdevol hij met zijn dochter omgaat moet ze haar mening herzien. Ze begint voor hem te vallen maar ze is getrouwd.

Dit is het begin van een heerlijk feelgood verhaal dat heel ontspannen leest. Het boek is vermakelijk door de ongemakkelijke en soms gênante situaties waarin Lucy beland. Precies de momenten die je in een leuk feelgood boek hoopt te vinden.
Eigenlijk heeft het alle elementen die wat mij betreft bij een ontspannen,heerlijk voor tussendoor feelgood boek horen.

  • Lucy heeft een aantal zeer leuke vrienden om haar heen waar je ook graag over leest en waarbij de vriendschap en warmte ervan af straalt
  • Het verhaal volgt een bekend pad waarvan de uitkomst vaststaat. Maar het is zo geschreven dat je er tijdens het lezen in meegaat en plezier aan beleefd.
  • De hoofdpersoon en haar vrienden weten je hart te raken en hun gesprekken zijn levendig en laten je vaak glimlachen
  • Er zijn personen aan wie je gemakkelijk een hekel kunt hebben en wanneer ze niet diep uitgewerkt worden zit je daar niet mee omdat het niet uitmaakt voor je leesplezier. In dit geval zijn het de man van Lucy, die haar een perfecte en goed uitkomende reden geeft om hem uiteindelijk te dumpen. En een concurrente die heel ver gaat om te voorkomen dat zij en Ash een stel worden.
  • De hoofdpersonen hebben een voelbare chemie die van de pagina’s afspat. Dat is hier zeker het geval zowel in hun confrontaties als in hun ontluikende relatie.
  • Aan het einde van het boek vind je het jammer dat je afscheid moet nemen van de personages. Dat heb ik zeker bij dit boek en ik zie er naar uit om de volgende delen te lezen.

Het verhaal wordt zowel vanuit Lucy als Ash verteld zodat je als lezer het perspectief van beide hoofdpersonages mee beleeft. Een klein minpuntje is wel dat de auteur behoorlijk veel woorden gebruikt om te beschrijven wat er gebeurt. Dat stoorde me zo nu en dan wel iets en haalde de vaart uit het verhaal.
Het leren motorrijden en de manier waarop Lucy zich langzaam los maakt van haar man en haar eigen weg gaat vond ik mooi gedaan en mijn favoriete personage in het boek is Daisy, de dochter van Ash. Een schat van een kind met een uitgesproken eigen mening.

Inhoud boek

Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid… Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen? Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen. Maar kan Lucy echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

Boekgegevens

9789492585349

Titel :Zomer in het kunstcafé
Auteur :Sue Mcdonagh
Uitgever :Choc Lit NL
Verschenen :Juni 2019
ISBN :9789492585349
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.