,

Recensie: Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg

Camilla Läckberg heeft na de Fjallbacka serie en het eerste deel van een nieuwe serie (De gouden kooi) nu ook een novelle geschreven. Vrouwen zonder genade is een hardcover uitvoering en heeft 157 pagina’s. In het boek maak je kennis met drie vrouwen die elkaar niet kennen maar de handen ineenslaan voor een gruwelijk plan. Online ontmoeten ze elkaar en spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden.

Recensie: De eerste Priesteres - Jacqueline Zirkzee

Jacqueline Zirkzee is schrijfster en historicus. Raadselachtige archeologische vondsten zetten haar op het spoor van een verhaal dat nog niet verteld was. Een verhaal over de opkomst van de steden en tempels in Mesopotamië rond 5500 v. Chr. En over een vrouw waarover vele mythen en verhalen bestaan genaamd Inanna. In sommige verhalen was ze de godin van de liefde en licht, in andere de duistere koningin van de nacht. Vele verhalen omringen haar maar er is slechts weinig over haar bekend. In het boek zet de auteur Inanna neer als De eerste priesteres en de grondlegger van een priesterklasse die de trappen naar de hemel creëerde. Zij is in het verhaal één van de grondleggers van de beschaving waar de Sumeriërs eeuwen later nog op voortbouwden. Het boek is een mix van historisch onderzoek en fictie en beschrijft de grote tocht die Inanna zowel geestelijk als in afstand maakt in haar leven.
,

Bespreking: De mooiste boekenleggers om in te kleuren

Voor boekenliefhebbers en vooral voor degenen die naast lezen ook graag creatief bezig zijn heeft uitgeverij Deltas nu iets waar ze vast heel enthousiast van worden. Namelijk drie verschillende sets met boekenleggers om zelf in te kleuren: katten / vogels / magische wezens. Deze zijn zowel online als in de boekhandels verkrijgbaar.
, ,

Bloggerslunch met Tess Gerritsen en boekbespreking

Op uitnodiging van uitgeverij Overamstel was ik 5 november aanwezig bij de bloggerslunch met auteur Tess Gerritsen. Vanwege het uitkomen van haar nieuwe boek Schaduw van de Nacht was ze een aantal dagen in Nederland voor interviews en om haar boek te promoten. De lunch vond plaats in het Ambassade hotel in Amsterdam. Een leuk weetje over dit hotel is dat zij van alle auteurs die daar gelogeerd hebben een gesigneerd boek hebben staan, en dat ze auteurs vragen om in een speciaal auteursgastenboek iets te schrijven. Ze hebben ondertussen al ruim vijfduizend boeken staan!

Gelezen: Levenslessen van een hond

De feestdagen komen er weer aan waarbij veel mensen elkaar gaan verrassen met lieve en leuke cadeaus. Voor een perfect geschenk aan een honden liefhebber tip ik het boek Levenslessen van een hond van Emma Block. Succes verzekerd. Het boek wist mij te vertederen en vrolijk te maken omdat ik er zoveel in herkende van onze eigen honden Emma en Bobbie. Wie mijn blog vaker leest kent ze vast omdat zij altijd de lootjes trekken bij de winacties. Bobbie is 8 jaar en Emma 2 jaar oud en beide zijn zwart-zilveren dwergschnautzers. Het zijn de zonnetjes in mijn leven en ik ben iedere dag weer blij dat ze bij ons wonen. Dit boekje laat hier een heleboel van terug zien.
,

Recensie: De jongen die met draken vloog

Tomas, Kat, Kai en Ted hebben draken gekweekt uit een drakenplant en zijn dikke vrienden geworden met hun draakjes. Ieder draakje heeft een eigen speciale gave en allemaal zijn ze goed in het veroorzaken van problemen. Het kost de kinderen dan ook steeds meer moeite om het bestaan van de draakjes voor de rest van de wereld verborgen te houden. Zeker nu deze steeds meer groeien en ondeugender worden.
,

Recensie: Cloud Inc. - Rob Hart

Cloud Inc. is een gigantisch technisch bedrijf annex warenhuis in Amerika dat bijna de gehele Amerikaanse economie heeft opgeslokt. In grote complexen die clouds genoemd worden wonen en werken duizenden mensen bij elkaar. Een leven buiten de cloud bestaat niet en de mensen moeten hard werken en zich onderwerpen aan de regels van het bedrijf. Toch willen veel mensen voor Cloud Inc. werken omdat het leven in Amerika na “Zwarte Vrijdag“ onmogelijk zwaar is geworden. Leven buiten de cloud complexen is een dagelijkse strijd om te overleven. Wat er gebeurd is op ”Zwarte Vrijdag“ en hoe één bedrijf zoveel macht heeft gekregen wordt in de loop van het boek verteld.

