Winactie (afgelopen): Koning van Katoren – Jan TerlouwWinactie

9789060690888Vandaag start de editie van Geef een boek Cadeau 2020. Voor slechts twee euro is bij vele boekhandels het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw te koop. Een prachtig boek waar mijn kinderen, toen ze jonger waren, veel plezier mee beleefd hebben. Meer over Geef een boek cadeau vind je in de link onder aan dit bericht.

Ik mag dit boek hier drie keer verloten op mijn blog.

Koning van Katoren
De zeventienjarige Stach droomt ervan om koning van het land van Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten. Als Stach erin slaagt die te vervullen, wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning

Jan Terlouw werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Tegelijkertijd debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen bijna een miljoen bezoekers).

Link naar mijn verslag over Geef een boek cadeau.

Je kunt meedoen voor dit boek door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 14 februari 2020 kun je reageren om kans te maken op het pakketje.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.
Ik stuur het adres naar de uitgever en die stuurt het boek naar de winnaars. En daarna neem ik geen verantwoording meer voor het pakket.

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

47 antwoorden
 1. Loes van der Hek-den Harder
  Loes van der Hek-den Harder zegt:

  Mijn bonus-dochter Romy heeft net met school ren theatervoorstelling gezien, maar het boek nog nooit gelezen. Ik doe dus graag mee!

  Beantwoorden
 2. Ivonne vogelsangs
  Ivonne vogelsangs zegt:

  Jeugdsentiment!! Deze heb ik vroeger vaak gelezen en gehaald bij de bieb. Die 2 van mij komen op n leeftijd dat ze dit ook kunnen lezen. Dus ik die mee voor die 2 van mij!

  Beantwoorden
 3. SophiaG
  SophiaG zegt:

  Ik maak graag kans. Ik heb het boek zelf gelezen in mijn jeugd. Echt een boek dat mijn meiden gelezen moeten hebben. Mijn oudste kan deze al lezen, mijn jongste moet echt nog wat jaartjes wachten.

  Beantwoorden
 4. Jeanine Lodder
  Jeanine Lodder zegt:

  Ik waag graag een gokje. Dit was een van mijn lievelingsboeken toen ik jong was en ik zou heel graag een mooi nieuw exemplaar winnen voor mijn zoontje. Hij is nu nog klein en dit verhaal is nog veel te moeilijk en spannend voor hem maar ik vind voorlezen en lezen erg belangrijk en hoop dat hij later net zoveel plezier aan dit boek gaat beleven als ik hen gedaan!

  Beantwoorden
 5. Will
  Will zegt:

  Heel graag doe ik mee voor mijn kleinzoon, mijn kleine boekenwurm.
  Hij leest graag en veel. Beter dan altijd achter het schermpje te zitten staren.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor hem.

  Beantwoorden
 6. Marja Legius
  Marja Legius zegt:

  Graag loot ik mee voor de klassenbieb van de groep waar mijn zoon leerkracht van is. Zo hebben heel veel kinderen er leesplezier van

  Beantwoorden
 7. Malika Bihimeden
  Malika Bihimeden zegt:

  Ik waag graag mijn kansje. Dit boek doet me terug denken aan mijn kindertijd. We hadden ooit een schoolvoorstelling die gebaseerd was op dit boek. Zou hem graag nog eens lezen en delen met mijn zoon.

  Beantwoorden
 8. Ik loot graag mee
  Ik loot graag mee zegt:

  Ik loot graag mee met het boek. Dit boek heb ik in mijn jeugd bij mijn grootouders vaak gelezen. En nu zou ik het graag aan mijn nichtje cadeau doen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.