Lancering Amsterdam Wine WeekNieuws, Fotoverslag

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd voor de lancering van de Amsterdam Wine week. Een uitnodiging die werd omschreven als: Een wijnreis met een sneakpreview van al het moois wat deze week te bieden.

Afgelopen donderdag was het zover en gingen Jeroen en ik op pad naar Amsterdam naar Chateau Amsterdam Winery waar het event plaats vond. Een hele toepasselijke locatie want in Chateau Amsterdam wordt de wijn die ze verkopen zelf gemaakt. Het is de eerste stad winery in Nederland en hier wordt met zorgvuldig geselecteerde Franse, Italiaanse en Spaanse druiven wijn gemaakt. Het idee erachter is dat door het transporteren van de druiven in plaats van de flessen het plezier van het wijn maken dichter bij huis gebracht wordt.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0065

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0086

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0043Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen met een glas wijn van Chateau Amsterdam en een korte uitleg over de wijn (Still waters run diep – een Chardonnay) en een hapje van de mega grote barbecue van Smokey goodness. Die, zoals we later hoorden, de wereldkampioen barbecueën zijn.

Na wat genieten van het lekkere wijntje, het mooie weer en kennisgemaakt te hebben met wat andere bloggers, was het tijd voor de lancering van de Amsterdam Wine Week.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0033We kregen het een het ander te horen over Chateau Amsterdam, de oprichters van de Wine week, en natuurlijk van alles over het komende festival.

Van sommelier en wijnmaker Lotte Wolff (www.lottewolf.nl) hoorden we van alles over het maken van wijn en met name over het maken van natuurlijk gemaakte wijnen.

Allemaal erg leuk en interessant om te horen…

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0027Tussendoor was er een wijnproeverij met kleine gerechtjes erbij die perfect pasten bij de wijn. Hierbij steeds iets verteld over de wijn en waarom wijn en gerecht zo goed bij elkaar passen. Deze combinatie van wijn en eten is iets dat in de wijnweek ook volop aandacht krijgt en waarvoor enkele mooie concepten zijn bedacht waar wijn- en food-liefhebbers volop van kunnen gaan genieten!

Daarna kon je genieten van een aantal zeer lekkere gerechten die ter plaatste bereidt werden en kon er door de liefhebbers nog wat wijn gedronken worden. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen een fles wijn en een wijnglas mee.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0064 Het Amsterdam Wine festival

Deze avond heb ik van alles gehoord over het Amsterdam Wine festival en daar zal ik hier het een en ander over vertellen. Voor meer informatie kun je terecht op https://amsterdamwinefestival.nl/.

Van maandag 24 september tot en met zondag 30 september staat Amsterdam helemaal in het teken van wijn. Het Amsterdam Winefestival (28, 29 en 30 september) sluit deze week af in de Westergasfabriek.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0045

De kaartverkoop start op 25 juli 2018. Er zijn kaarten voor de Amsterdam Wine Week (€5), het Amsterdam Winefestival (€ 12,50) en een combiticket (€15).

Het is de vierde editie van het Wine festival en de organisatie hoopt, net als het voorgaande jaar, op een enorme opkomst. Er waren toen meer dan 30-duizend bezoekers.

Het initiatief voor de wijnweek komt van drie gepassioneerde wijnkenners, Rob van de Molen, Ivar Beukeboom en Sebastiaan van Erne, met hun gezamenlijke droom om Amsterdam op de internationale kaart te zetten als wijnstad van wereld. En de manier om dat te verwezenlijken is via het Amsterdam Wine festival waarin ze als het ware Amsterdam een week onderdompelen in alle facetten en al het moois dat wijn te bieden heeft.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0056Hiervoor hebben ze een groot scala aan evenementen op het programma staan zoals onder andere:

 • Wine Spots: van maandag tot en met vrijdag zullen er 25 tot 30 Wine Spots zijn die variëren van een winebar tot een restaurant en van een hotelbar tot een slijter. Elke Wine Spot zal een speciaal opgezet wijnprogramma aanbieden tijdens deze week.
 • Proeverijen, waarbij o.a sommeliers van de Wine Spots hun favoriete wijn laten proeven of er thema proeverijen zijn. Er kunnen op het winefestival wijnen uit de hele wereld geproefd worden samen met bijbehorende culinaire hoogstandjes.
 • Druivenstampen
 • Wijn quizzen
 • Flamingo dansen
 • Een wijnveiling
 • Masterclasses: Hiervoor worden wijnboeren, sommeliers en experts van uit de hele wereld overgevlogen.
 • Winemaker’s diners: Bekende wijnboeren en (top)chefs van restaurants worden hierbij aan elkaar gekoppeld om de perfecte combinatie van wijn en gerechten tot stand te brengen. Dit varieert van van 3 tot 7 gangen menu’s. Een wijn / spijs beleving!
 • Music & Wine: voor wie er nog door wil feesten wordt er iets met wine & music georganiseerd dat doorgaat tot in de vroege ochtend.

Het was een leuke interessante avond en mijn eerste kennismaking met het Amsterdam Wine festival.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180719-0095

1 antwoord
 1. Saartje
  Saartje zegt:

  Wat een mooi gevuld programma. Kon je er ook wijn kopen? Ik moet nog twee maanden zwangerschap doorstaan en dan kan ik ook opnieuw genieten van een glaasje wijn 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.