Winactie (afgelopen): Apeirogon – Colum McCannWinactie

In 2020 ging ik met Jeroen naar de boekpresentatie van de boeken die bij uitgeverij De Harmonie uit zouden komen. Eén boek sprong er voor mij uit en dit schreef ik erover op mijn blog:

ConniesBoekenblog-JMF-20200202-0006

Er was ondanks de vele mooie boeken toch één boek dat er voor mij uitsprong. Dat is Apeirogon van Colum McCann. De auteur was aanwezig en vertelde in een boeiend en inspirerend interview over zijn boek. Dit was een primeur want dit was het eerste interview dat Colum McCann over zijn boek gaf. Als saluut aan de uitgeverij die hem al vanaf het begin van zijn carrière steunde verschijnt het boek als eerste in het Nederlands.

Over het boek

 • De Palestijn Bassam Aramin en de Israëliër Rami Elhanan zijn allebei vader van een dochter en allebei worden ze geconfronteerd met het ergste dat een ouder kan overkomen: het verlies van een kind, door oorlogsgeweld. Colum McCann vertelt in Apeirogon de onthutsende, waargebeurde verhalen van Aramin en Elhanan, de een aan de ene, de ander aan de andere kant van het Palestijns-Israëlische conflict.
 • McCann neemt geen stelling maar wil dit op ware feiten gebaseerde verhaal vertellen als een boodschap van hoop. Hij heeft zich hier heel erg goed in verdiept en zegt zelf dat hij onwetend begon aan zijn onderzoek maar dat hij dit nooit meer helemaal achter zich zal kunnen laten. Het moment waarop hij de twee mannen hoorde vertellen over wat ze meegemaakt hebben, zowel over het verlies van hun dochters als de vijandige reacties op hun samenwerking noemde hij overweldigend. Het breekt zijn hart dat dit het eerste boek van hem is dat niet in Israël uitgegeven zal worden.

Ik vind het dan ook geweldig dat ik dit boek ter ere van het achtjarige bestaan van mijn blog dit boek mag verloten.

Samenvatting

De Palestijn Bassam Aramin en de Israëliër Rami Elhanan zijn allebei vader van een dochter en allebei worden ze geconfronteerd met het ergste dat een ouder kan overkomen: het verlies van een kind, door oorlogsgeweld. Colum McCann vertelt in Apeirogon de onthutsende, waargebeurde verhalen van Aramin en Elhanan, de een aan de ene, de ander aan de andere kant van het Palestijns-Israëlische conflict. McCann neemt geen stelling, maar belicht hun geschiedenissen van alle zijden en geeft zo inzicht in hun mysterieuze wereld en tegelijkertijd brute realiteit. Apeirogon is een caleidoscopische roman, waarin het verhaal wordt afgewisseld met flarden geschiedenis, geluiden, citaten en herinneringen. Colum McCann is de auteur van onder andere Laat de aarde draaien waarvoor hij de National Book Award en de Dublin Impac Award kreeg toegekend. Zijn roman Trans-Atlantisch werd genomineerd voor de Man Booker Prize.

harmonie

Je kunt meedoen voor dit boek door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 26 september 2021 kun je reageren om kans te maken op dit boek.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Ik stuur je adres naar de uitgever en die stuurt het boek naar de winnaar, daarna neem ik geen verantwoording meer voor het boek.

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

59 antwoorden
 1. Debby Koeman
  Debby Koeman zegt:

  Lijkt me een interessant boek. Begin oktober gaan we 2 weken op vakantie naar Corfu, dus alle tijd om eindelijk eens lekker te lezen. Ik loot graag mee!

  Beantwoorden
 2. Mirjam Hellingman
  Mirjam Hellingman zegt:

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit waargebeurde verhaal van Aramin en Elhanan, de een aan de ene, de ander aan de andere kant van het Palestijns-Israëlische conflict.

  Beantwoorden
 3. Wendy van Deurzen
  Wendy van Deurzen zegt:

  Wauw, wat een boek! Eentje dat al een tijdje op mijn verlanglijstje staat, met name omwille van het interessante onderwerp (dat me des te meer aanspreekt omdat we een aantal jaren geleden in Israël waren). Ik loot dus graag mee voor dit bijzondere boek!!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.