, ,

Recensie: De jongen die van draken droomde

De draken wonen niet meer bij Tomas en zijn vrienden, maar komen gelukkig nog wel af en toe op bezoek. Tomas vind het erg wennen dat zijn draak Fikkie ver weg woont en mist hem vreselijk. In zijn dromen ziet hij Fikkie gelukkig wel veel en dat troost een beetje. Hij en zijn vrienden hebben het druk met de drakenfruitboom die in de tuin van zijn opa staat. Regelmatig komen er nieuwe draakjes uit die ze helpen om weg te vliegen zodat ze naar de andere draken kunnen gaan.

Bespreking: Artjournal by Julia Woning

Sinds ik bij een workshop bij Julia Woning kennis maakte met het werken in een Artjournal ben ik verkocht en heb ik er een leuke creatieve hobby bij. Ondertussen heb ik al heel wat van de boeken en de stempels / stencils van Julia in mijn bezit om in mijn artjournals mee aan de slag te gaan.

Recensie: Leef Lach Loch – Vanessa Gerrits

De feelgoodroman Leef, Lach, Loch van Vanessa Gerrits is het eerste deel van de serie North Ness Inn. Het verhaal gaat over de 23 jarige Esme die na de middelbare school is gaan werken omdat haar vriend het niet nodig vond dat ze verder zou leren. Nu haar relatie verbroken is wil ze haar dromen alsnog najagen en is ze begonnen aan de studie toerisme. Vol enthousiasme vertelt ze haar vriendinnen en familie over het zonnige land waar ze stage mag gaan lopen. Helaas voor haar gaat er iets mis en gaat deze stage niet door. De enige stage plek die nog beschikbaar is blijkt bij een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness te zijn, in het kleine plaatsje Drumnadrochit.

Gelezen: Ssst, de draak slaapt – Bianca Schulze

Ssst, de draak slaapt is een prentenboek voor jonge kinderen over een draak die in een groot kasteel woont. Voor het verhaal begint zie je al aan de binnenzijde van het boek een kasteel in de nacht en kun je door een van de ramen de draak zien.
,

Recensie: Confettiregen – Splinter Chabot

Confettiregen is een boek dat diepe indruk op me gemaakt heeft door de mooie, intense en oprechte manier van schrijven over hoofdpersoon Wobie. Zijn verhaal wist me te raken maar daarnaast vind ik de manier van vertellen en het taalgebruik erg innemend en mooi waardoor het een boek is dat ik zeker nog eens wil lezen.

Bespreking: Ik kan 1000 dingen tekenen

Bij uitgeverij Deltas verschijnt deze maand het boek Ik kan 1000 dingen tekenen. Een boek voor jong en oud waarbij je in een aantal stappen leert hoe je van alles kunt tekenen. De onderwerpen zijn heel gevarieerd en verdeeld in 8 hoofdstukken. Achterin het boek staat een register waarin je kunt zoeken wat je wil tekenen.

Gelezen: Het begin – Boek 1 van de Bron – Nora Roberts

Het begin is het eerste deel van een trilogie van Nora Roberts. Ze heeft hiermee een verhaal neergezet dat spanning, fantasy en persoonlijke ervaringen combineert tot een pakkend geheel. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de volgende twee delen.

Bespreking: Weekplanner – Floral Black

In september verschijnen bij de Paperstore collectie van uitgeverij Deltas een aantal erg mooie producten. Onder andere twee kleurboeken en notebooks met verschillende motieven op de voorkant. Daarnaast verschijnen er week planners / to do lijstjes / dagplannen en een menuplanner in drie verschillende uitvoeringen.

Bespreking: Doe elke dag iets dat je inspireert

Doe elke dag iets dat je inspireert is een creatief journal met niet alleen vele uiteenlopende creatieve uitdagingen maar ook vol citaten. Het boek heeft een handzaam klein formaat zodat je het ook gemakkelijk mee kunt nemen om in een verloren moment iets te lezen of te doen. Voor iedereen die een leuk en persoonlijk cadeau zoekt om iemand mee te verassen of voor wie het zelf leuk vind om een journal bij te houden en inspireerde opdrachten en citaten te lezen kan ik dit boek absoluut aanbevelen.
,

Recensie: Helden van de Nacht – Michael Reefs

Tot nu toe was het de Bieb-bende iedere maand gelukt om één van de Hemelrijders te redden en om bovendien uit de handen van George, de Man met de Bijl, te blijven. Maar aan het einde van het vorige boek ging alles mis, de hemelrijder was niet bevrijd en de leden van de Bieb-bende zijn dood! George heeft hun zielen binnen handbereik. Dit deel begint dus behoorlijk spannend als de kinderen in een dode wereld rondlopen en weten dat ze dood zijn en hun familie en vrienden nooit meer zullen zien. Dit is heftig, maar dit is dan ook al het negende boek en trouwe lezers van de serie zijn ondertussen wel wat gewend.

Gelezen: Niemand komt je redden – Alex Marwood

De politie vindt vele doden bij een afgelegen sekte. Slechts een aantal kinderen en een jonge vrouw (Romy) zijn nog in leven. Romy is zwanger maar dat houdt ze verborgen voor de hulpverleners die haar opvangen. Om een nog onbekende reden is ze bang dat haar baby gevaar loopt. In de loop van het boek kom je hier beetje bij beetje meer over te weten.