Fotoverslag kransen maken uit Bloemschikken 2.0Recensie

Voor mijn blog mocht ik het boek Bloemschikken 2.0 van Katie Smyth en Terri Chandler lezen en bespreken. En daar hoorde natuurlijk ook het uitproberen van de kransen uit het boek bij. Voor de bespreking heb ik een krans gemaakt met verse bloemen / bladgroen en een low budget krans met kunststof bloemen en materialen. En tijdens het bloemschikken maakte ik regelmatig foto’s zodat ik uiteindelijk te veel foto’s had om in mijn bespreking erbij te zetten. Dus besloot ik een apart “werk in uitvoering“ fotoverslag te maken.

De link naar de boekbespreking staat verderop in verslag.

Bloemschikken 2.0 is een boek vol inspirerende foto’s en voorbeelden, ik vond het dan ook erg leuk om er mee aan de slag te gaan. Maar ook een tikje spannend want op het maken van een eenvoudig bloemstukje en wat kerststukjes na heb ik geen ervaring met bloemschikken en al helemaal niet met het maken van kransen.
Het leek me een leuk idee om zowel een herfst krans te maken met verse bloemen als met droogbloemen. Ik had nog bijna nog niets in huis om te beginnen en om te gaan bloemschikken heb je toch behoorlijk wat spullen nodig te hebben. Gelukkig is mijn schoonvader heel creatief en hij had dan ook voor mij een oase ring en binddraad voor me. Verder ging ik op mijn gemak op zoek naar de materialen die ik nodig had, hierbij liet ik mijn plan om een krans van droogbloemen te maken al snel vallen. Dat zou samen met de verse bloemen en de spullen die ik nodig had te prijzig worden. Het plan was nu om een lowbudget (kunststof) herfstkrans te maken, en hier voor ben ik bij de Action en So-Low prima geslaagd. Ook de oase voor de krans met verse bloemen kon ik hier vinden.
Thuis ben ik ook nog eens rondgaan zoeken wat ik nog kon gebruiken en zo besloot ik dat het herfstmandje dat ik al een paar jaar had staan prima geschikt was om opnieuw te gebruiken. Ook touw had ik nog liggen en papier om om de krans heen te doen. En zelfs een kniptang lag in de keukenla, toch meer dan ik eerst gedacht had.

Toen alle spullen verzameld waren was het tijd om echt te gaan beginnen. Ik zette alles al zoveel mogelijk klaar op de keukentafel en ging verse bloemen kopen. De bloemist was heel behulpzaam en dacht met me mee wat ik allemaal kon gebruiken voor mijn krans en hoe het nog een beetje betaalbaar kon blijven. Ook gaf hij mij de tip om de bloemen schuin af te snijden en een uur in water met wat crysal te laten staan voor ik ging beginnen. Ik kocht bloemen, bladgroen, takken en een plant en had het idee dat ik ruimschoots genoeg had om na afloop ook nog een bloemstukje voor mijn moeder te maken. Maar daarin had ik me vergist. Het is ongelofelijk hoeveel bloemen e.d. er in slechts 1 krans gaan. Toen de krans af was had ik een paar takjes en blaadjes over en 5 roosjes.

De roosjes heb ik in een vaasje gezet en daar een lapje jutte (uit mijn herfstmandje) omheen gedaan. Met de blaadjes en takjes die over waren maakte ik met elastiekjes drie kleine bosjes die ik bij de roosjes in het water zette. Weinig werk en een heel leuk resultaat.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0018

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0019

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0030

Met de verse bloemenkrans ben ik veel langer bezig geweest. Mijn inspiratie was een ietwat wilde en grote midzomerkrans uit het boek. Alleen maakte ik er een herfstkrans van omdat dit nu goed past… Ik heb zoveel mogelijk de werkwijze van het boek gevolgd en heb daar veel aan gehad bij het maken van de krans. Maar ik kon wel merken dat ik vaak in het boek moest kijken en er echt de tijd voor moest nemen omdat ik ervaring miste. Maar uiteindelijk is het toch best goed gelukt en ik ben tevreden met mijn eerste bloemenkrans.

De eerste stap was het weken van de oasis, en daarna kon het bloemschikken beginnen. Takjes en bloemen op maat knippen en beginnen met steken. En zo steeds een stukje verder tot het steeds meer vorm kreeg. Het afwerken en zorgen dat er geen oasis meer te zien was duurde wel even maar ook dat was erg leuk om te doen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0006

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0007

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0011-1

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0008

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0012

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0009

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181104-0003

Het maken van de krans van kunstof bloemen en materialen vond ik veel lastiger om te doen. Bij de verse krans had ik de oasis om de bloemen in te steken en bij deze krans was het bevestigen veel lastiger. Bovendien liet ik me bij deze krans vooral inspireren door de voorbeelden in het boek maar had ik geen stap voor stap beschrijving.

Als basis gebruikte ik hiervoor een krans die ik bij Action gekocht had. Ik omwikkelde die met rekbaar crêpe-papier zodat de krans makkelijk herbruikbaar zou zijn. Omdat ik niet wist of het goed zou lukken om de krans helemaal te bedekken, heb ik wat herfstkleuren verf op het papier gespoten.
Een aantal takjes uit het herfstmandje heb ik ook een nieuw kleurtje gegeven. Daarna heb ik touw om de krans gewikkeld om iets te hebben om de materialen aan te bevestigen.
En toen begon het echte versieren van de krans, en dat viel flink tegen want nu brak mijn gebrek aan ervaring met het maken van kransen me flink op. Maar door veel naar de foto’s in het boek te kijken en mijn ervaring met knutselen te gebruiken is het uiteindelijk toch nog een leuke krans geworden.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0037

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0038

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0039

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0041

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0042

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181103-0044

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20181104-0011

Achterflap

Er is niets mooiers dan de eerste narcissen in de lente, enorme pioenrozen vroeg in de zomer, het oranje blad aan beukentakken in de herfst of met mos begroeide twijgen in de winter. Welk jaargetijde het ook is, iets maken met het groen dat je tijdens een wandeling of in je tuin hebt geplukt, geeft veel voldoening en brengt de schoonheid van de natuur in huis.
Katie en Terri, twee jonge bloemstylistes, helpen je hierbij met projecten, ideeën en tips voor frisse creaties, fleurige decoraties en moderne kransen.

In Bloemschikken 2.0 leer je stap voor stap een frame maken, dat je opvult met bloemen bladeren of groen tot een oogstrelend resultaat. Je maakt de mooiste kransen, guirlandes en decoraties met snijbloemen, in het wild geplukte bloemen, droogbloemen, herfstbladeren en alle tinten groen.

Boekgegevens

9789022335307

Titel :Bloemschikken 2.0
Auteur :Katie Smyth & Terri Chandler
Uitgever :Standaarduitgeverij
Verschenen :Juli 2018
ISBN :9789022335307

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Meer foto’s van het maken van de kransen kun je hier vinden… […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.