Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wervelende bijen – Philip Giordano

Wervelende wereld Bijen is een prachtig geïllustreerd informatie boek voor kinderen om meer over bijen te weten te komen. En al lezende ontdekken ze niet alleen allerlei interessante feitjes over bijen (waarvan een aantal zelfs voor volwassen nieuw zullen zijn), maar leren ze ook hoe belangrijk bijen zijn voor de wereld. Aan het einde van het boek wordt verteld hoe er met simpele stappen al iets gedaan kan worden om je in te zetten voor bijen.

Het boek valt direct op door de kleurrijke (hard) cover vol met bijen en bloemen. Het is een voorbode voor de rest van het boek waarin iedere pagina vrolijk en kleurrijk is en vol staat met illustraties. De kleuren in het boek zijn de vrolijke kleuren van allerlei soorten bloemen gecombineerd met honinggeel / bruine kleurschakeringen. Het geeft een sfeer die precies past bij het onderwerp van het boek.

Iedere pagina is vol kleur en vol met illustraties, toch blijft het heel overzichtelijk en zal een kind niet verdwalen in al de informatie die in tekst en afbeeldingen gegeven wordt. Op een knappe manier wordt er gespeeld met kleur, grote van het lettertype en kaders om de informatie in kleine en behapbare aan de jonge lezer aan te bieden.

Wervelende wereld Bijen heeft veel korte hoofdstukken waarin uiteenlopende onderwerpen over bijen worden besproken en getoond met illustraties. Onderwerpen die voorbij komen zijn onder andere: De bouw van een bij / Bijenkorven en honing / Zo leven bijen / Bijen in nood / Wees voorzichtig.
Ook komen er diverse soorten bijen aan bod en dat zijn er meer dan je zou verwachten. Iedereen kent wel de honingbij maar behangersbijen of zandbijen zullen vast niet bij iedereen bekend zijn.

Ieder hoofdstuk is onderverdeeld in korte onderwerpen die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Hierdoor kan een geïnteresseerd kind makkelijk tijdens het bladeren overzien waar het allemaal over gaat en waar hij of zij geïnteresseerd in is. Ook handig wanneer ze een werkstuk of spreekbeurt voor school moeten doen, de mooie, duidelijke illustraties zijn perfect om te tonen bij een spreekbeurt.

Het lettertype is duidelijk en de lay-out van de pagina’s is ruim zodat het boek uitnodigt om te gaan lezen. Door de vele illustraties is het ook een fijn en mooi boek om gewoon door te bladeren en te genieten van de informatie die de afbeeldingen al geven.

Leuk is ook dat er vaak kleine kaders zijn in een kleur die afsteekt bij de rest van de pagina waarin kort wat weetjes en feiten over bijen wordt gegeven.

De laatste hoofdstukken in het boek vertellen waardoor de bijen in nood zijn en hoe er op eenvoudige wijze iets gedaan kan worden om de bijen te helpen. Erg leuk ook voor scholen om dit met kinderen op te pakken. Slim dat dit aan het einde van het boek staat nadat er door de informatie en afbeeldingen een interessante en boeiende kijk op bijen gegeven is. Dan maakt dit waarschijnlijk meer indruk.

Als laatste staat er in het boek een woordenlijst waarin allerlei woorden nog eens toegelicht worden. Ook hier is de lay-out duidelijk en ruim en op deze manier erg uitnodigend.

Achterflap

Ontdek dit Bijzonder leuke boek en red de bij!

Bijen hebben een heel belangrijke taak in de wereld. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we iedere dag groente en fruit kunnen eten. Maar wat doen bijen eigenlijk de hele dag? Welke soorten zijn er allemaal? Hoe vinden ze de weg naar huis terug? Ga op onderzoek en kom erachter waar al dat gezzzoem goed voor is.

Boek gegevens

Titel Wervelende bijen
Auteur Philip Giordano
Uitgever Fontaine
Verschenen Maart 2024
ISBN 9789464042962
Toon reactiesReacties sluiten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest