Bespreking MarlistoriesNieuws, Gelezen

Logo v5 thin lines

De eerste bespreking van 2019 gaat over Marlistories, de digitale boekenbox die Marieke Frankema vorig jaar in het leven heeft geroepen.
Marieke Frankema is een creatieve duizendpoot: ze schrijft, zingt, acteert, danst, doceert, spreekt stemmen in en heeft daarnaast een druk gezinsleven.
Ze heeft vijf boeken op haar naam staan: Dochter van de Zilv’ren maan / Offer in de Mist / Sprankels (een verhalenbundel die nu ook als digitale boekenbox beschikbaar is) / Hotel Silvermaen / Liefdesduet.

En nu zijn daar de digitale boekenboxen bij gekomen.

Marieke10027A-5-web-e1497344514584

Voor mijn blog mocht ik de digitale abonnementen uitproberen en ik vindt het een ontzettend leuk bedacht concept dat absoluut wat extra’s toevoegt aan de leeservaring van een boek.
Voor de lezers die Marlistories nog niet kennen zal ik hier het een en ander erover vertellen.

Marliestories is een digitaal boekenbox abonnement waarbij je in een jaar tijd een compleet boek ontvangt opgedeeld in wekelijkse of maandelijkse afleveringen. De kosten bedragen €1,99 per maand. Je kunt ook in 1 keer betalen dan is het abonnement goedkoper.
Elke week of maand ontvang je in je mail een aflevering tot na een jaar je boek / verhalenbundel compleet is.
Daarnaast krijg je toegang tot besloten Facebookgroepen die speciaal voor abonnees van Marliestories bestemd zijn. Hier vind je leuke extra’s zoals filmpjes, achtergrond informatie, recepten die met de verhalen te maken hebben, extra verhalen die zich in dezelfde wereld afspelen, interessante links, wallpapers, audioboeken van hoofdstukken of verhalen.
Ook kun je hier met andere lezers en de auteur in contact komen.
Na een jaar kan het complete e-book gratis naar je toegestuurd worden. Het fysieke boek kan ook opgestuurd worden tegen verzendkosten.

Product all

Op dit moment zijn er 4 verschillende abonnementen

 • Sprankels.
  Dit is een bundel met daarin 12 korte verhalen van fantasy tot Horror. Sprankels is een bestaande bundel die verscheen in 2014. Het boek is dus al te koop. Maar de extra’s bij het abonnement zijn uniek en er zitten ook niet eerder verschenen korte verhalen bij.
 • Echo van de regenboog
  Dit is een abonnement van 6 weken en is een kort verhaal dat zich afspeelt in de wereld van “Dansen tot de zon opkomt“.
 • Dansen tot de zon opkomt
  is een Young Adult fantasyboek dat gaat over Machteld een dorpsmeisje dat wordt gevraagd om dansles te gaan geven aan de twee kinderen van de Heer van het gebied waar ze woont.
 • Verblind
  is een Young Adult verhaal over Melissa Jansen die studeert aan een musical opleiding.

Voor meer informatie over de boeken of het digitale abonnement kun je kijken op de site van Marlistories

Toen ik voor het eerst hoorde over Marlistories was ik eigenlijk meteen geïnteresseerd want ik vindt het heerlijk om in de achtergronden van boeken te duiken en om extra informatie te krijgen over werelden of personages. Wel was ik benieuwd hoe ik het zou vinden om een boek in etappes te lezen omdat ik eigenlijk een goed boek zo snel mogelijk uit wil lezen wanneer ik begonnen ben met lezen. Ik lees ook eigenlijk nooit eerste hoofdstukken die beschikbaar worden gesteld van boeken die pas over een aantal maanden gaan verschijnen. Als ik gegrepen wordt door het boek vind ik het behoorlijk vervelend wanneer ik moet wachten.
Maar na het lezen van de eerste 2 afleveringen van “Dansen tot de zon op komt“ en “Verblind” merkte ik dat het voelde als het kijken naar een leuke serie op televisie. Een soort van kort geniet momentje waar je naar uit ziet. Ik had dan ook zoiets van “hé leuk, er is weer een aflevering”. Vaak las ik dan zo snel mogelijk verder maar ik liet het ook wel eens staan voor een moment waarop ik even behoefte had om iets tussendoor te lezen. Ideaal ook om te lezen als je ergens zit te wachten of in de trein.

De lay-out van de mail is ruim opgezet en leest daardoor prettig. Wat ik ook leuk vind is dat de verhalen beginnen met een hele korte terugblik naar de vorige aflevering. De verhalen zijn nog niet uit en het einde van een boek is voor mij ook heel belangrijk maar mijn eerste indruk is positief. De personages zijn aansprekend en de verhalen weten mijn aandacht goed vast te houden. En het is best bijzonder om mee te lezen met verhalen die een auteur op dat moment nog aan het schrijven is.

De extra’s worden met veel zorg en met duidelijke passie door Marieke Frankema uitgezocht en bedacht. Natuurlijk spreekt het één me meer aan dan het ander maar over het algemeen genomen vind ik het fijne en aansprekende aanvullingen en extra’s bij de verhalen en vindt ik deze manier van een boek presenteren absoluut de moeite. Zeker omdat je aan het einde van het abonnement het e-book of tegen verzendkosten het fysieke boek in huis hebt waaraan je dan een jaar vol aan herinneringen hebt.

Voor wie liever afgeronde verhalen leest is de korte verhalen bundel Sprankels ideaal. Ook hiervan heb ik nog niet alle verhalen gelezen maar tot nu toe zijn het gevarieerde verhalen die zeker de moeite zijn met ook hier natuurlijk de extra’s.

Het korte verhaal Echo van de regenboog sprak me erg aan en had van mij veel langer mogen zijn. Hoewel er een soort van afronding was had ik toch sterk het gevoel dat het niet af was en dat ik als lezer nog veel meer had willen horen over wat er hierna gebeurde. De extra’s bij dit verhaal passen heel goed bij de sfeer van het boek.

Al met al wat mij betreft zeker een aanrader.

Cover Echo van de regenboog

Dansen-tot-de-zon-komt

Cover Verblind

Cover Sprankels

Tags:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.