225Views 2Reacties
Recensie: 24 dagen – Guillaume Musso
Arthur Costello werkt als arts in opleiding in Boston. Met zijn familie heeft hij weinig contact.
Hij is dan ook verbaast wanneer zijn vader hem opeens de familie vuurtoren wil schenken. Zijn vader stelt hierbij twee voorwaarden, de éne klinkt logisch, de andere ronduit raadselachtig. Toch neemt hij het aanbod aan en stemt in met de vreemde eis van zijn vader. Arthur hoort dan van zijn vader dat er een mysterie aan de vuurtoren verbonden is dat met zijn (vermeende) overleden opa te maken heeft.
Hij is dan ook verbaast wanneer zijn vader hem opeens de familie vuurtoren wil schenken. Zijn vader stelt hierbij twee voorwaarden, de éne klinkt logisch, de andere ronduit raadselachtig. Toch neemt hij het aanbod aan en stemt in met de vreemde eis van zijn vader. Arthur hoort dan van zijn vader dat er een mysterie aan de vuurtoren verbonden is dat met zijn (vermeende) overleden opa te maken heeft.
Een meeslepend en mysterieus verhaal dat je aandacht zonder moeite vast weet te houden
De nieuwsgierigheid van Arthur is gewekt en hij gaat op onderzoek uit om meer over de vuurtoren te weten te komen. Hierbij schendt hij één van de voorwaarden die zijn vader aan hem gesteld had. En dat heeft grote gevolgen, ook voor de vrouw die hij hierdoor ontmoet.
Lisa Ames werkt in een bar in New York, hopend op een doorbraak als actrice. Zij ontmoet Arthur op een vreemde manier en is niet echt onder de indruk. Arthur valt echter als een blok voor de vlotte eigenzinnige Lisa en weet haar hart te winnen.
Toch kunnen ze niet samen zijn want Arthur is getroffen door een vloek van de vuurtoren. Slechts één keer per jaar kunnen ze elkaar zien. Hij is altijd naar haar op zoek en zij kan niet anders dan op hem wachten. Samen gaan ze de strijd aan tegen de meest genadeloze vijand die er bestaat: De Tijd
Moeilijk weg te leggen
Wanneer je op zoek bent naar een boek dat vlot leest en haast niet weg te leggen is, dan is “24 dagen” beslist een aanrader. Zelf ben ik in de ochtend begonnen en om 13:30 had ik het boek uit. Alles werkt mee voor een fijne leeservaring, de layout van het boek is ruim en dat leest makkelijk (ook als je ogen moe worden omdat je eigenlijk naar bed moet). De schrijfstijl is vlot en prettig en het verhaal boeit.
Het is namelijk heel apart wat Arthur overkomt en waardoor het heel moeilijk is om met Lisa een relatie in stand te houden.Waar de vervloeking uit bestaat wordt langzaam in het verhaal aan Arthur en de lezer duidelijk. De speurtocht van Arthur wat er aan de hand is laat hem zelfs aan zijn geestelijke gezondheid twijfelen. Maar Arthur moet uiteindelijk de vreemde waarheid wel accepteren en tijdens het lezen ging ik daar (hoe onwaarschijnlijk ook) helemaal in mee. Ook zijn gevecht om een oplossing te vinden en de zware druk die dit op de relatie legt wordt heel meeslepend beschreven.
Vijf delen
“24 dagen” bestaat uit vijf delen die ieder een toepasselijke titel hebben. Samen vormen deze titels eigenlijk in het heel kort het verhaal.
Arthur vertelt het verhaal en hij begint met wat over zichzelf en zijn familie te vertellen. Hij schrijft over de moeizame relatie met zijn vader en over zijn werk waar hij erg veel van houdt. Tussendoor beschrijft hij kort wat hij in zijn omgeving ziet. Precies genoeg om wat sfeer te geven zonder de vaart uit het verhaal te halen.
Wanneer Arthur ontdekt dat de tijd voor hem anders loopt dan voor de rest van de mensheid, weet hij gelukkig hulp te vinden bij zijn opa. Zijn opa heeft wat antwoorden voor hem maar die zorgen er voor dat hij zich nog meer zorgen gaat maken. Wat zijn opa vertelt is echt boeiend en persoonlijk heb ik dat heel aandachtig gelezen.
Na deze onthullingen blijft het interessant want al snel blijkt dat Lisa en Arthur grote problemen hebben om hun relatie in stand te houden. Bovendien komt zijn opa met nog een onthulling die Arthur vreselijk laat schrikken en de lezer nieuwsgierig houdt. Het is dan ook verdrietig wat Arthur volgens zijn opa te wachten staat. Hoe Arthur vecht tegen zijn lot en steeds verder verwijderd raakt van zijn geliefde Lisa is mooi om te lezen.
Karakters en gebeurtenissen worden niet diep uitgewerkt maar genoeg om achtergrond aan het verhaal te geven.
Er valt weinig over het boek te vertellen zonder spoilers weg te geven en dat telt zeker voor het einde van het boek. Persoonlijk vond ik het heel goed gevonden en hoewel anders dan verwacht erg passend.
Triller
Op de cover staat als genre dat “24 dagen” een thriller is. Het is wat mij betreft meer een verhaal met spanning, liefde en mysteries. Maar onder welke noemer het ook valt, ik heb het met veel plezier gelezen.
|
Tags: Recensie
Connie Flipse
Connie is de trotse eigenaar van Connie's Blog. Samen met notarishonden Bobbie en Emma plaats ik hier al mijn creatieve nieuws en boekrecensies voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.
Bekijk alle berichtenMisschien is dit ook iets voor jou
Recensie: Nieuwe Vrienden – Louise Candlish
door Connie Flipse 10 september 2021
Toon reactiesReacties sluiten
2 Opmerkingen
door Charlotte
Mooie recensie, jammer he dat men de neiging heeft tegenwoordig thriller wil noemen.