Winactie (afgelopen): De kakkerlak – Ian McEwanWinactie

Vandaag kun je kans maken op De kakkerlak de satirische Brexit-novelle van Ian McEwan. In deze omgekeerde Kafka-vertelling wordt een kakkerlak wakker in het lichaam van Jim Sams, een man die de Britse prime minister blijkt te zijn, de machtigste man van Engeland.
Uitgeverij de Harmonie stelt het boek beschikbaar voor deze winactie.

Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland.

harmonie

Toen de slimme maar zeker niet begaafde Jim Sams die ochtend ontwaakte uit zijn onrustige dromen, merkte hij dat hij in een reusachtig wezen was veranderd.’

Zo begint De kakkerlak, de satirische Brexit-novelle van Ian McEwan. In deze omgekeerde Kafka-vertelling wordt een kakkerlak wakker in het lichaam van Jim Sams, een man die de Britse prime minister blijkt te zijn, de machtigste man van Engeland. Zijn enige doel: de wil van het volk uitvoeren. Hij wordt hierbij gesteund door zijn kabinet dat ook voor het overgrote deel uit reïncarnaties blijkt te bestaan. Door niets laat Sams zich in de weg staan, niet door de oppositie, niet door de afvalligen van zijn eigen partij, zelfs niet door de regels van het parlementaire stelsel.

Deze hyperactuele vertelling, met een voorwoord van Ian McEwan zelf, toont een herkenbare politieke wereld en zet deze op z’n kop.

Je kunt meedoen voor dit boek door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 24 september 2020 kun je reageren om kans te maken op het pakketje.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Ik stuur je adres naar de uitgever en die stuurt het boek naar de winnaar. Daarna neem ik geen verantwoording meer voor het pakket.

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

46 antwoorden
 1. Berna
  Berna zegt:

  You had me at kakkerlak… Na deze beschijving brand ik van nieuwsgierigheid naar deze hervertelling van zo’n klassieker. Sowieso twijfel ik er niet aan dat een schrijver van Ian McEwan iets meesterlijks kan neer zetten, dus ik maak graag kans om met eigen ogen dit boek te mogen lezen!

  Beantwoorden
 2. Marie
  Marie zegt:

  De titel doet mij griezelen want ooit lagen er in een hotelbed in Frankrijk verschillende kakkerlakken maar toch wint mijn nieuwsgierigheid het van mijn afkeer! Ik loot graag mee!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.