Bespreking: Het grote doeboek voor digitale detox – Jordan Reid / Erin Williams

Wie vaker een kijkje op mijn blog gekeken heeft zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat ik dol ben op puzzel- en doeboeken. Die zijn ideaal om mee op vakantie te nemen, mee te nemen wanneer je weet dat je ergens moet wachten. Of om gewoon lekker ontspannen thuis even tussen door te doen.

Gelezen – 100 waanzinnige weetjes over wetenschap

Voor kinderen die van feitjes / weetjes houden en die het leuk vinden om van alles te weten te komen is kan ik 100 waanzinnige weetjes over wetenschap van harte aanbevelen. Het is een boek met weetjes over werkelijk van alles en nog wat, die in begrijpelijke taal verteld worden. Het is een vrolijk en uitnodigend boek, vol illustraties waardoor je bijna niet eens hoeft te lezen om al het een en ander te leren. De pagina’s hebben een ruime lay-out en hebben verschillende kleuren. Het lijkt beslist niet op een saai studieboek.

Bespreking: Waanzinnige optische illusies

In het jeugdboek Waanzinnige optische illusies staan 50 verschillende illusies die je hersenen voor de gek houden. Het mag dan een jeugdboek zijn maar ik denk dat menig volwassenen dit boek ook erg zullen waarderen. Voor kinderen gaat er een wereld open aan afbeeldingen die heel anders zijn dan ze op het eerste gezicht denken. En al zullen ze misschien een enkele optische illusie al kennen van het internet dan staat er in het boek nog meer dan genoeg om hen te verbazen en te verwonderen.

Gelezen: RIP – Yrsa Sigurdardóttir

RIP is de derde thriller van Yrsa Sigurdardóttir met politiecommissaris Huldar en psychologe Freyja in de hoofdrollen. In de boeken staat steeds een misdaadverhaal dat aan het einde van het boek goed afgerond is. Het privéleven van Huldar en Freya loopt als verhaal door in de boeken. Net als wat er allemaal intern op het politiebureau gebeurt tussen collega’s en de spanningen die dat geeft. In de eerste twee delen ontdekt je als lezer al veel over deze twee personages en de personen om hen heen zowel privé als op het werk. Dat de relatie tussen Huldar en Freya moeizaam is en waarom dat zo staat in de eerste delen beschreven. Deze combinatie van het oplossen van een moordzaak en meegaan in het leven van de hoofdpersonen is iets wat ik erg leuk vind om te lezen.
,

Recensie – Als het bloedt – Stephen King

Stephen King heeft een indrukwekkende hoeveelheid boeken geschreven en is ongekend populair als auteur. Een aantal van zijn film vond ik toch wel behoorlijk creepy dus dat heeft me er van weerhouden om zijn boeken te lezen. Tot ik “Als het bloedt“ opgestuurd kreeg en de achterflap me echt aansprak. Dus ben ik begonnen in mijn eerste boek van “Stephen King“, iets wat me ontzettend goed bevallen is. Ik heb duidelijk iets gemist door zijn boeken niet te lezen.

Bespreking: Papieren vliegtuigjes – stap voor stap

Bij uitgeverij Deltas verschijnt eerdaags een leuk creatief boekje voor kinderen om zelf papieren vliegtuigjes te vouwen: Papieren vliegtuigjes stap voor stap. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan zit in het boek. Leuk om samen met kinderen te doen of voor oudere kinderen om zelf te doen.
,

Blogtour: Fort Enigma – Dianne Arentsen

Met veel plezier doe ik mee aan de blogtour van het jeugdboek Fort Enigma van Diane Arentsen. Het is een speciaal boek waar ik erg enthousiast over ben, het boek heeft namelijk niet alleen een boeiend en spannend verhaal maar is ook interactief. Als lezer kun je zelf deels het verloop van het verhaal bepalen door de keuzes die je maakt en via de opdrachten die je uitvoert. Het boek staat vol met raadsels en geheimen die je kriskras door het hele boek heen voeren.