Gelezen: De duivelsdief - Lisa Maxwell

De Duivelsdief is het vervolg op De laatste magiër en gaat verder waar het vorige boek ophield. Esta heeft in het eerste deel ontdekt dat haar ouders zijn vermoord door de man die ze het meest van iedereen vertrouwde. Daarnaast heeft ze ontdekt dat ze uit het verleden komt en dat alles wat ze over magie dacht te weten op leugens gebaseerd was. Dat is veel om te verwerken en in dit deel worstelt Esta begrijpelijk met haar gevoelens hierover. Ook heeft ze het zwaar met hoe ze nu met Harte om moet gaan. Er is zowel aantrekkingskracht als wantrouwen. En dat hij de macht van een oud boek in zich draagt maakt het er ook niet gemakkelijker op. Zeker niet wanneer die probeert om Harte over te nemen en eigen plannen met Esta heeft. In het boek lees je hoeveel moeite het Harte kost om de baas over zijn lichaam te houden en Esta te beschermen. Niet dat ze beschermd wil worden. Ze wordt woest wanneer Hart haar uit de “vuurlijn“ probeert te houden. De woordenwisselingen in combinatie met de aanwezige aantrekkingskracht en de avonturen die ze samen beleven maken het weer de moeite waard om over deze twee personages te lezen.

Gelezen: Creatief plannen & meer

Creatief plannen & meer is een aanrader voor iedereen die zelf aan de slag wil met praktisch en / of creatief plannen. Het boek biedt een schat aan informatie, tips en (geïllustreerde) voorbeelden over alles wat met plannen te maken heeft. Van schema’s, materialen, planner suggesties, de diverse plansystemen, verzamelingen of tips voor wanneer het plannen niet lukt, je vindt het allemaal in dit boek. Met achterin pagina’s met letters om te oefenen, een sjabloon voor een opbergvakje, versieringen en doodles. Daarnaast geeft auteur Rebecca Spooner ook korte persoonlijke ervaringen over het bezig zijn met plannen in het boek.

Bespreking: Uitgelezen - Loes Vork

Een paar weken terug was ik bij de boekpresentatie van Uitgelezen hierin verteld Loes Vonk in woord en beeld over Boekselen. In het kort gezegd is dat het creatief bezig zijn in en met een afgedankt boek. Met de nadruk op afgeschreven / uitgelezen want de auteur is zelf dol op boeken en gebruikt alleen boeken die anders in de papierbak zouden belanden. Tijdens deze boekpresentatie werd ik erg geïnspireerd door de manier waarom Loes Vonk over Boekselen sprak. Het klonk als iets wat iedereen gewoon eens kon proberen en leuk was om te doen. Ik was heel benieuwd of ze dit enthousiasme en uitnodigende van haar presentatie ook had weten over te brengen naar haar boek. Na het lezen van het boek en het uitproberen van Boekselen aan de hand van het boek kan ik stellen dat ze daar prima in geslaagd is.
,

Blogtour: Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren

Voor Xander uitgevers doe ik mee aan de blogtour van Ik durf je niet te zeggen van Christina Lauren. Christina Lauren is het pseudoniem van beste vriendinnen Christina Hobbs en Laura Billings die samen boeken schrijven. Ze hebben al vele boeken geschreven en hebben nu met romantische fictie een nieuwe weg ingeslagen. Ik durf je niet te zeggen is hun vierde boek in dit genre. Een genre dat hun erg goed ligt want alle vier de romans hebben iets dat je als lezer raakt en geven een fijne feelgood leeservaring.

Gelezen: So here I am

So Here I Am is een boek waarin Anna Russel speeches heeft verzameld van vrouwen in de hele wereld in het verleden en het heden. Anna Russel zegt hierover in het boek: De speeches in Here I Am zijn bedoeld om te inspireren en te empoweren en het is mijn hoop dat je er veel meer over wilt gaat lezen.