256Views 1Opmerking
Lekker koken met de airfryer- Jenny Tschiesche
De airfryer is uit de meeste keukens niet meer weg te denken, toch wordt deze vaak vooral gebruikt voor het bakken van snacks en dergelijke.
In het boek Lekker koken met de airfryer staan snelle en vetarme gerechten die in een airfryer gemaakt kunnen worden. Het is een mooi, handig boek met gevarieerde en eenvoudige recepten, en boordevol met smaakvolle foto’s.
In de inleiding staat kort maar duidelijk een uitleg over de meerwaarde van de airfryer. Een belangrijk punt hierbij is dat het niet alleen een alternatief is voor een friteuse maar ook een mini oven. Een van de voordelen van een minioven is dat het veel efficiënter bakt dan een grote oven zodat je makkelijk ook kleine hoeveelheden kunt maken.
Ook schrijft de auteur in het voorwoord dat in de recepten de woorden gebakken/geroosterd gewoon gebruikt worden ondanks het feit dat de recepten technisch gezien met hete lucht gemaakt worden. Dit is om je als lezer het gevoel te geven wat je kunt verwachten.
Wanneer je meer met je airfryer wil gaan doen is dit boek zeker een aanrader. Wat ik erg leuk vind aan het boek is dat het de gewone dagelijkse recepten zijn die erin staan. Van het koken van eieren / wentelteefjes / krokante bacon / diverse soorten verse frieten / vis in folie / gemarineerde kipspiesjes / pasta / krokante broccoli tot bananenbeignets.
De recepten worden goed uitgelegd, zijn eenvoudig en kort. Het resultaat mag er zijn, ik heb de krokante broccoli en de kipspiesjes geprobeerd en was aangenaam verrast door het smakelijke resultaat en hoe het er uit zag.
Er staan veel verschillende recepten in het boek zodat je met het boek flink kan variëren.
Handig is ook dat in de start van het boek een aantal handige tips staan en wat algemene opmerkingen over de recepten in het boek. Zoals welke maat eieren er bedoeld worden in het boek, dat de airfryer altijd voorverwarmd moet worden en meer basisinformatie.
De lay-out is uitnodigend en de vele foto’s maken het boek prettig om door te bladeren.
Wat kun je in het boek vinden:
- basis informatie en voorwoord
- Basisrecepten zoals paneermeel
- Eieren toast en dergelijke
- Frieten en snacks, ook op groenten basis
- Vlees. Van een complete maaltijd tot eenvoudige steaks
- Gevogelte zoals Kip kiev / thaise kalkoenburgers of gemarineerde kipspiesjes
- Vis en zeebanket met onder andere, Zeebaars met Asperges, snelle viskoekjes, Zalm met pesto
- Vegetarisch en vegan hier vind je bijvoorbeeld, Puntpaprica’s gevuld met quinoa/ Korstloze quiches met kaas tomaat en pesto
- Bijgerechten zoals, Krokante zoete en kruidige bloemkool, geroosterde butternut, hele zoete aardappel
- Zoetigheid met onder andere, Bananenbeignets met een haverjasje / Appelcrumble / Granola
Achterflap
Misschien heb jij ook al ontdekt dat je in de airfryer lekkere frietjes kan bakken op een gezondere manier – bijvoorbeeld van (zoete) aardappel, courgette, halloumi of avocado.
Maar wist wist je dat je in de airfryer nog veel meer gerechten kan maken? Malse steaks, gemarineerde kipspiesjes, zeebaars met asperges, krokante broccoli, appelcrumble ….
Maak kennis met de veelzijdigheid van de airfryer in dit complete kookboek!
De handige mini-oven is in een mum van tijd voorverwarmd, maakt je eten heerlijk knapperig en is zo weer schoongemaakt. Wedden dat je niet meer zonder kan?
Boek gegevens
Titel | Lekker koken met de airfryer |
---|---|
Auteur | Jenny Tschiesche |
Uitgever | Deltas |
Verschenen | Juni 2023 |
ISBN | 9789044764338 |
Tags: Bespreking
1 Opmerking
door Momlit
Bij Airfryers denken veel mensen aan patat en frituur snacks, maar het is verbazingwekkend wat je er allemaal mee kunt maken!