Gelezen: Zo cool is wetenschap – Anna Claybourne

Zo cool is wetenschap is een boek dat ik iedereen met jonge kinderen aan kan raden vanwege de interessante en speels gebrachte proefjes en testjes die in het boek staan. Voor kinderen met interesse in wetenschap en het uitvoeren van allerlei trucs en experimenten is dit een must have.
,

Recensie: De eerste zin – Astrid Harrewijn

Bij Kobo Original verscheen vandaag De eerste zin, het eerste deel van de nieuwe feelgood serie van Astrid Harrewijn.
,

Bespreking: Happlify your life

Happlify your life is een laagdrempelig boek om in 52 weken grip te krijgen op een blijer leven. In de loop van het jaar leer je wat jou blij maakt en hoe je er mee om kan gaan als je even minder blij bent. In het voorwoord benadrukt de auteur dat er in het boek niet diep gegraven gaat worden in de psyche van de gebruiker. En dat het boek geen zware depressie of andere psychologische zaken oplost omdat daarvoor altijd een arts geraadpleegd moet worden. Dat is precies wat mijn indruk van het boek was na het doorbladeren en lezen van de opzet van het boek. Het geeft handvaten en een gerichte manier om te zoeken naar wat jou blij kan maken en hoe je dit inzicht kunt gebruiken om dat gevoel vast te houden.
,

Recensie: Wat niet deert – Nicolet Steemers

Wat niet deert wordt door uitgeverij Volt beschreven als een spannende roman en wat mij betreft is dat een prima omschrijving. Het is een prachtige en psychologische familie roman met goed uitgewerkte personages met daarnaast een tikje spanning.

Bespreking: De complete Tuinplanten Wijzer

In november zijn Jeroen en ik verhuisd van een appartement, waar we bijna 25 jaar met plezier hebben gewoond, naar een huis met een tuin. Van balkonplanten gaan we nu dus over op het opknappen en verzorgen van een tuin. Wel even iets anders. Dus toen uitgeverij Deltas onlangs het boek De complete tuinplanten wijzer uitbracht kwam dit boek als geroepen. Natuurlijk is er op internet van alles te vinden, er is zelfs een app waarmee je aan de hand van een foto kunt zien welke plant het is en wat de eigenschappen zijn. Als aanvulling is dat prima maar voor mij gaat er in dit geval toch niets boven op mijn gemak bladeren in een boek vol informatie en mooie foto’s.
,

Bespreking: Aquarel workshop – Julia Woning

Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik een fan ben van het werk en de workshops van Julia Woning. Ondertussen heb ik al aardig wat verschillende workshops bij Julia Woning gevolgd en veel gedaan met de workshop boeken die ze eerder geschreven heeft. Ik was dan dan ook zeer benieuwd toen ik hoorde dat er een Aquarel workshop boek van haar zou verschijnen omdat ik zeer kort geleden begonnen ben met aquarelleren. Een moeilijke maar zeer mooie en leuke techniek waar ik veel plezier aan beleef.

Bespreking: Hoera – 8 jaar moppenboek

Mijn, inmiddels volwassen, zoon heeft als kind ooit eens een moppenboek voor zijn verjaardag gekregen en dat was een schot in de roos. De gulle gever zorgde ervoor dat wij te pas en te onpas moppen te horen kregen van onze glunderende zoon die er zelf ook erg om zijn moppen moest lachen. Een moppenboek cadeau geven aan een kind dat graag moppen verteld en hoort is denk ik ook nu nog een goede zet.

Bespreking: 60 jaar verjaardagsquiz

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor iemand die eerdaags 60 jaar wordt dan is Hoera 60 jaar! Verjaardagsquiz misschien een leuk idee. Het is een doosje met quizvragen die de jarige terugbrengen naar zijn of haar jeugdjaren. Het feestvarken kan zich onderdompelen in allerlei gebeurtenissen uit de geschiedenis, popcultuur, tv en films die relevant zijn voor een 60 jarige. Een tikje nostalgie om alleen of samen met iemand anders te doen.
,

Recensie: Historische verhalen – Korte verhalen uit de Vroegmoderne Tijd

Er is weer een nieuwe verhalenbundel van uitgeverij Historische Verhalen. Het is het vertrouwde concept dat ook in de eerdere bundels gebruikt werd. Hierbij schrijven diverse auteurs een verhaal gebaseerd op feiten en mengen dit op eigen originele manier met fictie. Na ieder verhaal vertelt de auteur wat over de historische achtergronden van het verhaal. Meestal leest dat net zo vlot als het verhaal zelf en is de informatie boeiend. Ook worden er wat tips gegeven waar je meer over het onderwerp kunt lezen. Het is een concept waar ik nog lang niet op uitgekeken ben. Het is een fijne manier om tegelijkertijd lekker te kunnen lezen en je historische kennis op te frissen of te vergroten. Door de combinatie van fictie en feiten en de gegeven toelichting krijgt zo een verhaal net iets extra’s. Het is immers meteen ook een kleurrijk en gevarieerd uitstapje naar het verleden.
,

Recensie: Poe in de polder

In Poe in de polder hebben 24 schrijvers, meest Nederlands, aangevuld met twee Amerikanen en een Zweed zich laten inspireren door het werk van Edgar Allen Poe. De korte verhalen in deze bundel zijn geïnspireerd door de thema’s in het werk van Poe, van horror en vreemde verhalen tot detective verhalen. Daarnaast staan in de bundel interviews met de Amerikaanse Poe-kenner en dichter Rich Orth en de Nederlandse Jean-Paul Colin die de site edgarallenpoe.nl beheert. Daarnaast zijn er een aantal gedichten van Rich Orth te vinden in de bundel.
,

Bespreking: 30 dagen creatief – Johanna Basford

Een tijdje terug gaf ik al mijn eerste indruk van het boek 30 dagen creatief van Johanna Basford. De link naar dit blog staat verderop in deze bespreking. Aangezien het boek binnenkwam toen ik midden in een verhuizing zat kwam ik er nog niet eerder aan toe om in het boek aan de slag te gaan. Ondertussen zijn we aardig gesetteld in ons nieuwe huis en ben ik weer aan het tekenen / knutselen geslagen.

Gelezen: De bronzen stad – S.A. Chakraborty

De bronzen stad is het eerste deel in de Daêvabad-trilogie en de limited editie die ik gelezen heb is een lust voor het oog. Het is een gebonden boek met mooie papieren omslag en de zijkant is bewerkt met blauw witte patronen. Nu gaat het uiteraard bij boeken om de inhoud maar dat neemt niet weg dat ik enorm kan genieten van het in mijn handen houden van een mooi boek. Dit boek heeft dat helemaal.