Eerste indruk: Heerlijke Quiches en taarten bakkenGelezen, Kookboek

9789044763577

Bij uitgeverij Deltas is het boek Heerlijke Quiches en taarten bakken verschenen, een boek volop recepten voor hartige en zoete taarten. Ik ga natuurlijk een aantal recepten uitproberen en daar over schrijven. Maar in deze blogpost geef ik alvast mijn eerste indruk van het boek en een omschrijving van wat je in dit bakboek kunt verwachten.
Om direct met de conclusie te beginnen: Ik ben ontzettend enthousiast en heb echt zin om te gaan bakken

Het boek staat vol met prachtige foto’s die inspireren en waardoor je zin krijgt om aan de slag te gaan. Daarnaast is het door de foto’s en de ruime uitnodigende layout een fijn boek om door heen te bladeren en te genieten van wat je ziet.

De recepten lezen gemakkelijk en worden stap voor stap beschreven. Ik zie het gaan bakken dan ook met vertrouwen tegemoet. Er wordt duidelijk aangegeven wat de ingrediënten zijn / welk deel je moet maken / welke maat vorm je nodig hebt / voor hoeveel personen de taart is / wat de voorbereidingstijd is en hoe lang de taart in de oven moet. Daarnaast staat vermeld bij welk seizoen de taart past.

De indeling van het boek

Praktische gids
Hierin vind je vele handige en tips over het bakken van quiches en taarten.
Het is een erg duidelijke, overzichtelijke en praktische gids die bomvol informatie en tips staat. Met deze tips kun je ook gemakkelijk aan de slag om met de taarten te gaan experimenteren of zelf een taart samen te stellen.
Ik heb hiermee een ijzersterke en nuttige basis om mee aan de slag te gaan.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: basis ingrediënten, fijn hierbij is dat er ook alternatieven vermeld staan bijvoorbeeld voor hoe je een taart zonder gluten of vegan wil bakken / essentiële handelingen, hier staan vele tips zoals hoe je moet omgaan met groentes die vocht af geven / keukengerei, een paar basisspullen zijn genoeg voor deze taarten en hoe je het rauwe deeg en de gebakken taart kunt bewaren.

Ik ben erg blij met deze compacte en handige tips.

Basisrecepten
Hier vind je diverse basisrecepten voor zowel zoet als hartig deeg. Ook hier zijn de recepten weer duidelijk en denk ik gemakkelijk met de recepten aan de slag te kunnen gaan.
Hierbij zijn ook aanpassingen vermeld voor het vegan bakken of het bakken zonder gluten.
Ik vind het fijn dat de diverse deegsoorten apart vermeld staan, zo blijven de recepten van de taarten overzichtelijk en kan ik zelf ook gaan experimenteren met het deeg.

Hartige taarten
De recepten zijn heel gevarieerd van traditioneel tot combinaties die je niet a la minute zou verwachten. Uiteraard wordt er veel kaas gebruikt, iets wat Jeroen en mijn zoon zeker kunnen waarderen, maar ik heb ook recepten gezien zonder kaas. En voor de personen (zoals ik zelf ) die geen kaas lusten heb ik genoeg recepten gezien die gemakkelijk aan te passen zijn

Zoete taarten
Hier vind je heerlijke taarten die mij zeer aanspreken omdat er met allerlei soorten fruit gewerkt wordt. En omdat er heerlijke combinaties van ingrediënten gebruikt worden zoals bijvoorbeeld een taart met noten en pitten of een taart met kersen en chocola.
Bij ons thuis zijn er veel liefhebbers voor appeltaart, ik vind het dan ook fijn dat er diverse recepten met appel in het boek staan.

Het boek sluit af met het overzicht van de recepten en het register.

Dit was het voor nu, ik ga bakken en dan volgt de volgende bespreking.

Achterflap

Of je nu zin hebt in hartig of zoet, knapperig of smeuïg, glutenvrij of traditioneel, in dit boek vindt elke foodie een quiche of taart naar zijn smaak. Bak klassiekers zoals quiche lorraine, flammkuchen of tarte tatin, en ontdek originele recepten met originele combinaties. Wat dacht je van een groente taart met butternut, gekonfijte rode ui en verse geitenkaas, een vegan quiche met champignons, kastanjes en tofu of een chocoladetaart met geroosterd boekweit en cacaonibs?

Waar je ook zin in hebt, de quiches en taarten in dit boek zijn eenvoudig te maken en overheerlijk.

Émilie Franzo is culinair fotografe en styliste. Daarnaast deelt ze makkelijke en originele recepten op haar blog Plus une miette dans l’assiette en is ze de auteur van verschillende kookboeken.

Boekgegevens

9789044763577

Titel : Heerlijke quiches en taarten bakken
Auteur : Émilie Franzo
Uitgever : Deltas
Verschenen : Februari 2023
ISBN : 9789044763577