Recensie: Zeven perfecte dagen – Rosie WalshRecensie, 4 sterren

9789022582398

Vandaag verschijnt bij uitgeverij Boekerij de roman Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh.
Ik mocht het boek al vooruit lezen en vind het absoluut een aanrader.
De Engelse titel van het boek The Man Who Didn’t Call geeft samen met de Nederlandse titel perfect de kern van het verhaal weer.

Zeven perfecte dagen is een mooi boek dat vlot leest en weet te raken.

Sarah, die in Amerika woont, komt al 19 jaar lang in juni naar huis om haar ouders en vrienden te bezoeken. Wanneer ze deze keer in Engeland is ontmoet ze Eddie, en brengt 7 perfecte dagen met hem door. Er is voor haar geen twijfel mogelijk dat dit ware liefde is en dat Eddie er precies hetzelfde over denkt. Jammer genoeg heeft hij al een vakantie geboekt dus ze moeten tijdelijk afscheid nemen. Liefdevol nemen ze afscheid en Eddie belooft dat hij zo snel mogelijk zal bellen.
Maar hij belt niet, laat niets meer van zich horen zodat Sarah dodelijk ongerust is en bang is dat er iets ernstigs gebeurd is. Haar vrienden zeggen dat ze gedumpt is en verder moet gaan met haar leven maar dat kan en wil ze niet. Sarah gelooft onvoorwaardelijk in de liefde tussen haar en Eddie. Wanhopig probeert ze te achterhalen waarom hij niets meer laat horen en of er iets gebeurd is.
Maar wanneer ze uiteindelijk ontdekt waarom Eddie haar negeert blijkt dat de reden alles met Sarah te maken heeft. En dat daar niets aan te veranderen valt.

Zeven perfecte dagen bestaat uit 3 delen en wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Ook zijn er schuingedrukte brieven aan Eddie aan iemand die 19 jaar geleden overleden is. De schrijfstijl is vlot en leest prettig.
Tijdens het lezen spring je heen en weer in de tijd en krijg je langzaam een kijkje in het verleden van Sarah en in de 7 dagen die ze doorbracht met Eddie. Hierdoor leer je Sarah (en een aantal van haar beste vrienden) heel goed kennen.

In het leven van Sarah is er negentien jaar geleden een groot verlies geweest waar ze nog altijd de geestelijke littekens van draagt. En tijdens het lezen blijkt hoe groot de invloed van die gebeurtenis nu nog is op het leven van Sarah. Zonder moeite weet de auteur je te betrekken bij het leven van Sarah en nieuwsgierig te maken naar haar verleden en de reden waarom Eddie haar zo abrupt liet vallen.

Een aantal vrienden van Sarah spelen een belangrijke rol in haar leven en geven het verhaal absoluut iets extra’s meer. Ze hebben ieder een geheel eigen karakter en achtergrondverhaal zodat ze echt voor me gingen leven. Hun interactie met Sarah is levendig, soms grappig en fijn om te lezen. Hier komt ware vriendschap (inclusief de haken en ogen die daar bij horen) naar voren. Hoe verder ik in het boek kwam des te meer wisten Sarah en haar vrienden me voor zich te winnen, hoe meer ik me betrokken voelde bij hun levens. Hierdoor was het boek maar moeilijk weg te leggen.

Het verhaal van Sarah is mooi, ontroerend en gaat over veel meer dan een liefde tussen twee mensen. Er is sprake van loslaten en verwerken en hoe ontzettend moeilijk dat is. Ook is er een grote rol voor vriendschap en de kracht die het kost om te vergeven.
Maar ook zijn er sterke gevoelens van woede, haat en onmacht bij de personages in het boek.
Het is een wirwar van menselijke emoties die heel reëel en oprecht aanvoelen.

Zeven perfecte dagen is een mooi boek dat vlot leest en weet te raken.

Boekgegevens

9789022582398

Titel :Zeven perfecte dagen
Auteur :Rosie Walsh
Uitgever :Boekerij
Verschenen :Juni 2018
ISBN :9789022582398
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.