Meet en Greet Esther VerhoefNieuws, Fotoverslag, Interview

9789026340550

ECI en Ambo/Anthos hadden op 2 juli samen een Meet & Greet georganiseerd met Esther Verhoef ter gelegenheid van het verschijnen van haar nieuwste boek Nazomer. Esther Verhoef werd geïnterviewd door Milou van Rossum, mode-journaliste, aangezien het boek zich afspeelt in de modewereld.

Het boek Nazomer verschijnt op 4 juli 2017. 

Samen met Jeroen ging ik vandaag op pad naar Amsterdam waar de Meet & Greet bij uitgeverij Ambo/Anthos gehouden werd. Daar aangekomen werden we warm onthaald met een vrolijke begroeting en koffie (of thee) met koek / gebak.
Zoals altijd vond ik het ook deze keer weer erg gezellig om oude bekenden tegen te komen en gezellig even bij te kletsen. Maar ook om weer kennis te maken met onbekende boekliefhebbers.

JMF-20170702-0005

JMF-20170702-0008

We werden welkom geheten door Maartje de Jong (van Ambo/Anthos) en door Marlou Groot van Eci.
Daarna was het tijd voor het interview. Hier heb ik geen foto’s van omdat er tijdens het interview niet gefotografeerd mocht worden. Het was een boeiend interview waarbij Milou van Rossum op een leuke manier manier met Esther Verhoef in gesprek ging.
Na het interview was er gelegenheid om Esther Verhoef vragen te stellen. Er kwamen flink wat vragen uit het publiek waar ze uitgebreid op in ging.
Ook voor het signeren van boeken en op de foto gaan nam ze ruim en goedgemutst de tijd. Erg leuk natuurlijk voor de aanwezige fans en boekenliefhebbers.

JMF-20170702-0024Impressie van het interview

 • Nazomer is de tweede roman van Esther Verhoef en speelt zich af in twee verschillende werelden. Het gaat over de volksbuurt waar de hoofdpersoon opgegroeid is. Dit is dezelfde wijk waar ook haar eerste roman Tegenwicht plaats vindt. Vera, uit Tegenwicht, speelt in dit boek een klein rolletje. De andere wereld in het verhaal is die van de mode en alles wat daar mee te maken heeft. Mode is de op één na grootste industrie (na de wapenhandel) ter wereld waar jaarlijks vele miljarden in om gaan.
 • Vóór Esther Verhoef begon met schrijven van het boek wist ze bijna niets over mode, ze heeft dan ook heel veel research voor dit boek gedaan. Naast het lezen van vele vakbladen is ze mee gegaan naar modeshows en heeft ze allerlei mensen uit het modevak gesproken. Meer dan twee jaar is ze hier mee bezig geweest. Daarna wilde ze de kennis zo verwerken dat alles klopte in het boek maar het voor de lezer tegelijkertijd duidelijk was en lekker vlot om te lezen.
 • Met dit boek wilde ze graag een verhaal vertellen over een meisje met een creatieve drive. Iemand die zo gedreven was dat ze ’s nachts uit bed ging om iets met die creativiteit te doen. Wanneer ze dat meisje zelf had laten schrijven zou het lijken alsof het over de auteur ging. En toen is haar keuze op mode gevallen als de creatieve passie van de hoofdpersoon.
 • Zelf heeft de auteur niet zoveel met mode. Als voorbeeld vertelde ze een anekdote van jaren terug. Ze woonde toen in Frankrijk en er zou een groot interview (met foto’s) met haar van 4 pagina’s in een tijdschrift komen. Er kwamen hiervoor een fotograaf en een journalist naar Frankrijk. Esther Verhoef houdt van praktische kleding en zat bovendien midden in een verbouwing dus liep er erg casual bij. En dat was niet helemaal wat de fotograaf in gedachten had. Waarop de fotograaf vroeg of er in de kledingkast gekeken mocht worden, maar helaas hing ook daar geen jurkje in. Zeer tot teleurstelling van de mensen van het toch wel erg “glossy“ tijdschrift. Uiteindelijk werd het slechts 1 pagina in het tijdschrift. Met dit verhaal en het vervolg over hoe ze zich iets meer met mode ging bezig houden kreeg Esther Verhoef zonder moeite de lachers op haar hand.
 • Ze heeft geen voorkeur voor het schrijven van thrillers of roman. Het is juist de afwisseling in het schrijven wat haar erg aanspreekt.
 • JMF-20170702-0026De eerste woorden van een nieuw boek zijn al geschreven maar wanneer dat af zal zijn is niet bekend. En dat wil ze ook niet want onder druk kan ze niet goed schrijven.
 • Wanneer de auteur schrijft wil ze onder geen beding gestoord worden. Gelukkig hebben ze daar in haar gezin alle begrip voor.
 • Het verhaal ontstaat voor een groot deel tijdens het schrijven. Voor en tijdens het schrijven luistert ze graag naar muziek uit de tijd waarin het boek zich afspeelt. Vaak begint ze met schrijven over de onderwerpen die haar het meeste bezig houden en daar bouwt het boek zich dan omheen. Het gebeurt vaak dat ze hele hoofdstukken schrijft voor zichzelf om de personages beter te begrijpen of om andere redenen. Deze hoofdstukken komen dan niet in het boek omdat ze voor het verhaal niet belangrijk zijn. Toch vindt ze dit zeker niet zonde van haar tijd omdat het uiteindelijk het boek ten goede komt.

Beschrijving Nazomer op de pagina van Ambo / Anthos

Twee werelden. Eén vrouw. Nazomer.
Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…
In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?
Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

7 antwoorden
 1. Marjo Jacobs
  Marjo Jacobs zegt:

  Hoi Connie,

  Wat een goede weergave van de Meet & Greet van Esther Verhoef.
  Leuk je tijdens deze Meet & Greet ontmoet te hebben.
  Mijn complimenten voor je uitstekend verzorgd boekenblog.

  Beantwoorden
 2. Tanneke Burggraaff
  Tanneke Burggraaff zegt:

  Leuk verslag Connie. Leek mij heel erg leuk, maar kon helaas niet. Op deze Maier toch een beetje er bij geweest.
  Dank je wel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.