Gelezen: James is z’n mens kwijt – Rob Biddulph

James is z’n hond kwijt is een ontzettend leuk boek voor jonge kinderen dat verteld wordt door de hond James van Mopshoven. James stelt zich op de eerste pagina voor en vertelt en laat zien in de illustraties wie hij is, waar hij woont en wie zijn vrienden zijn. James heeft net als alle andere honden een huismens. Die van hem heet Tim en James is erg op hem gesteld. James vertelt van alles over Tim, zoals je normaal gesproken over een hond spreekt. Het is grappig om te lezen hoe de rollen hier om gedraaid zijn en de mens het “huisdier“ is. Kinderen zullen hier zeker de humor van in zien.

Bespreking: Elma vertel eens …

Elma van Vliet is bekend van de Vertel eens - serie die in meer dan 20 landen verkocht is. Haar eerste vragenboek Mam vertel eens schreef ze in 2004 voor haar ongeneeslijk zieke moeder. Daarna volgden er meer boeken in de serie waarin door de boeken meer verbinding kon worden gelegd tussen mensen. Toen haar moeder in 2018 overleed en Elma als single mam haar weg moest vinden, raakte ze het contact met zichzelf kwijt. Waar ze jaren geleden op zoek ging naar verbinding met haar moeder zocht ze nu verbinding met zichzelf.
,

Recensie: Grote Panda & Kleine Draak – James Norbury

Het duurt nog even voor de feestdagen eraan komen maar ik heb toch al een tip voor je om op je wensenlijst te zetten of om iemand heel erg blij mee te maken. Ik ben helemaal weg van het boek Grote Panda & Kleine Draak. Het is een boek dat me raakt, laat nadenken, een glimlach op mijn gezicht tovert, herkenning oproept en dat in alle eenvoud een heleboel wijsheid toont.

Gelezen: Camping Oosthoek – Nathalie Pagie

Camping Oosthoek begint intrigerend met een deurwaarder die 's nachts in aanwezigheid van de politie beslag komt leggen op alle bezittingen van Diana en haar man John. Diana en haar drie kinderen moeten per direct hun dure huis verlaten en mogen alleen het hoogst noodzakelijke mee nemen. Haar man heeft torenhoge schulden en wordt door de politie verdacht van meerdere misdaden. Wanneer de geschrokken Diana haar man probeert te bellen blijkt hij spoorloos verdwenen te zijn. Door omstandigheden kan ze bijna geen hulp vinden en wanneer ook haar rekeningen geblokkeerd zijn lijkt de situatie hopeloos. Er komt hulp uit onverwachte hoek waardoor ze in een krakkemikkige caravan op camping Oosthoek kan verblijven. De Brabantse camping heeft echter een zeer dubieuze reputatie en er lijken meerdere illegale praktijken plaats te vinden.

Gelezen: Blauwe planeet 2 – Leisa Stewart-Sharpe

De wereldberoemde BBC-televisieserie van Sir David Attenborough is er nu ook als een kinderboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Sir David Attenborough heeft het voorwoord van het boek geschreven waarin zijn liefde voor de natuur en zijn zorgen voor het behoud van deze natuur goed naar voren komen.

Gelezen: Miss Lattimore’s brief

Miss Lattimore’s brief gaat over een vrijgezelle jongeman in 19e-eeuws Londen en de vrouw die al zijn verwachtingen lijkt te overtreffen. Op luchtige wijze, met hier en daar een tikje humor, krijg je een kijkje in de wereld van de adel in die tijd. Omschrijvingen van prachtige baljurken, dansfeesten en ontmoetingen van adellijke jongedames en heren geven het tijdsbeeld prima weer.

Gelezen: Billy Summers – Stephen King

Billy Summers is het derde boek dat ik heb gelezen van Stephen King en de verhalen verschillen van elkaar als dag en nacht. Wanneer ik een volgend boek van Stephen King ga lezen heb ik dus geen flauw idee wat me te wachten staat. Iets wat mij prima bevalt in een boek. Een aantal overeenkomsten in de boeken is me echter ook op gevallen.
,

Recensie: Nieuwe Vrienden – Louise Candlish

Jamie woont met zijn partner Clare in een prachtig huis in Londen en ondanks dat er zo nu en dan wat strubbelingen zijn hebben ze een goede relatie. Ze zijn pas bevriend geraakt met het veel jongere stel Kit en Melia en samen ondernemen ze van alles. Jamie en Clare voelen zich door deze vriendschap stukken jonger en levendiger. Jamie en Kit reizen iedere dag samen met de busboot naar hun werk en raken bevriend met een aantal andere personen die iedere dag dezelfde boot nemen. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook want wanneer Jamie na de kerstdagen weer op de boot stapt merkt hij dat Kit er niet is. Vanaf dat moment staat zijn leven volledig op zijn kop wanneer blijkt dat Kit al meerdere dagen spoorloos is en zijn vrouw hem als vermist heeft opgegeven.
,

Recensie: Het geheime leven van schrijvers – Guillaume Musso

Twintig jaar geleden vertrok de succesvolle auteur Nathan Fawles zich terug uit de literaire wereld. Hij trok zich terug op Beaumont, een dun bevolkt eiland voor de Franse zuidkust. Daarna heeft hij nooit meer iets gepubliceerd en heeft hij geen enkel interview meer gegeven. Desondanks blijft hij in de belangstelling staan vanwege zijn boeken die nog steeds geliefd zijn, en vanwege de mysterieuze waas die over zijn bestaan als kluizenaar hangt. Vele theorieën zijn er over de reden waarom hij niet meer schrijft maar niemand is ooit in de buurt van de waarheid gekomen.
,

Recensie: De nachtdienst – Esther Verhoef

De Nachtdienst is de nieuwe thriller van Esther Verhoef die in juli bij uitgeverij Prometheus verscheen. Het verhaal gaat over dierenarts Emma en haar 14 jarige dochter die boven de dierenkliniek wonen waar Emma werkt. Dat de dierenkliniek erg afgelegen ligt is een doorn in het oog van de dochter van Emma. Iets dat hun toch al gespannen verhouding geen goed doet. Emma heeft het prima naar haar zin op haar werk, de relatie met haar collega’s is vrij goed, en er lijkt een romance op te bloeien. Dat hun huis wel erg geïsoleerd ligt zit ze niet als een probleem.

Gelezen: Noord – Marieke ten Berge & Jesse Goossens

Noord is zowel in woord als beeld een prachtig informatie boek voor kinderen. Het toont 35 dieren uit het noorden en geeft op een speelse manier veel boeiende informatie. Wanneer je het boek openslaat zie je nog voordat het boek begint al een prachtige illustratie die twee pagina’s beslaat van een poollandschap met ijsberen.

Gelezen: Niet zonder jou – Wendy Brokers

Niet zonder jou van Wendy Brokers is het eerste deel van de Eindeloos trilogie die bij Kobo als ebook is verschenen. De hoofdpersonages zijn twee Young Adults die zeer tot de verbeelding spreken zodat je na dit (goed afgeronde) deel benieuwd hoe het verder met hen gaat.