Gelezen – Lieneke Dijkzeul

Een vorm van verraad van Lieneke Dijkzeul is het zevende boek met inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol. Voor mij was het de eerste kennismaking met de boeken van Lieneke Dijkzeul. Ondanks dat ik de andere delen niet gelezen had en dus nog niets wist over het leven van de personages die een belangrijke rol spelen in de serie kon ik prima in het verhaal komen. Op subtiele wijze wordt er het een en ander verteld over wat er in de privélevens, en op het werk van de personages eerder is gebeurd. Het geeft genoeg informatie om een goed beeld te krijgen over de achtergronden van de personages zonder dat het verhaal hierdoor vertraagd wordt. Voor mij was dit dus erg goed en prettig gedaan, hoe deze informatie is voor lezers die wel de vorige 6 delen gelezen hebben kan ik natuurlijk niet beoordelen.

Gelezen: Tarifa – Kiki van Dijk

Kiki van Dijk schrijft thrillers die zich op bekende zomer- en wintervakantiebestemmingen afspelen. Deze keer gebeurt er van alles in de Spaanse stad Tarifa. De kleurrijke beschrijving die Kiki van Dijk geeft van dit idyllische stadje (waar de mensen vriendelijk zijn, de omgeving betoverend mooi is en waar de golven ideaal zijn om te surfen) maakt dat je als lezer spontaan zin krijgt om er naar toe te gaan. Net als de hoofdpersonen, Liv en Alex en hun puber zoon Pepijn. Die al jaren naar dit stadje gaan voor hun vakanties en er kind aan huis zijn.

Gelezen: Terug naar het strandhuis – Mary Alice Monroe

Terug naar het strandhuis van Mary Alice Monroe is het eerste deel uit de 5-delige serie The Beach House. Hopelijk worden de andere delen ook vertaald en uitgegeven want het is een prachtig boek. De spil van het verhaal is de veertigjarige Caretta, die op 18 jarige leeftijd haar familie in het zuiden verliet omdat ze het vertikte om het pad te volgen dat haar familie voor haar uitgezet had. Op eigen kracht en met veel opofferingen heeft ze een succesvolle carrière opgebouwd. Met haar familie heeft ze een een soort van beleefde wapenstilstand gesloten waarbij niet meer gesproken wordt over de vreselijke ruzie die Caretta uit huis joeg. Caretta is er trots op dat zij zelfstandig is en niet zoals van haar verwacht werd een goed huwelijk sloot en afhankelijk werd van haar echtgenoot.

Gelezen: Harlan Coben – Wild

Dertig jaar geleden werd een verwilderde jongen van ongeveer 7 jaar in de bossen gevonden. Hij kon zich niets herinneren van ouders of andere volwassenen maar sprak wel goed Engels. Hij kreeg de naam Wilde. In het heden weet Wilde nog steeds niets van zijn verleden. Hij woont alleen in het bos en heeft moeite met het aangaan van hechte relaties. Hij heeft weinig vrienden zeker nadat zijn beste vriend (de enige met wie hij echt een band had) overleden is bij een auto ongeluk. Hij heeft nog wel contact met de familie van zijn overleden vriend. Wanneer zowel de zoon als de moeder van zijn vriend hem om hulp vragen bij de verdwijning van een jonge tiener (Naomie) kan hij dan ook niet weigeren.
,

Recensie: Verhalenvertellers 2

Verhalen Vertellers is een serie verhalenbundels van uitgeverij MACC, waarin de uitgever haar schrijvers de kans geeft zich voor te stellen door middel van korte verhalen. Deze tweede editie (lees de blog van uitgever Theo Barkel over dit concept bevat tien korte verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Wat direct opvalt aan het boek is de sfeervolle en mooie cover van Tais Teng, die zelf ook één van de verhalen geschreven heeft. Voorafgaand aan ieder verhaal staat er wat informatie over de auteur met een foto erbij. Laten we de verhalen eens kort bespreken, met mijn gevoel erbij: