Harry Potter Film WizarddryNieuws

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180730-0009

Soms kom je onverwachts iets heel leuks tegen. Dit gebeurde bij mij toen Jeroen en ik een weekend naar Londen waren. We gingen naar de musical Aladdin (die trouwens fantastisch was) en hadden nog wat tijd over voordat de voorstelling zou beginnen.

We liepen door de straat waar het theater staat en zagen een kleine boekwinkel waar we net voor sluitingstijd nog even naar binnen gingen.

Tot onze verbazing was het een heel bijzondere boekwinkel waarbij ook een kleine expositie hoorde van het creatieve team van de Harry Potter films.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180730-0010

The House of MinaLima, zoals de boekwinkel heet, laat 15 jaar van creatieve samenwerking zien van het graphic design team Minalima.
In 2002 werden Miraphora Mina en Eduardo Lima gevraagd om het creatieve universum voor de Harry Potter films te creëren. Deze succesvolle samenwerking zorgde ervoor dat ze hun krachten bundelden en een eigen ontwerpstudio begonnen MinaLima, gespecialiseerd in in grafisch ontwerp en illustraties.
Na hun werk aan de Harry Potter films zijn ze bezig gebleven met diverse Harry Potter projecten. Zo openden ze een winkel met vier (kleine) verdiepingen met de graphic art van de Warner Bros picture Harry Potter films en Fantastic beasts and where to find them en een serie geïllustreerde fantasy boeken.
In de winkel kun je alle prints die er hangen ook kopen net als speciaal geïllustreerde boeken, posters en kaarten en meer van hun hand.

Hier zag ik het boek Harry Potter Film Wizarddry (waar de makers meer dan 2 jaar aan gewerkt hebben) en dat kon ik als Harry Potter fan toch echt niet laten liggen.
Het is een prachtig boek met van alles over de Harry Potter films erin en met veel foto’s en extra’s.
Ik vind het leuk om wat foto’s van het boek en mijn eerste indruk met jullie te delen.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180801-0001

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180801-0004

Om maar wat te noemen:

  • Talloze foto’s uit de films en van tijdens het maken van de films.
  • Per film informatie, foto’s, weetjes en hoofdrolspelers die terugkijken.
  • Kaarten, posters
  • Pagina’s over de acteurs en de personages die ze spelen met b.v. een serie foto’s van Daniel Radcliff waarop heel goed te zien is hoe hij in de loop van de jaren veranderd is.
  • De brief waarin Harry uitgenodigd wordt op Zweinstein zit er bij en een compleet zwerkbal boekje, stikkers voor toverdrankjes, de uitnodiging voor het bal waarin Hermelien schitterde
  • Allerlei onderwerpen worden uitgelicht, zoals het kasteel. De stamboom van … Zwart, de diverse afdelingen, zwerkbal, de beroemde vliegende autoEn nog veel en veel meer.
  • Volop aandacht ook voor magische wezens
  • Terugblikken en impressies van het art team
  • Het maken ontwerpen van attributen, kleding, decors

Eigenlijk te veel om op te noemen, alleen het doorbladeren is al geweldig om te doen. Heel veel verder ben ik nog niet gekomen en de komende tijd ga ik het boek regelmatig oppakken om door te bladeren en stukjes te lezen.
Ik kende het boek nog niet en vind het best speciaal dat ik er in een geweldig weekend in Londen, in het jaar dat Harry Potter 20 hier in de winkels ligt, zomaar tegen aan gelopen ben.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180801-0006

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180801-0008

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.